用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站 (2009-2010學年)
樓主: edea
go

優才書院家長分享站 (2009-2010學年) [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問P1可以參加小童軍嗎?逢Sat在將軍澳校舍上課?

G1就可以參加童軍, 逢週六响TKO上; 通常會响6月份既小一新生日派表–

原帖由 SumSumBB 於 09-10-16 23:46 發表
請問P1可以參加小童軍嗎?逢Sat在將軍澳校舍上課?

醒目開學勳章

原帖由 中天英 於 09-10-17 03:14 發表
G1就可以參加童軍, 逢週六响TKO上; 通常會响6月份既小一新生日派表–

實在太好了,請問集會時間怎樣?加入小童軍多人競爭嗎? 需唔需要面試和10揀1?

原帖由 中天英 於 09-10-13 02:10 發表
呢度係另外一集http://mytv.tvb.com/kids/mjichallenge/8238#page-1

攞左里面一題考吓大家;-

以下幾個國家曾經係邊個國家既殖民地:
1) 墨西哥
2) 馬來西亞
3) 越南

...

1,西班牙
2.英國
3.法國

呢個節目D提目唔係人咁品
如果問"菲律賓"的話好多人唔識答

原帖由 ngkf 於 09-10-17 16:39 發表
呢個節目D提目唔係人咁品
如果問"菲律賓"的話好多人唔識答

係咪西班牙???

唔係太清楚, 事關我兩個仔都冇參加

原帖由 SumSumBB 於 09-10-17 07:00 發表

實在太好了,請問集會時間怎樣?加入小童軍多人競爭嗎? 需唔需要面試和10揀1?

各位您們好

小兒有幸被優才收了,前天已到學校辦理註冊手續,是位準小一生,大家多多指教!

校長說黎緊既日子,準小一生要參加數次的體驗日,請問做d乜架?

例如 :做些小實驗, 跟外籍老師玩遊戲,等等
主要認識吓學校環境,同學, 老師!!

原帖由 Rose^^ 於 09-10-25 23:20 發表
各位您們好

小兒有幸被優才收了,前天已到學校辦理註冊手續,是位準小一生,大家多多指教!

校長說黎緊既日子,準小一生要參加數次的體驗日,請問做d乜架? ...

醒目開學勳章

原帖由 twin1411 於 09-10-26 01:31 發表

好好玩咁喎 ,好似話親子旅行都歡迎準家長學生參加,唔知幾時有呢?好期待!

上年度G1 是親子旅行,歡迎家長參與. 其他級別好似由老師帶領. 今年學校旅行的日子是12月的某週六.
原帖由 SumSumBB 於 09-10-26 06:59 發表

好好玩咁喎 ,好似話親子旅行都歡迎準家長學生參加,唔知幾時有呢?好期待!

我個仔仔都會出年係gt讀..好開心..gt好似一個大家庭咁... -_-

小童軍集會逢星期六在TKO校舍,由上午10時15分至11時45分。如近Term Test or Exam, 集會會取消。如要加入小童軍,需要面試,但不知有多人競爭。

原帖由 SumSumBB 於 09-10-17 07:00 發表

學校有這個安排,對準小一生來說,可以更認識學校和老師,實在太好了!

原帖由 twin1411 於 09-10-26 01:31 發表

王國長老

今朝見到軍生, 本來想同你講d野, 但你架車停o係度唔好意思阻你 小墨魚昨晚睇完軍女鼻鼻張相, 試左好多次, 我都有試, 當然做唔到啦, 今朝小墨魚搭lift時再試, 忽然話: "我明啦, 軍女係有透明膠紙痴住左個鼻, 所以影出黎睇唔到d膠紙!" 我話:"點會呀!" 小墨魚話:"軍叔叔影相咁叻, 佢影既時候較到部機懞懞地, 影出黎咪睇唔到膠紙囉!"

我大笑

王國長老

今朝早會好touching. 我好欣賞咁樣點名讚一d進步左既小朋友, 俾多d鼓勵佢地.

最開心係bluecat仔仔, 真係睇住佢由佻皮小子變成好有禮貌, 好乖, 我內心有讚許, 見今朝兩位上檯, 真係好替佢地開心. 估唔到陳校長原來一直都咁留意.

原帖由 edea 於 09-10-30 13:13 發表
今朝見到軍生, 本來想同你講d野, 但你架車停o係度唔好意思阻你 小墨魚昨晚睇完軍女鼻鼻張相, 試左好多次, 我都有試, 當然做唔到啦, 今朝小墨魚搭lift時再試, 忽然話: "我明啦, 軍女係有透明膠紙痴住左個鼻,  ...
多謝你幫手照顧d小朋友落車。聽日叫阿女做一次你睇,無花無假,無photoshop, 無膠紙,真係絕技來咖。

醒目開學勳章

優才網頁新post的相好靚呀!

王國長老

放到咁大,肯定冇花冇假 好勁呀軍女!

原帖由 軍魁星 於 09-10-30 18:22 發表
多謝你幫手照顧d小朋友落車。聽日叫阿女做一次你睇,無花無假,無photoshop, 無膠紙,真係絕技來咖。

...

軍女好得意

原帖由 軍魁星 於 09-10-30 18:22 發表

...
‹ 上一主題|下一主題