用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! ...
go

仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! [複製鏈接]

醒目開學勳章

BETTY在此,賓牙實齒

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

午安~

hihi!ha8mo:久仰大名

betty

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

報告蹤影~

部腦又現野,今早6點幾幫佢沖涼加研究到而家,希望保住條命,頂同撐住先呀!兄弟,吾好要我換新機....

偉哥問點解我地屋企的腦咁易壞,公司果的一用就十幾年...

我都吾知問邊個識答佢...

醒目開學勳章

hihi!all:

近排無乜特別野同事,都吾好去mk dou啦!各位姐妹...

吾講潑鏹,擲野,天氣咁悶熱,特別會容易中暑架,大家小心心的..

betty

醒目開學勳章

細b生日~

等ee祝佢快高長大,無憂無慮,健康成長,學業更上一層樓

betty

原帖由 bettylam 於 09-9-7 12:42 發表
hihi!all:

近排無乜特別野同事,都吾好去mk dou啦!各位姐妹...

吾講潑鏹,擲野,天氣咁悶熱,特別會容易中暑架,大家小心心的..

betty

醒目開學勳章

dearall:

嘩!忽然奇想,今日係2009.9.9,結婚好日子,如果9點零9分簡直正到暈

2009.9.9 9.9

betty

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

晚安~

布媽:
hi betty
過哂時間lu~~>>>我係講晚上9.09分 ,你話係咪未過呀!

betty

醒目開學勳章

咦!咁岩ai~

布媽:
我地都出左通告, 阿女如果入吾到大學就自己搵錢,自己諗其他辦法.

雖然話而家吾同年代,不過都係長氣話佢知,讀到係自己的,無人拎到你.

佢呀爸呀媽咁早就老眼分花,
都係當年十幾歲就賺錢養家.

betty

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

臨收工都要迫住出埋呢個post~

多謝各位頂力支持,不過真係抬舉啊!呀女係佢學校都係~~~~拉車邊 我講真架,

不過叫做佢呢輪好識做,皆因部腦比佢呀媽我剷左,無得日日玩腦玩到上晒腦...唯有轉移陣地,向自修室邁進,焗住要係果樹用腦做功課同覆網上功課~早幾日都仲同偉哥商量緊好吾好比番部腦佢,不過暫時都吾會,皆因感覺現階段ok喎!

日後再睇情況而定

betty

醒目開學勳章

2B:
比你句晒命笑到我噴晒口水

如果講晒命,講真我二個仔女暫時黎講都叫左純果隻,不過遲下就吾知啊!

尋日因為呀女攪到間屋烏煙瘴氣問題,吾比呀女跟我出去晚飯,點知佢真係吾敢跟住黎,食野係佢人生最大喜好.

betty

醒目開學勳章

hihi!all:靚靚

早晨呀!要學下46哥咁口花花先得...

2b:今日天晒喎,我呢邊烏雲密佈,好密雨呀!
晨咁早,呀仔要捉我同佢去打籃球,我問佢果個地方有無瓦傘頭架,佢答無架,一係帶定把傘去啦!

笑到我碌晒地,吾係馬,擔住把傘黎打籃球,香港奇聞喎!我驚比記者偷影到,做硬非常媽咪啦!

佢話再吾係,一見<雨>勢吾對路,咪走去食早晨囉~~~~救命呀!其實我好眼訓,不過每朝飲左杯秘笈奶茶後都眠吾番..

唯有搵偉哥做擋箭牌,今晚收工後二仔爺對打...偉哥由上星期開始扮慈父,係走廊教呀仔跳繩秘訣..

我呢邊有個平價書攤,乜書都有,某日行過驚見補充練習每本原價30幾,40幾,一律放底10元有一本,立左幾下,睇岩二本,一本係買對化妝品,另一本叫怎樣能長高,比呀仔睇架...因為佢近排用盡腦汁去增高.....仲話佢如果矮過1.78米,就吾娶老婆,做寡婦喎!笑到我死,知的吾知的,識的吾識的,聽人講野成日都聽得一半~

我睇到呢二本書都28元,又吾係簡體字,點會咁平呢!
諗諗下都係睇定的吾買住,到約定晚飯地方時同呀女講,呀女話真架,無呃人,佢早幾日都買左幾本,咁我up個名比錢叫佢幫我買....因為見呢二本都只得一本,黎轉頭比人買左,咪飲恨

返黎一睇,當中有條計算仔女高度程序,我計我自己同呀女都超準,呀仔就仲未知.

比大家參考下,吾岩吾好thing我呀!

男孩成人時身高(公分)=(父身高+母身高)除2*1.08

女孩成人時身高(公分)=(父身高*0.923+母身高)除2

真係好想理解一下呢條男女身高程序點樣攪出黎

一早發完up風,呀仔話出太陽而家比佢捉左去打籃球的betty媽上

醒目開學勳章

HIHI~ALL:

早人呀!

2b:偉哥吾跑馬lu~一早出門去釣魚,佢個樣勁擔心我地黎緊呢星期的魚糧享

嘩!bk都真係好吾掂檔,尋日出完我都post,跟住只見格格, 個,其他就無晒,以為個個忙,點知今早驚見的post走晒出黎,仲見到46哥添呀!

媽呢媽呢home~

偉哥比呀仔呀女纏繞,要佢每星期日早上出動釣魚前陪佢地食早餐,尋晚約好今日一早6點,成家出動....大雞樂,大豬活.嘜嘜記,茶奀廳任君選擇~

講就易呀!要二隻馬騮自動波咁早起身,都真係睇怕吾話佢地知晏早餐就係自己架啦!蛋都蛋起身呀!自己比錢,no way....

