用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 09-10 上一道同學請進
樓主: sukihob
go

09-10 上一道同學請進 [複製鏈接]

視覺藝術課

我都是剛剛看了小一新生家長手冊才知道要為小朋友預備「美勞袋」

原帖由 faye516 於 09-9-8 13:00 發表
君媽/Suki媽:
哎呀,不知要預備「美勞袋」,有什麽要帶的呢?是否循道的袋子呢?哪裡購買?Help me please, thanks!

原帖由 sukihob 於 09-9-8 14:11 發表
我都是剛剛看了小一新生家長手冊才知道要為小朋友預備「美勞袋」

Sukihob,

Pls check yr email.

Crabtree

原帖由 sukihob 於 09-9-8 09:28 發表
Crabtree,

Suki  的 J.1 Classroom Language工作紙真的不見了, 應該是那天跟功課/回條一起給收了(而工作紙又沒寫上名字).

Pls. send me a copy at

[email protected]

Thanks!

...
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

J1 classroom language

Crabtree,

Thanks, copy received.

原帖由 Crabtree 於 09-9-8 17:04 發表
Sukihob,

Pls check yr email.

Crabtree

收費課外活動

好多課外活動呀.....都唔知報邊項好 .
大家有什麼好提議 .

sukihob,

我住得唔近, 星期六有啲又撞原先上開的活動時間, 可以選的所剩無幾. 你會參加什麼呢?  邊啲有口碑呢?

原帖由 sukihob 於 09-9-9 14:06 發表
好多課外活動呀.....都唔知報邊項好 .
大家有什麼好提議 .
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Hi, everybody,

我的小兒也是讀上一道,英文名HANS,住紅磡,搭六號校車。

美勞袋內要有圍裙、剪刀、GLUE及枱墊 (poster 已可)。

我今個星期六見老師時間是10:00 - 10:30,你們是這時段嗎,有機會一定say hello!

Cleo

原帖由 Crabtree 於 09-9-9 14:32 發表
sukihob,

我住得唔近, 星期六有啲又撞原先上開的活動時間, 可以選的所剩無幾. 你會參加什麼呢?  邊啲有口碑呢?

星期六見老師的時間是09:00 - 09:30, 問卷問到對各科有什麼意見/問題, 我都沒有填, 因為上課初期, Suki好像so far so good 啦, 都是到時問問老師她在學校的表現如何吧!

Suki:何沅澂(上一道, 11), 住富榮花園, 11號校車

原帖由 Cleo 於 09-9-15 21:42 發表

美勞袋內要有圍裙、剪刀、GLUE及枱墊 (poster 已可)。

我今個星期六見老師時間是10:00 - 10:30,你們是這時段嗎,有機會一定say hello!

Cleo ...

Suki 報了劍擊 & 水墨畫, 呵呵...一剛一柔(本來想報跆拳道的), 不知道是否抽到?

原帖由 Crabtree 於 09-9-9 14:32 發表
sukihob,

我改了時間 (10:30), 因之後要學琴, 怕趕唔切.  囡囡話好多人報名參君spc 考試, 你地有無參加? 但我忘了給回條及錢, 明天問吓仍能報嗎?

原帖由 sukihob 於 09-9-16 17:33 發表
星期六見老師的時間是09:00 - 09:30, 問卷問到對各科有什麼意見/問題, 我都沒有填, 因為上課初期, Suki好像so far so good 啦, 都是到時問問老師她在學校的表現如何吧!

Suki:何沅澂(上一道, 11), 住富榮花園, 11號 ...

Hello,

My daughter is in the same class, Winky Cheu, No. 6 bus.

Hello, Alivin,

My son mentioned abt your daughter. He is taking school bus no. 6, too. Nice to meet you.

Cleo

有無媽咪知道, Mrs. Jordan 會教我地小朋友什麼呢? 我囡話係教英文書, 但係我諗應該係Ms. Chu教的. 今日老師上堂有講, 但係我個囡遊魂, 講到一舊舊呀

暫時教phonics 卦, 之後唔知點安排
day 5 & 7 係 Mrs Jordon 上英文堂

Thanks!  你有無同小朋友讀個故事呀? 好長.  我只係用廣東話教佢讀, 但係隔離班個小朋友話要用普通話?

原帖由 Cleo 於 09-9-21 15:34 發表
暫時教phonics 卦, 之後唔知點安排
day 5 & 7 係 Mrs Jordon 上英文堂

原來今日老師選了3個同學出來講故事, 其中一個係我個囡, 但經投票後, 最終選了男同學代表我們班為明天的綜合學習日比賽.  今天回來, 她很開心, 因為明天不用帶書本, 即係話不用教書, 只係玩啦!

原帖由 Crabtree 於 09-9-21 21:49 發表
Thanks!  你有無同小朋友讀個故事呀? 好長.  我只係用廣東話教佢讀, 但係隔離班個小朋友話要用普通話?

Thank you, Suki Mum and Cleo!

原帖由 Cleo 於 09-9-15 21:42 發表

Cleo

...

Proud of your daughter, shared school events with you!
原帖由 Crabtree 於 09-9-22 14:19 發表
原來今日老師選了3個同學出來講故事, 其中一個係我個囡, 但經投票後, 最終選了男同學代表我們班為明天的綜合學習日比賽.  今天回來, 她很開心, 因為明天不用帶書本, 即係話不用教書, 只係玩啦!

...

Crabtree,

你囡囡好醒呀!犀利!
大家記得聽日要同小朋友著體育服同帶水果做茶點

Cleo

Cleo,

才不是呢?  她有時很被動及記性不好.  有無人知那本中文詞語存摺有何用? 囡囡說係自己用來記下詞語???

原帖由 Cleo 於 09-9-22 20:45 發表
Crabtree,

你囡囡好醒呀!犀利!
大家記得聽日要同小朋友著體育服同帶水果做茶點

Cleo

‹ 上一主題|下一主題