用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! ...
樓主: sammilamyy
go

2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! [複製鏈接]

To:ines yingying&琳媽
我女不是叻,佢只是自然自語比我聽到先問下她,她現在上校車重眼濕濕又叫我同她一起番學好彩無訓地攪到我好鬼擔心 ,但我走到學校門口偷看她,她又無嘢真激死 真是比d細路玩死 .

我囡囡個名牌都唔靚, 扁住個口, 好似啱啱喊完就影, 頭髮又有啲散, 唉....咁都無辦法, 鬼叫學校話最好係佢哋度影咩!!!!

to : bonbonmame

我囡囡一見都校車就喊, 要媽媽, 要返屋企, 開頭我都好擔心,  問佢係唔係唔開心, 俾人虾, 佢又話唔係, 司機叔叔話佢只係喊一陣, 落車就無事, 真係俾佢哋玩死架!

to : 琳媽

你唔使多謝我! 你客氣嘞!

原帖由 bonbonmame 於 09-9-24 13:31 發表
To:ines yingying&琳媽
我女不是叻,佢只是自然自語比我聽到先問下她,她現在上校車重眼濕濕又叫我同她一起番學好彩無訓地攪到我好鬼擔心 ,但我走到學校門口偷看她,她又無嘢真激死 真是比d細路玩死:unk ...

to:各位:
明天開生日會(K1)小朋友終於著運動服了......
明天學校就會見到好多小芒果
一定好搞笑呀

琳媽

原帖由 sammilamyy 於 09-9-24 16:48 發表
to:各位:
明天開生日會(K1)小朋友終於著運動服了......
明天學校就會見到好多小芒果
一定好搞笑呀

琳媽
明天放10:30

原帖由 ines.yingying 於 09-9-24 16:11 發表
我囡囡個名牌都唔靚, 扁住個口, 好似啱啱喊完就影, 頭髮又有啲散, 唉....咁都無辦法, 鬼叫學校話最好係佢哋度影咩!!!!

我囡囡一見都校車就喊, 要媽媽, 要返屋企, 開頭我都好擔心,  問佢係唔 ...
我本來影左但學校要留檔未影過,我未放工等今晚看下先.:loveliness:

TO:各位

今曰去學校接小囡放學,睇到一個個小芒果好乖咁排隊..又見到每人也收到(1袋禮物)。

生曰月份的小朋友有些會著便服返學靚靚一番,而且我仲發現生日月份的有埋(相架)送添!學校好細心哦!
小囡話今日佢好開心呀!

Fr:琳媽

Hello! 我仔仔都係檸檬組呀! 曾老師好好人0架,因我個大女女跟過佢呀!

原帖由 sammilamyy 於 09-8-30 18:17 發表
希望集合2009-2010 K1(上午班) 檸檬組家長分享一下未來校內情況!
come on

TO:Yinghang

你好呀!歡迎你 一齊分享檸檬組的學校事。

我之前打過學校幾次也是曾老師幫我的,佢好細心又好人,同你講的一樣呀!GOOD

To : ines.yingiying
下年再影啦!!!好快又一年了!唔好唔開心

To :  bonbonmame
咁你囡囡又影成點啫???

原帖由 sammilamyy 於 09-9-25 14:47 發表
TO:Yinghang

你好呀!歡迎你 一齊分享檸檬組的學校事。

我之前打過學校幾次也是曾老師幫我的,佢好細心又好人,同你講的一樣呀!GOOD

To : ines.yingiying
下年再影啦!!!好快又一年了!唔好唔開心

To :   ...
琳媽:
我女ok張相

各位 :

我囡囡呢兩日係到做 ABCD 手勢, 佢話學校教,  唔知你哋小朋友有無做呢? 因我都唔知係唔係真係喺學校學番嚟?

To :  ines.yingiying
好彩你分享咋!
我問小囡 佢即刻做俾我睇....好搞笑!我仲即去拍影片放在facebook添....你睇下啦!
THX

To : bonbonmame
咁就好...

