用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! ...
go

2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! [複製鏈接]

希望集合2009-2010 K1(上午班) 檸檬組家長分享一下未來校內情況!
come on

0    0    0    0

Hello! 我囡囡都係檸檬組~多多指教

Hello! 我仔仔都係檸檬組~多多指教.
msn & facebook: [email protected]

hihi:D ~我囡囡都係檸檬組~
多多指教

我囡囡都係檸檬組, 大家多啲聯絡嘞!!!!

Ying Ying 媽咪

Hello各位檸檬組媽咪☆▂☆好開心認識大家!

這幾天遊戲日我都有陪伴小囡,覺得校方安排都幾井井有條也叫令我放心。

只是校車部安排唔夠清楚令家長我有D擔心 ,例如這三天試乘保姆車(保姆亞嬸)也無特別叫小朋友扣安全帶或教導小朋友安全的坐恣(安全意識好似唔夠)就算係父母係處...亞嬸你扮下野也要掛!!!真令我擔心。
仲有上落車時間和車費多少都係要問才答,最搞笑點俾錢佢地也沒有交代清楚(我都係問返D舊生媽咪才得知)用信封寫名入錢咋........
仲有我見到D家長有俾利是佢...我要唔要呢???

俾利是ka??????

係呢!doris154
亞嬸搞笑地...收利是過程又俾到其他人見到哂!佢仲笑到笑眯眯咁好開心添!
但我今日再細心想... 唔可以俾!因做法唔係太正確!

我坐8號車~可能人小D,嬸嬸交帶得好清楚~無問題~今日亞女自己搭校車都好好~

我坐2號車..

我囡囡搭6號車就無呢啲問題, 佢哋講得好清楚, 佢哋話唔會突登幫小朋友扣安全帶, 只係要佢哋用腳仔頂住前面張椅就得, 除非佢哋好頑皮!

我囡囡就坐6號車, 但就無呢啲問題, 佢哋講得都好清楚, 佢哋話唔會突登同佢哋帶安全帶, 只係要佢哋用腳仔頂住前面坐位就得, 除非佢哋好頑皮, 就係咁嘞!

我囡囡都係坐6號車,,,sammilamyy你囡囡係坐 號車ar?????

Hi, 大家好我也是檸檬組的媽媽,我仔仔坐11號車,我又叫我的仔自已扣上安全帶,我叫啊仔扣之時媬母就立即話 你個仔好叻,不用我幫手咩, 但我這三天在場媬母就讓我做,所以我都唔知我不在場之時媬母會否幫我個仔扣安全帶呢?

真開心...愈來愈多檸檬組家長來分享校內情報!

今日小囡第一次一個人乘校車,見佢在車內望着我時有刻迷網...仲扁扁咀添!好彩冇喊   到接佢放學時☆▂☆佢好高興咁笑哂!再問佢返學開心嗎?佢就大聲說:開心......令我安心哂!

今日小囡話:玩積木、唱歌歌、食麵麵(通粉)唔知係咪真呢?

To:tonycat你囝囝叫咩名呀?我「或者」認識你

Hi Hi,

可能我都認識你,等我估吓先,你是否送了鞋墊給我仔仔個位媽咪?

原帖由 sammilamyy 於 09-9-5 00:56 發表
真開心...愈來愈多檸檬組家長來分享校內情報!

今日小囡第一次一個人乘校車,見佢在車內望着我時有刻迷網...仲扁扁咀添!好彩冇喊   到接佢放學時☆▂☆佢好高興咁笑哂!再問佢返學開心嗎?佢就大聲說:開 ...

To:tonycat
yesyes 係我呀!呵呵呵....

我囡囡話, 星期五那天, 有叔叔同佢哋影相, 唔知係唔係學生相呢? 你哋小朋友有無同你哋講呀?

各位檸檬組的朋友仔你們好?
請問今天這群小孩子在學校有無攪笑的事發生呀? 我打電話返屋企問仔仔,但佢總是喜愛捉弄我,全部東西都回答我,但一問佢學校的事佢就說"吓吓、你講什麼,你想找爸爸講電話﹐你等等先,爸爸媽咪找你" 之後佢不停地笑,所以我完全唔知佢在校的事。返到屋企佢已睡覺了。
請問你們的小朋友會否捉弄你們呢?

tonycat

原帖由 sammilamyy 於 09-8-30 18:17 發表
希望集合2009-2010 K1(上午班) 檸檬組家長分享一下未來校內情況!
come on

To:ines.yingying
我也有問小囡V~V但佢答到(時有時冇)真係唔太確定呢!
(但我day3時有問過曾老師何時會影相,佢話校方會遲些才安排拍照的,因頭頭星期驚小朋友未適應會影得唔靚喎,但幾時影就唔知!)

To:tonycat
我見到有家長話D老師都幾留意學生們,有問題仲即日打給家長添!幾細心咁...即刻令我放心D...!
我小囡這兩天返學也好開心 ,次次回家也笑住咁...我問佢學校情況佢同你囝囝一樣笑笑口咁,但佢有答我食咩同唱歌仔就係咁多咋!不過可以很定的就係佢地都幾開心
‹ 上一主題|下一主題