用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! ...
樓主: sammilamyy
go

2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! [複製鏈接]

亞女會唱"太陽伯伯!你去咗邊?"~好攪笑~

To : 琳媽

今次到我阿女損咗, 星期五我返到屋企見到阿女點解眼下角損咗, 開頭問佢, 佢都唔識答, 到我再指引佢, 佢就話上校車時撞到! 嘩! 好彩眼角下面啫, 如果撞落隻眼到就死嘞! 同埋個小朋友撞到, 校車褓姆放學時又唔同家長講聲! 我覺得真係唔係咁好..........! 唔知校車方面可以去邊到反映呢? 因上校車時又咁趕!

原帖由 sammilamyy 於 09-9-18 17:15 發表
TO:ines.yingying
我諗佢係(校車)或者(除書包)時整倒!好彩唔太深,今日睇落去淺左色冇再咁紅了!mouth:" />
我諗唔會罰嘅!希望快D除下啦...唔想再整親!

TO:bonbonmane
係訝!有動物???我問小囡佢又冇講喎!

我地家長們 ...

To ines.yingiying

有冇事呀?
受傷了家長就最痛心!
我上次有打去校方表達校車的問題,依學校就好快幫我轉達,之後見到好左好多。
(投訴後數天我才知有問題的保姆,原來她是就唔做走果種,老實講校車公司D管理質素偏低)

Fr:琳媽

各家長   

今日收到學校通告話 前後加埋已有4位小朋友確診感染人類豬型流感

K1也有....出現

(唔知邊組呢?)

學校就叫家長們留意一下。

其實我知都有好多間幼稚園出現感染,所以驚就唔係好驚。不過小囡放學返到屋企,我就會立刻徹底清潔保持衛生,同再三吩咐佢一定要清手才可食野(或者佢可能唔記得,但也要囉嗦地提醒佢唔好摸面摸眼)。

希望各位小朋友也健健康康啦!

回覆 41# x2618203 的文章

我女今日放學都有唱仲好開心
To:yingying
   有冇事?好彩無傷到眼晴,我個女番不夠十日學就在學校撞到後腦有少少腫,重收到張受傷紀錄紙 ,我問女女她重笑笑口說自己不小心。但學校老師都很快就通知了我,第二天游老師一見到我女就問她。

TO:bonbonmane

在學校撞到後腦有少少腫,重收到張受傷紀錄紙........
好慘呀!即刻連我也心痛起黎....
咁依傢散左腫未呀???

To:X2618203
我個女有講唱歌歌,但就冇講唱咩!
THX你講俾我知

Hi!各位

聽D舊家長話(相片name tag)人型公仔果塊,好似要另外收費?(大約幾蚊)

有冇人知道是否已(在之前)交左呢???

仲有兩本(教書)幾時才需要帶回校呢?定係下學期才會用到?

To : 琳媽 & bonbonmame

我囡囡無事嘞! 多謝大家關心!

但 bonbonmame, 你個女點呀! 好似好嚴重咁喎! 點撞? 可以撞到腫晒架? 係唔係啲小朋友你推我撞呀? 真係心痛死呀!

我囡囡噚日係屋企都有唱歌 (London Bridge) 呀! 仲做埋手勢添, 好搞笑架!

另外,

之前開學時我已問過老師, 老師話佢哋應該每一日都要帶個兩本書返學, 隨時會教, 所以由第一日開始已經要帶!

之於個 name tag, 我朋友就話好似要 $90, 但我就唔清楚我哋收咗未, 我諗學校要收錢的話, 都會第一時間通知我哋! 你可以放心!

原帖由 bonbonmame 於 09-9-21 22:56 發表
我女今日放學都有唱仲好開心
To:yingying
   有冇事?好彩無傷到眼晴,我個女番不夠十日學就在學校撞到後腦有少少腫,重收到張受傷紀錄紙 ,我問女女她重笑笑口說自己不小心。但學校老師都很快就通知了我 ...

亞女唱左好多歌,仲扮老師彈琴,叫我拍手~真係好似大過左D~

大家D小朋友都要小心D,好好保重~

果name tag要成 $90架 好貴啫V~V如果真的話佢地都好好賺喎!

To:bonbonmane

我小囡噚晚有話彈琴..我仲估估下..係咪真呢???
原來真架Good Thx☆▂☆bonbonmane同我地分享

回覆 47# sammilamyy 的文章

To yingying and  琳媽:                                            我同女回校買書包,老師就問我做不做個名牌但只是加$10,我就付了。我女第二已無事,多謝大家關心。:)我個女一問佢回校做什麼?她就好 一唱歌仔和玩遊戲重非常開心說過不停,重有時在哼歌仔

個 name tag 係唔係咁貴我就唔清楚, 都係我朋友講, 唔知佢有無記錯.

原帖由 sammilamyy 於 09-9-22 11:50 發表
果name tag要成 $90架 好貴啫V~V如果真的話佢地都好好賺喎!

To:bonbonmane

我小囡噚晚有話彈琴..我仲估估下..係咪真呢???
原來真架Good Thx☆▂☆bonbonmane同我地分享 ...

To : bonbonmame

唉! 點解我買書包時好似無人問我既! 呢個牌係唔係每個人都一定要買架, 會唔會當時買書包已包埋入去呀?

原帖由 bonbonmame 於 09-9-22 23:27 發表
To yingying and  琳媽:                                            我同女回校買書包,老師就問我做不做個名牌但只是加$10,我就付了。我女第二已無事,多謝大家關心。:)我個女一問佢回校做什麼?她就好 一唱歌仔 ...

To : bonbonmame& ines.yingiying

E我都係喎...買書包時好似無人問我既???
奇怪....定係俾左我忘了

各媽媽:

我囡囡啱啱講咗俾我知佢係咩隊, 佢係檸檬組快樂隊, 你哋返去問吓你哋小朋友.

原帖由 ines.yingying 於 09-9-23 09:52 發表
To : bonbonmame

唉! 點解我買書包時好似無人問我既! 呢個牌係唔係每個人都一定要買架, 會唔會當時買書包已包埋入去呀?
我不知道因為我不是指定當日回校,我是遲咗一星期才回校買,不是連書包而是另加$.
我女今日學了“牛耕田”“馬拉車” “狗守門”

To : bonbonmame& ines.yingiying

你地就好呀!
佢地咁叻叻

我小囡都E傢仲淨係講(玩積木,洗手手,同每天吃包包)咋...激死我!!!

琳媽

To : 琳媽 & bonbonmame

琳媽你又唔使激死, 我囡囡都係識講玩囉, 食茶點, 放學囉咁咋, 我都係無端端問佢係咩隊, 佢先話我知, 所以唔使灰心, 我哋大家多啲分享, 起碼大約知道佢哋係學校做過咩, 再問番佢哋會好啲!

bonbonmame 你囡囡真係好叻, 我問囡囡唱咩歌, 佢都唔識唱番俾我聲, 只係聽過佢一次咁多......

原帖由 sammilamyy 於 09-9-24 00:51 發表

你地就好呀!
佢地咁叻叻

我小囡都E傢仲淨係講(玩積木,洗手手,同每天吃包包)咋...激死我!!!

琳媽

To : ines.yingiying

多謝你的支持

今日收到名牌啦!但亞女個樣唔笑,條辮又散左!
‹ 上一主題|下一主題