用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! ...
樓主: sammilamyy
go

2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! [複製鏈接]

我今日去學校問點解中秋節活動相片look唔到呢?
學校(I.T部)話E兩天會upload返網上相片的!

琳媽

琳媽

Thanks  琳媽...

原帖由 sammilamyy 於 09-10-16 13:19 發表

琳媽

我係想10/11報讀K1的媽咪, 因為網上有好多聖幼負面0既消息流傳, 本來都心大心細, 但聽到你哋講囝囝囡囡返學咁開心, 我都可以放下心頭大石, 積極備戰, 希望真係可以入讀, 做你哋0既師妹, 多謝晒以上媽咪既分享

To:Fatkeungliu

希望你囡囡可做到我地嘅師妹啦!
努力!

琳媽

學校已upload左中秋節(合照)相片在網上了!大家去睇吓啦.......

琳媽

各家長

唔明學校點解要逢星期一就會keep住英文書,  到星期五才可以帶番屋企。咁佢地咪溫習唔倒囉!!!
聽家長講K1(觀課日)係11/11,咁有冇人知(觀課日)家長可以有幾多個出席呢?

琳媽

琳媽 :

我都唔明點解, 開學時又話英文同普通話係放入書包日日都要帶, 而家又變, 攪到溫唔到書. 唯有自己整啲生字出嚟或者星期五自己抄底佢哋本書啲字同佢哋溫囉.

以我所知學校所有節目應該都係得一個家長參與嘞.

原帖由 sammilamyy 於 09-10-20 00:52 發表
各家長

唔明學校點解要逢星期一就會keep住英文書,  到星期五才可以帶番屋企。咁佢地咪溫習唔倒囉!!!
聽家長講K1(觀課日)係11/11,咁有冇人知(觀課日)家長可以有幾多個出席呢?

琳媽 ...

回覆 5# fatkeungliu 的文章

妈咪好啊!我仔仔都系报左圣幼09/10的K1,我想知道圣幼系点样面视咯?一般会问咩问题.有边位妈咪可以同我分享一下,多谢晒!

To:ines yingying
我也同你一樣想法...唯有抄底啲字同佢哋溫書 。

To:Shmilyea

上年面試係test砌公仔牌(依果隻係蛋型公仔砌佢五官)同串珠珠,我想係測試小朋友專注力和服從性等.....但老師同小朋友對答不多!
你再詳細可Look My Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!wp ... 0-/article?mid=1163
Fr :琳媽

小囡今日放學後就耍拳俾我睇,超搞笑!
不過佢有D句子講出黎我係唔明架?唔知家長們有冇人知呢
套拳係咁架:扣馬一八,右手出拳出埋放腰,左手出拳出埋放腰,起身清手,合腳收埋。

琳媽

我仔仔係雪梨組, 佢係講 --- 坐馬七八, 左手出拳, 收拳放低, 右手出拳, 收拳放低, 合腳收理, 起身舉手, 左腳右腳踢踢踢.....

不過我個仔講嘢仲未清楚, 大致係差不多

原帖由 sammilamyy 於 09-10-27 23:21 發表
不過佢有D句子講出黎我係唔明架?唔知家長們有冇人知呢mouth:" />
套拳係咁架:扣馬一八,右手出拳出埋放腰,左手出拳出埋放腰,起身清手,合腳收埋。

琳媽 ...

唔該晒你雪梨組媽媽.. 今晚返去同亞仔玩吓先.

原帖由 PAMELATSE 於 09-10-28 18:03 發表
我仔仔係雪梨組, 佢係講 --- 坐馬七八, 左手出拳, 收拳放低, 右手出拳, 收拳放低, 合腳收理, 起身舉手, 左腳右腳踢踢踢.....

不過我個仔講嘢仲未清楚, 大致係差不多

...

To: Pamelatse
多謝你的提示!THX

Fr:琳媽

各位家長
我剛剛浸套(運動服)成盆水也是黃色的。質料真係超【唔掂】!
大家一定要清洗吓才穿着費時小朋友們會敏感!

FR:琳媽

我仔仔都有耍俾我睇.好好笑.
作天回家重念三字經俾我聽tim,不過得頭4句...

原帖由 sammilamyy 於 09-10-27 23:21 發表
不過佢有D句子講出黎我係唔明架?唔知家長們有冇人知呢mouth:" />

琳媽 ...

我仔仔無耍比我睇,但佢日日都念經,開飯就話要唱感謝主就好好笑 ,還要我們一齊跟佢齊齊做動作。

原帖由 ccarolcchan 於 09-11-3 09:13 發表
我仔仔都有耍俾我睇.好好笑.
作天回家重念三字經俾我聽tim,不過得頭4句...

To:Ccarolcchan

我小囡也有念「人之初」、「性本善」三字經,不過淨識兩句咋!!!

To:Tonycat
佢呀!好醒目架次次見到我一定會同我say hi的!
仲有一首歌小囡成日唱:花草樹木啦啦啦.....快樂.....之類,我也總是聽唔明的!但佢又成日唱◎▂◎''''''搞笑

琳媽

我個女就好少念三字經嘞!

食飯前就不停唱感謝主! 但有兩句都聽唔明佢歌咩?

打拳仲搞笑, 因為搞笑, 我日日都叫佢打幾次....

個首花草樹木係咁唱 : 我有一雙眼看東西, 花草樹木多優美; 我有一雙耳聽聲音, 花貓喵喵聽得到.

仲有好多歌, 日日都不停聽, 聽到我都識背了.

但係有一首就唔係好清楚, 開頭係咁 : 快來! 快快來! 我的坐位在那兒? ..........!  
跟住就唔知嘞! 你哋知唔知呀? 等我哋加加埋埋一首歌都好.

原帖由 sammilamyy 於 09-11-4 14:42 發表
To:Ccarolcchan

我小囡也有念「人之初」、「性本善」三字經,不過淨識兩句咋!!!

To:Tonycat
佢呀!好醒目架次次見到我一定會同我say hi的!
仲有一首歌小囡成日唱:花草樹木啦啦啦.....快樂.....之類,我也總是聽唔明的!但佢又成 ...

‹ 上一主題|下一主題