用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Form 1 happy life, 召集靚c9
樓主: jazzmama
go

Form 1 happy life, 召集靚c9 [複製鏈接]

我都嚟報到先! :D
我仔巳經報咗學校嘅游水and童軍,
其它要佢返學先知,
但我唔想佢報咁多,
因重有校外嘅活動返緊~~~~~~

jazzmama:
係咪shop得好過引呢!? :D
買咗乜嘢呀?
我好後悔唔買多d Missha 嘅產品呀!
價錢平香港好多好多.......... :(

原帖由 jazzmama 於 09-8-28 14:42 發表
looby

shop 得勁開心

自己 : 主要係護膚品, 少少化妝品, 2件衫, 1條褲, 1個手袋
呀女 : 1條裙 1對耳環 1個頭乂 1個掛飾 好多指甲油
呀仔 : 3件 t-shirt 1個wallet 1條電話繩
老公 : 1件 t-shirt, 1件裇衫 少少護膚 ...

jazzmama:
咁好!個個都買到嘢!
我仔無嘢啱買,最後係我博殺買護膚品時,
佢買咗支gel!
不過佢平時無gel頭!

原帖由 RoEcMa 於 09-8-28 18:00 發表
jazzmama,

你們靚c9之前在小學雜談討論時, 我已經準備定去看過, 呀女就冇物反應比我, 我估佢鍾意自己對七皮鞋多d.

jazzmama 見你去完旅行返來心情好開心, 我之前都有追看你們在"小六樂悠悠, 升中唔洗愁"   ...

RoEcMa:
我細女又係,買親返學鞋,一定選七皮!

hhma:
有事請教,
若有空,
請給我一個電話,
謝謝!

JSCfamily:
請問你仔仔用鞋墊之後如何?
有無覺得唔舒服?
因我都諗住幫兩個細路整,
我仔又係行兩行、做少少運動都好攰嘅人,
我早兩年重以為佢有事,
帶佢去驗血,
e+先知佢嚴重偏平足!
你可以比你仔係邊樹做鞋墊、驗脚d資料我嗎?
Thanks!

原帖由 JSCfamily 於 09-8-30 18:31 發表
looby,

因為我個位治療師要我阿仔先用在黑皮鞋內, 我地攞左鞋墊後, 用過一個星期(返銜接班), 阿仔無話唔舒服, 佢覺得ok, 而近排就無再聽佢話腳板底痛, 我估都有少少效的, 我果位治療師話如果阿仔適應了, 可以連打波 ...

JSCfamily:
收到pm啦!唔該哂!
係呀!我都諗緊Mandy介紹嗰間,
因為我兩個整,都好貴,
其實係咪一樣呢?價錢差咁遠!

各位靚C9,有無聽過呢間?
http://www.footspine.com/?OVRAW=%E6%89%81%E5%B9%B3%E8%B6%B3%E9%9E%8B%E5%A2%8A&OVKEY=%E6%89%81%E5%B9%B3%E8%B6%B3%20%E9%9E%8B%E5%A2%8A&OVMTC=standard&OVADID=10815594042&OVKWID=143530898542
唔知好唔好呢?

原帖由 mansonwai 於 09-8-30 23:29 發表
looby

如果唔明.....明日可以打電話比我呀
鞋墊我所理解有 2種
1就係現成.....教協有得賣
2就係訂做.....now 已經好普遍.
...................個人覺得唔會1間特別好. 1間特別差
                   每間都一定有專 ...

Mandy:
唔該哂!
請指教~~~~~
如果我仔左右脚都一樣嚴重,
去教協買現成得唔得呢?(唔訂做。)
我女就左右脚唔同,所以一訂要訂做。
重有,我仔只係星期日打藍球,
使唔使做多對for運動?

原帖由 JSCfamily 於 09-8-31 20:54 發表
looby,

我都認同mandy的意見, 第一次去檢查一定要check清楚, 唔好是是但但, 會加重孩子的腳骨位和令佢地再痛仲衰...
當清潔知道情況後再去想點樣找平的鞋墊啦!!

...

JSCfamily, mandy:
唔該哂呀!
咁我都係帶d仔女去check清楚and做鞋墊啦!
Thanks!
‹ 上一主題|下一主題