用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! ...
樓主: sammilamyy
go

2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! [複製鏈接]

我有開facebook架!
[email protected]
想add我就來呀!
(但最好在add時輸入訊息話:聖幼家長啦THX)

今日亞女話有玩滑梯,佢好開心~

to:X2618203
係呀!我小囡也說有玩  佢話滑梯係紅同綠色!

哎呀!我小囡病左了...昨日放學回來有鼻水,零晨時分發起燒.....
今日睇醫生⊙_⊙「佢話返學的小朋友好易大家傳染」就算佢放學點做足清潔也沒有用都中招!!!
E家我要隔離佢唔俾佢返學☆做個負責任的好榜樣☆小朋友生病家長真係好擔心!!!

琳媽:
你囡囡好d味呀? 醫生有無話咩事?
請問你睇那位醫生?

tonycat

原帖由 sammilamyy 於 09-9-10 13:56 發表
哎呀!我小囡病左了...昨日放學回來有鼻水,零晨時分發起燒.....:dizzy:
今日睇醫生⊙_⊙「佢話返學的小朋友好易大家傳染」就算佢放學點做足清潔也沒有用都中招!!!
E家我要隔離佢唔俾佢返學☆做個負責任的好榜樣☆小朋友生 ...

To:tonycat

小囡今日好些了!多謝關心...不過仍要keep住食藥和睡覺   .......才快D好!
其實小囡係感冒+發燒唔係話好勁果種!不過你知啦!E排好多菌一定要做足安全措施,冇返學等好哂先免傳染俾人!

我大多數去大圍睇醫生呢!

我有開facebook架!
[email protected]想add我就來呀!

hello!你哋好.我囡囡都是檸檬組請多多指教. 請問大圍有?位醫生好.

To : 琳媽
小朋友每次病真的好煩,我個仔好多醫生都唔挾,以前住九龍就要到將軍澳睇,現在只得一城的馮宜亮挾到,但這醫生每次都很多人睇,一等就要等半天。

我都有facebook:  [email protected]
我上次都有add你,但不知為何好似不成功,所以我send 了e-mail 給你問了一個問題,你有否看見?

tonycat

原帖由 sammilamyy 於 09-9-11 15:50 發表

小囡今日好些了!多謝關心...不過仍要keep住食藥和睡覺   .......才快D好!
其實小囡係感冒+發燒唔係話好勁果種!不過你知啦!E排好多菌一定要做足安全措施,冇返學等好哂先免傳染俾人!: ...

我囡囡星期三放學後都病咗, 有少少鼻水, 晚上有少少燒, 醫生就話佢係焗親, 食咗藥星期四都好番好多, 但我都俾佢休息一日, 星期五先返, 學校都有打電話嚟問情況. 而我囡囡都唔夾大圍啲醫生, 每次都要出到油麻地兒科醫生先得. 所以真係做人父母辛苦.

TO:ines.yingying
小囡講過玩左兩日滑梯,我也想過佢是否焗親呢。
E你油麻地兒科醫生是否叫(李乃器)?

我Add左你啦!!!之前我acc 或者set左野所以你add唔到我!sorry呀!

TO:bonbonmane
大圍我揾(康健-蔡桂生)佢開藥ok架!(老經歷但就會重手D)
其實我小囡唔係成日睇西醫,通常小病多數食中醫調理身體多D,因治本D同小朋友體質無咁弱!

琳媽

琳媽:
     :loveliness: Thanks,我個女星期四放學都有少少鼻塞:( :( ,星期五放學重流咗鼻水和少少咳 我即刻看醫生吃了藥,我女要出旺角睇先得,今日已好咗好多。因為我未試過大圍看,下次可不用走太遠。

係呀! 我囡囡醫生真係李乃器, 你又有睇過?
但係我問囡囡有無玩過滑梯, 佢話無喎! 唔知係唔係唔同隊. 因為老師講過, 檸檬組裡裏都會分隊學習. 可能囡囡請病假個日玩咗. 所以佢無玩過.

我都有 msn & facebook : [email protected] 你哋都可以 add 埋我

原帖由 sammilamyy 於 09-9-12 09:16 發表
小囡講過玩左兩日滑梯,我也想過佢是否焗親呢。
E你油麻地兒科醫生是否叫(李乃器)?

我Add左你啦!!!之前我acc 或者set左野所以你add唔到我!sorry呀!

大圍我揾(康健-蔡桂生)佢開 ...

我小時已有睇(李乃器醫生),小囡的婆婆也話佢好得又好人士,所以到生左小囡後也有去佢處打針呢!

琳媽

大家好呀!
我問極小囡也講不到學校仲有咩做
佢淨係講(玩積木,洗手手,同是日吃咩)就係咁多....佢成日要我估估下...但佢近日有提過唱one-two-3歌係咁真架?仲有咩呢?

大家分享下呀

琳媽

我囡囡都係講呢啲嘢, 我問佢有無讀書呀? 佢話無. 我諗仲未開始教書啩. 唱歌都係一時有, 一時無. 我都唔係好清楚係唔係? 摸不著頭腦!!!!

原帖由 sammilamyy 於 09-9-16 02:56 發表
大家好呀!
我問極小囡也講不到學校仲有咩做
佢淨係講(玩積木,洗手手,同是日吃咩)就係咁多....佢成日要我估估下...但佢近日有提過唱one-two-3歌係咁真架?仲有咩呢?

大家分享下呀
...

哎喲! 小囡放學頸部出現條小血痕,琳媽我即問囡囡點解啦!(但佢又答唔出)激死!:cry:

之後我咪即刻打番學校問囉!(我最驚係打交)

原來老師話:當返到學校放低書包已被發現有血痕(老師有問過小囡,但也一樣答唔出)。

琳媽我再細想:-x 條血痕好直,或者係前面塊(名字膠片)整倒佢...我問老師幾時可除下,佢就話1weeks後左右,會吩咐小朋友同家長講!

大家可留意下.....

琳媽 :

其實個名牌真係有點危險, 阿女成日攞嚟玩, 我都驚佢整親, 咁樣我下次都係同囡囡著咗校服先嘞!

死啦! 一個禮拜之後, 仲要等個小朋友同我哋講, 都唔知佢哋識唔識講! 佢哋無講, 學校唔會罰架?

原帖由 sammilamyy 於 09-9-17 19:28 發表
哎喲! 小囡放學頸部出現條小血痕,琳媽我即問囡囡點解啦!(但佢又答唔出)激死!:cry:

之後我咪即刻打番學校問囉!(我最驚係打交)

原來老師話:當返到學校放低書包已被發現有血痕(老師有問過小囡,但也一樣答唔 ...

回覆 34# sammilamyy 的文章

但我問我女重得意她說看電視重有動物走出  哈哈真

我諗佢係(校車)或者(除書包)時整倒!好彩唔太深,今日睇落去淺左色冇再咁紅了!
我諗唔會罰嘅!希望快D除下啦...唔想再整親!

係訝!有動物???我問小囡佢又冇講喎!

我地家長們真估得辛苦!

fr:琳媽

回覆 37# ines.yingying 的文章

To ines.yingiying
    我都認為不會罰K3就難講mouth:" /> ,K1D老師不是很惡 ,而為他們初上學。我想25號穿運動衫開始不用了

‹ 上一主題|下一主題