用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! ...
go

仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! [複製鏈接]

2b, 叻媽,長老,

我會隨後跟貼您哋架喇 我等住您哋傳授一招半式俾我呀

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-8-31 14:26 發表

2b, 叻媽

係我0地同所有子女齊齊並肩作戰

大家早晨~~~

長老,

我照單全收

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-1 09:24 發表
大家早晨好

今日係新學年第一天, 祝 貴子女懷著三心兩意上學....三心為用心+上心+專心, 兩意係誠意+滿意

長老,

多謝您o既溫馨提示呀,好彩我放工前都上嚟留下言啫

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-3 09:29 發表
大家早晨好

各位太后外巡兩天, 大家要緊守崗位, 免太后突擊檢查或回宮時有所不滿, 緊記緊記

阿四長老溫馨提示

大家早晨

smum,

咁我哋咪要勤力d 上嚟囉,如果唔係太后出trip 返嚟會   

原帖由 smum 於 09-9-4 08:31 發表
good morning

今日2b出差, 長老放假

2b,

等我呢個E E 送上遲來的祝福, 祝願細B 學業再創高峰, 身體健康, 日日都咁開心 (因為經常有父母無限量o既支持) , 明天會更好

原帖由 2bzmummy 於 09-9-6 14:05 發表
今日細 B 生日呀,HB 決定唔出去食,所以一早去左大埔行街市,而今晚菜式有 :

紅彩頭南瓜番茄紅洋蔥煲豬骨湯(全部有機料)
油鹽焗重皮蟹
凍大眼雞
香料焗雞
有機西芹炒北海道帶子
有機茭筍炒牛肉
香草焗羊架

:ilo ...

2b,

講起俾人潑漒水單新聞,我都算好彩,我係事發之前2,3個鐘就係途經現場
原帖由 2bzmummy 於 09-9-7 08:50 發表

早晨

格格

有時候一家人在家簡單的吃一頓也挺享受的
您又不離烏 sir sir 本色,昨天旺角狂徒不是掟水彈呀,人家係有仇口潑鏹水呀 ...

Hi Betty,

我都係如非必要先至會去MK咁多人o既地方   

原帖由 bettylam 於 09-9-7 12:42 發表
hihi!all:

近排無乜特別野同事,都吾好去mk dou啦!各位姐妹...

吾講潑鏹,擲野,天氣咁悶熱,特別會容易中暑架,大家小心心的..

betty

大家早晨

2b,

一班姐妹咪一樣掛住您
有咩激氣嘢呀, 有機會就講嚟聽下~~

46,

去左長隆玩咁正呀, 您年紀大喎, 玩埋d 咁刺激o既玩意受唔受到呀,我上年就同大細水去玩過, 我哋去果日剛剛打完風, 又係無咩人,唔駛點排隊,不過我就要食驚風散囉

原帖由 2bzmummy 於 09-9-10 08:54 發表
早晨呀

掛住您地尋晚夜機返來啦,不過有激氣野,得閒先慢慢講
原來寶貝仔返左黎,怪不得聲都唔聲就唔見人,去玩一兩日都好呀
您都無話過我聽大埔係您地頭,證明您無溫書,我一向都有係度 ...

2b,

咁細b 點呀....咩事唔舒服呀...

係呀, 長老講得啱, 雖然今朝無發燒, 但係都係要觀察下,叫細b 繼續食藥同飲多d 水, 休息多d

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-10 10:11 發表

2b

雖然今朝無發燒, 不過咁叫細B食多兩次退燒藥, 飲多點暖水, 休息下, 後生仔好快復原

呢排真係好多人感冒呀, 大家都要保重身體呀~~

原帖由 2bzmummy 於 09-9-10 13:36 發表

格格

呢個季節特別容易有感冒,最緊要小朋友夠抵抗力呀

大家早晨好

2b,

但願彩虹走後也沒有預期中的狂風暴雨

原帖由 2bzmummy 於 09-9-11 08:42 發表
早晨

彩虹走了,沒有預期中的狂風暴雨 ....

46,

絕對同意,BETTY 囡囡咁叻,讀香港大學或者係香港ge大學應該無問題啦,我哋出年等收 BETTY 好消息啦

原帖由 正46 於 09-9-11 15:56 發表
BB,

你條件咁寬鬆講0左咪即係冇講, 有錢就一定有大學收.

不過, 我喇你定啦, 你個女咁叻一定可以入到本港大學
0既!

...

大家早晨~~

2b,

呢單新聞,我今朝唔敢係車度睇免費報,真係聞者心酸

原帖由 2bzmummy 於 09-9-13 22:53 發表

咁岩我今日要去 Element 買 D 野,兩點幾係車度一邊聽新聞,一邊開過去,俾當時場面嚇親,係我架車前面係兩架 AM 車加一架鐵馬,出事果邊既停車封左入口,上到平台,一大堆電視台車,消防,救護 ...... 以為 ...

46,

您呢個問題真係好難答, 不過, 郭氏家族真係算係咁,100萬都唔算係小數目...

原帖由 正46 於 09-9-14 09:32 發表
太后,

我尋日同兩個女食飯講開依單0野, 我問佢地: "一個人打死一世工都未必搵到100萬, 反而死0左就有, 你地點睇....."
其實郭氏家族都算係咁啦, 即刻每人一百萬.
講老實啦, 牛唔飲水又點會低頭呀, 唔係想賺多D錢都 ...

大家午安~~~

2b,

可能您出差地點天氣仲係好惡劣架,萬事小心呀

原帖由 2bzmummy 於 09-9-15 09:34 發表
哈,有人望到添,一早 6:30 起身見證費達拿輸掉 6 連冠的 US Open .....

2B 會按照原來計劃下晝出差 ....

2b,

我咁膚淺,邊識呢d 地理常識丫, 多謝賜教喎
咁您係咪今日返呀....

原帖由 2bzmummy 於 09-9-16 11:06 發表

vivi

其實巨爵係廣東西邊登陸,我去既係東莞,當然係東邊啦,不知既好天 ........

大家早晨好~~

長老,

我相信您一早已經做好功課加埋兩手準備

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-17 09:33 發表
大家早晨好

十年人士幾番新, 今午後要去晨仔間幼稚園聽小一自行及大抽獎遊戲的玩法, 雖然十年前有經驗, 但始終個籌碼唔同哂, 我, hb & 神仔畢業的那3間小學都變成區內次一級的學校, 所以真係要 ...

大家早晨好~~~

Betty,

我諗我都唔識俾意見您,我選擇係度偷師

原帖由 bettylam 於 09-9-17 23:09 發表
接續~

睇完醫生,跟住食埋野返屋企途中,呀女好開心同我講話,媽咪,我有張一星期每日8點前搭地鐵coupon 10元,我好想食美記蛋糕,我地不如去買囉!

咁我見早餐成日都係食麵包,咪話好囉!買4送1,呀女話我好like食菠蘿蛋糕, ...

大家早晨好

Betty,

您HB 釣魚真係勁,釣到咁多魚,有滿足感之餘,一家人仲可以大飽魚福, 真係羨慕水人喇

Smum,

上week 大細水輪流請醫生飲茶,諗住好番啦, 點知噚晚大水又發燒,今朝baba 會同佢去睇醫生.....

原帖由 bettylam 於 09-9-20 20:17 發表
HIHI!ALL:

偉哥今朝5點幾出發,3點幾鬆人,佢話今日好多魚上釣,連蟹都釣到,佢朋友,同事釣得仲大條,仲多~

鋪晒係地下,好似賣魚佬咁

...
‹ 上一主題|下一主題