見到偉哥的時間好趕,因為約左人係屯門接佢,將的熱奶茶,早餐係咁倒落肚,我感覺食之無味,早茶早茶要慢慢嘆架馬.....

偉哥出動後,例牌係我hou準時機同呀仔呀女,係佢地最開心吾洗比錢的時間,傾傾心中事,爆盡心中情啦!

就當呀女up呢up路之際,我食住上問佢,大學選科有乜心水....嘩,吾聽吾驚,一聽嚇你一驚....簡直標加冒汗,摸下自己有無發燒先..

廣告時間又到,暫停一下...

下回分解

醒目開學勳章

奇景

醒目開學勳章

hihi!all:

2b:我地呢邊廂尋日朝天陰陰,10點幾先出太陽,無塗防曬,因為要塗左防曬就吾可以上黎曬.....

我好讚同呢的日子真係買小見小呀!呀仔過馬路,成日都盲中中,早2個月都仲肯拖住過,近排已經thing nut我隻玉手

講起尋日朝打波都幾攪笑架

尋日去到佢第一志願球場,點知塔晒鎖,明明通告寫住朝8晚9,梗係即刻捉住個護衛問啦!

佢好好禮貌答我落雨天係吾會開的,於是鬆人步行去公屋區域...

呀仔要我陪佢癲,追波跑,<<你地吾好睇我細細粒呀!我好長氣,打魚毛球可以打三粒鐘,丁燉波打吾停,壁球,跳繩,呼拉圈樣,跑步,跳高樣樣皆精,皆因我是爛玩兵....>>

我答佢如佢連入三球籃,我拉佢癲,佢大我話,你得吾得先,好,我就黎必殺技比佢下c師吾可以睇小...

果然寶刀未老,中完三元,再中三元,佢無聲出,到佢次次都中二元,我爆笑之餘,咪問佢,乜爸爸無過二手絕招比你咩...

佢竟然口出狂然抺黑我相公,話佢的招式吾work架....

玩左一粒鐘,佢都吾係好願走....我叫佢睇下偉哥收工拉吾拉佢癲..

醒目開學勳章

dear 格格:

係罰企吾準郁,加博咀用膠紙封咀~~我係咪好無良呀!

查實佢地二個好好命,我以前教育同湊我地細佬妹,係要佢地托啖罐係頭頂,跪地主公果隻~而個啖罐仲要係放滿果味野,托住二粒鐘,吾準傾瀉果隻,傾瀉要係罰完清理番同加鐘....所以佢地好驚我.....

betty

醒目開學勳章

HIHI~ALL:

仲有呢張,強烈地罵完好番一日倒~

係呀!我話佢,佢答我呢的先係真真正正的讀書人,歪理,又話我侵犯佢私癮,我話呢的吾係私癮,係你呀媽我強癮同癮無可癮,簡直不知所謂,話又話過,鬧又鬧過,罰同罰錢乜野都up過晒同up左好多年,唯有等佢第日比成教訓....

醒目開學勳章

hello~2b:

你的答辨越來越生鬼風趣,我同你已經係呢個台的攪笑孖寶啦!

齋黎呢句<滴汗 ing>我已經笑死 ing

betty

醒目開學勳章

dear 2b:

我地的格格一定吾會照版煮碗,你地知啦!有句說話叫做因材施教~用乜野教法,都真係自己父母對住小朋友先知,我果咩教法,真係吾係人人做到,我的招式層出不窮,day day係樹轉,有時都真係轉到傻晒架....

最攞膽架係佢倆吾係因材施教,係因<住>黎施教 ,咦,有番晒的icon囉喎

醒目開學勳章

46哥,

吾只間屋要拾,人都要拾

呀仔今早講,佢好期待姊姊入到大學宿舍,咁佢就可以霸晒成間房啦喎

咁我同佢講,到你將來入埋宿舍,我就可以賣左間屋去租屋,佢一路up佢吾住宿舍,老豆已經批准,所以我無得話吾比,我問佢點解吾住,佢話吾捨得,捨不得,吾可以歸家的滋味

原來佢以為住宿舍係果4年都無得返屋企,笑到我食緊啖米粉都差得噴出黎,你話佢係咪好天真呀!

呀仔吾知係咪尋日打波<攝>親,話喉嚨痛,有幾聲咳,同鼻涕,都係拎佢去睇醫生好的,如果吾係聽日吾返得學,吾知點帶佢去睇,放工又勁多人...

返黎有時間再up呀女的野,迫你地發功~

先頭我<閉目>養神之際,聽到個電腦不停係樹播,一集又一集,追完一套又一套,按捺住把火,同呀女講,你好熄左電視啦喎,睇左幾粒鐘,佢答好緊張呀!,我話我都好緊張呀!

我好緊張咁搵緊把剪刀黎剪斷埋電視機條電線呀!齊齊無得睇,你係咪想,部腦比我剷左,電視比我cut左,遲下手機都比我沒收埋,都幾爽架,成日用部手機播歌,開到大大聲,自己覺得係享受,人地就耳仔受罪...

不過有個問題都真係要解解佢,佢成日講野都超大聲,我真係想的野去醫生樹用槍機洗下耳...

betty

醒目開學勳章

46哥:

宿舍唔易入0架, 更0架住唔到4年咁長.

>>呀女知宿舍好難入,我話佢知大學更加吾易入

46哥:整鑊乜咁激

呀醫生話呀仔攝親,一定係打波出身汗,然後撞冷氣加凍飲,BINGO,還有碗沙嘜牛記公仔麵,剛岩排隊等見醫生時,發冷發熱,好疲累喎~

先頭問醫生,槍耳幾銀,檢查耳朵HKD120.-槍左右邊每邊HKD120.-,TOTAL:HKD360.-大洋...呀女話吾槍,慳番喎

BETTY

‹ 上一主題|下一主題