用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! ...
go

仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 09-8-31 14:17 發表

叻媽

我地並肩作戰 !

2b, 叻媽

係我0地同所有子女齊齊並肩作戰

大家早晨好

今日係新學年第一天, 祝 貴子女懷著三心兩意上學....三心為用心+上心+專心, 兩意係誠意+滿意

原帖由 alicetong 於 09-9-1 09:19 發表
太后

大山都係升上中學新開始,提早6點45分就起身0拿.
著左套中學醒目校服 確係lin舍不同
好有大個仔feel ,約埋同學仔有伴返學囉....

...

格格

大山要不止又大個仔feel, 亦都需要父母俾機會佢變大個仔架

原帖由 2bzmummy 於 09-9-1 09:31 發表

叻媽

46 兄係已經上左岸架,難得佢咁十卜我地嘛

2b

46 都未叫上哂岸, 係伸手將觸到jel....

原帖由 2bzmummy 於 09-9-1 11:44 發表

養兒一百歲,長憂 99 !

2b

憂都係人之常情, 要養兒一百歲就真係喊得一句句

原帖由 2bzmummy 於 09-9-1 16:23 發表

長老

我都希望自己憂少 D ............

2b

多與少就因人性格而異, 自己先可以幫到自己>.<

原帖由 2bzmummy 於 09-9-1 21:27 發表

長老

咁您覺得我係邊一類呢 ?

大家早晨好

2b

您咪那種口硬心軟扮唔上心, 其實無la la朝思亂想, 先天下之憂而憂的單純少奶囉

原帖由 2bzmummy 於 09-9-2 08:45 發表

非常同意,我 HB 經常都會提醒兩位公子,他只會供養他們到 18 歲 。。。。

2b

我hb又係咁同神仔講........如果佢靈靈性性入到大學就可以再商議

原帖由 2bzmummy 於 09-9-2 09:37 發表

長老

好在我有您十卜我囉

2b

我唔係盲目十卜您......您有嘜唔啱思路我會'省'下您架

原帖由 2bzmummy 於 09-9-2 08:44 發表

早晨

您的支持我當然感受到啦 ,不過您要再數數手指,我地呢度有 10 位靚媽呀 。。。

太后

要'拉'阿46出0黎審下佢將邊位姊妹'惕'除靚媽之名.....

原帖由 2bzmummy 於 09-9-2 10:39 發表

長老

46 兄都係記憶體不足嗟 ..........

2b

46 係呢行專家0波.....記憶體唔夠應該要未爆時加硬體, 否則好易'冧'機架

大家早晨好

各位太后外巡兩天, 大家要緊守崗位, 免太后突擊檢查或回宮時有所不滿, 緊記緊記

阿四長老溫馨提示

原帖由 ha8mo 於 09-9-2 17:46 發表
IS 的 syllabus 在這裏
http://334.edb.hkedcity.net/doc/chi/int_sci_final_c.pdf
你研究一下吧

首先多謝呢位新朋友的資料, 不過在第一頁已經明確寫明

科學教育學習領域

綜合科學課科課程係中四至中六

而IS 係初中

唔知我理解有無錯

大家早晨好

噚日過了一日非常充實的日子, 呢次體驗令我更加佩服HB同埋我唔可以無佐佢而孤軍作戰, 我肯定變'鴉污癲婆'一名

另外噚日好難得同我二家姐傾計傾足3個鐘(佢移民佐1x年, 佢走時我剛生神仔).....感覺好正

原帖由 正46 於 09-9-5 10:49 發表
早晨!

好彩依兩日唔使返工0者...

係好彩定唔好彩呀

大家早晨好

2b

代我向細B送上遲來的祝福...祝細B身體健康, 學業得心應手, 從心所願, 一家開心愉快

唔怪之阿大番薯媽咪會誤會我問的問題啦.....真係有咁啱得咁'橋'遇到好日子問有關事

原帖由 2bzmummy 於 09-9-6 17:34 發表

格格

多謝祝福呀
今日 HB 都有講,唔通好多環保人士住係大埔?呢個街市有好多檔口專門賣有機蔬果架,仲有黑毛巴庫豬添 ...

2b

關乎供求問題及互惠互利的關係卦, 好似花墟, 波鞋街會聚埋相同物品, 係節省運輸費同埋吸引客源會有正面的好處.

原帖由 2bzmummy 於 09-9-7 10:45 發表

長老

我妹話應該係周邊比較多中上家庭,佢好多同事都會特登去買有機食物,不過我就覺得有可能因為附近有類似既小型菜場,供應比較多 :funny: :funny: :funny: ...

2b

其實有麝自然香, 那日睇某探討民生節目, 那位媽媽一早由荃灣去大埔買健味豬肉, 又過海買有機菜, 我0地呢度都有位姊妹係大埔呢個街市的長期擁護者啦~~~~

原帖由 vivi_vivi 於 09-9-7 10:48 發表
2b,

講起俾人潑漒水單新聞,我都算好彩,我係事發之前2,3個鐘就係途經現場:scary: :scary:

vivi

唉~~!! 而家的人真係越來越恐怖, 都唔知咩心態+__+
‹ 上一主題|下一主題