用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Form 1 happy life, 召集靚c9
樓主: jazzmama
go

Form 1 happy life, 召集靚c9 [複製鏈接]

InMa,

我仔小學都有些不愉快經歷, 最緊要比佢知道父母的支持和幫助, 這次事件就當係人生經驗, 將來遇到類似問題都識自己解決, 星期六日帶囡囡出去玩個痛快, D唔開心事全部忘記晒啦!!!

mansonwai,
我都有興趣義工活動, pls check pm!

大家好,

妳地報唔報民安隊少年團? 依家可以報名, 5月尾有面試...

民安隊少年團是民安隊轄下一支青少年隊伍,成員超過3,200人,年齡介乎12至17歲。透過各類紀律及技能訓練,以及社區服務,少年團團員得以發展領袖才幹、發揮潛能、學習紀律和培養公民責任。
http://www.cas.gov.hk/chi/info/info_download.html

原帖由 hhma 於 10-4-26 11:40 發表
我都正想開topic問呢個問題
有咩搞呀?
暑假流流長

Hi mayc,

我仔文言文比較弱, 依家做緊本練習係:初中文言文閱讀能力步步升, 妳去商務睇下岩唔岩...

原帖由 mayc 於 10-5-5 09:11 發表
各位靚媽:
早晨!還有一個月便大考了,大家有沒有甚麼溫書大計?

阿仔這個星期開始放早,學校安排了一些考完A-Level的大哥哥同佢地溫習,(8-10人一組)阿囝只肯參加兩科,(星期一至五,每日一科)maths & I.H.,前 ...

終於到我放監啦~~~
好彩亞仔要日日返樂團訓練, 唔洗打咁多機...

原帖由 M&A Mom 於 10-6-24 18:04 發表
但又開始"無所事事"o既 日子 打機、打機、都係仍然打機!好懷念小學,一日有六、七樣功課,好似d 時間有善用到 我係米傻

InMaMa,

祝囡囡早日康復! 努力加油!

原帖由 InMaMa 於 10-7-30 02:55 發表
Hi all,
謝謝大家, 佢之所以升到班, 原因係今年入讀
中一果批學生將會是首批全英語教學的學生,
而阿女呢批去年升中一既就變成該校最後收取
既中中生, 所以不設留班位, 因此佢先至可以升
到班咋.

但黎緊我 ...

我星期日都OK~

原帖由 jazzmama 於 10-7-29 13:22 發表
下個月擇日搬屋...大家留意啦

係咪搵個sunday gethering 呀....
大家快擇日擇時晨啦...
jazzmama 個個sunday 下晝都ok

JP,

妳仔仔好叻! Congratulations!

原帖由 JP 於 10-8-4 15:06 發表
Inmama>>
而家醫學倡明,囡囡一定順利通
過呢一關!

今日AM730有一則新聞---多病女苦學成醫!
多病成為她矢志學醫的推動力,好一個勵志故事!

『不經一番寒刺骨,焉得梅花撲鼻香?』
大仔都經歷過鋼琴演奏一級肥佬,才有 ...
‹ 上一主題|下一主題