各位 :

未見到小朋友的, 快啲上網睇最新通告, 有關最新流感情況, 大家要帶口罩返學, 而家開始嚴重嘞! 有病的小朋友真係唔好返學嘞!

原帖由 ines.yingying 於 09-9-28 10:53 發表
各位 :

未見到小朋友的, 快啲上網睇最新通告, 有關最新流感情況, 大家要帶口罩返學, 而家開始嚴重嘞! 有病的小朋友真係唔好返學嘞!
ines.yingying :
thanks :loveliness: 你,你地今天是否收左本手冊. 唉!個女今日開始習慣番學就這樣 !真是又擔心又害怕因小朋友最不受控制又食手指又卒眼重會拿個口罩來玩更不知預防細菌 我果個仲係細女更難教

To : bonbonmame

係呀! 我囡囡本手冊都收咗, 應該係幫佢哋貼相.

唉....呢個流感一日唔完, 大家日日都要擔心.

希望大家都無事啦!

原帖由 bonbonmame 於 09-9-28 18:00 發表
ines.yingying :
thanks :loveliness: 你,你地今天是否收左本手冊. 唉!個女今日開始習慣番學就這樣 !真是又擔心又害怕因小朋友最不受控制又食手指又卒眼重會拿個口罩來玩更不知預防細菌 我果 ...

回覆 74# ines.yingying 的文章

我好同意你講法小朋友有生病真不好番學,我想要過一段時間因為好多人生病都無理會又唔帶口罩又照比d小朋友番學未攪越來越利害 希望快d過去等d小朋友可以開開心心番學放就好啦!

原帖由 ines.yingying 於 09-9-27 13:33 發表
各位 :

我囡囡呢兩日係到做 ABCD 手勢, 佢話學校教,  唔知你哋小朋友有無做呢? 因我都唔知係唔係真係喺學校學番嚟?mouth:" />
我個女都有做手勢,佢話游老師教哈哈 好攪笑!!!謝謝你們!

我仔仔都唱呀, 佢仲唸天主經呀?
原帖由 x2618203 於 09-9-20 01:07 發表
亞女會唱"太陽伯伯!你去咗邊?"~好攪笑~

哈哈...
今日佢地好開心咁....
禮物又有條喜羊羊燈鼓 好有中秋節feel
估唔到收到咁靚架

To:yinghang
你仔仔唸天主經呀!好勁呀!叻叻

仲有(大家)也要保重身體呀!E排D菌好勁呀,,,,,

fr:琳媽

原帖由 sammilamyy 於 09-9-30 15:49 發表
哈哈...
今日佢地好開心咁....
禮物又有條喜羊羊燈鼓 好有中秋節feel
估唔到收到咁靚架

To:yinghang
你仔仔唸天主經呀!好勁呀!叻叻

仲有(大家)也要保重身體呀!E排D菌好勁呀,,, ...
To:琳媽
我女女好開心,個燈籠好靓
To yinghang:
你仔仔好叻哦
To:ines yingying
你女女點happy嗎?我今日接女見D小朋友個個都開心:loveliness:

我囡囡都開心, 瞓醒個晏攪之後, 無端端係度唱歌, 以下是內容, 但有啲就唔知佢唱咩! 咁有手勢, 好搞笑!

中秋節  月亮圓
大地   大地   亮光光
吃月餅   吃水果
大地   大地   (xxxx)
跟住唔知佢唱咩
如果你哋知道, 請話我知!

我囡囡都有祈禱個啲 : (恩父, 及子, 及聖神之名, 阿孟, 各位修女早晨, 各位老師早晨, 各位小朋友早晨) 有時會係 (請食茶點 / 再見), 三個版本佢都會經常係屋企講, 好搞笑, 佢仲會鞠躬添!

原帖由 bonbonmame 於 09-9-30 19:06 發表
To:琳媽
我女女好開心,個燈籠好靓
To yinghang:
你仔仔好叻哦
To:ines yingying
你女女點happy嗎?我今日接女見D小朋友個個都開心:loveliness: ...

‹ 上一主題|下一主題