用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

原帖由 Cyrusmum 於 09-9-15 21:39 發表

我都係執Day 3書, 佢哋自修部編好晒, 我諗唔會轉啩!

唔該晒.

醒目開學勳章

16/9 功課

中: 1. 9/23黙 (背1.1 + 詞1.2)
     2. 明交26週 + 閱
     3. 書 p.29

英: 1. Bring Listening book 2A + 2B Reading book
      2. Comp (1)
      3. G.E. book (corr)
      4. Oral (No. 1-10) + bring a picture

數: 1. 作13 (p.21-22)

常:  作 (3.1)

其他: 生活教育 (w.s.)

通告18-21

請問 中: 3. 書 p.29 >> 係要做 還是溫呢? Alan話未教的.

原帖由 3b 於 09-9-16 15:37 發表
16/9 功課

3. 書 p.29

英: 1. Bring Listening book 2A + 2B Reading book
      2. Comp (1)
      4. Oral (No. 1-10) +  ...

英:還有Bring Reading Book 2a+ 2b

中 : 書 P.29 是畫圖畫
原帖由 alanchoi 於 09-9-16 16:50 發表
請問 中: 3. 書 p.29 >> 係要做 還是溫呢? Alan話未教的.

請 問各位有没有listening 及reading的2B
,我只找到2a.

原帖由 94075702 於 09-9-16 18:30 發表

醒目開學勳章

原帖由 heiyanhei 於 09-9-16 18:43 發表
,我只找到2a.

天利行尚未有貨.

喺呀!我都是只有2A!
原帖由 heiyanhei 於 09-9-16 18:43 發表
,我只找到2a.

原帖由 3b 於 09-9-16 15:37 發表
16/9 功課

3. 書 p.29

2. Comp (1)
      4. Oral (No. 1-10) +  ...

亞仔今日抄自修簿抄到一舊舊,但佢記得重有:良師P.21 及圖作(一)P.4-5

今日都幾多功課, 好彩上黎對下咋, 亞仔抄漏左2樣!!

原帖由 ojmummy 於 09-9-16 19:47 發表

亞仔今日抄自修簿抄到一舊舊,但佢記得重有:良師P.21 及圖作(一)P.4-5

對呀,還有良師(p.21)+對,圖作(1,2)

醒目開學勳章

原帖由 ojmummy 於 09-9-16 19:47 發表

原來重有兩樣功課, 囝囝已經做了大半, 但未完成晒, 好彩你POST上0黎而佢又未瞓, 否則明天要一大早起床做.

94075702,

Thanks.

原帖由 94075702 於 09-9-16 18:30 發表

原帖由 3b 於 09-9-16 20:54 發表

原來重有兩樣功課, 囝囝已經做了大半, 但未完成晒, 好彩你POST上0黎而佢又未瞓, 否則明天要一大早起床做.

lee個平台嘅好處就係可以比我係度地互相幫助,互相照應ga la,唔使客氣!應該嘅!

17/9 功課
中: 1) 書 p.23
     2) 26週(3,4) + 閱(2) + 對 (23/9)
英: 1) G.W. Ex.1 Corr
      2) GP W.S. (1)
      3) Bring Reader + Smart
數: 1) 書p.13, 14, 15, 16, 17
      2) 背2-10 乘法
常: 1) 24/9 定專題的節日
其他: 3/12 前交音樂報告及樂器證明; 音樂課要帶樂器. 環保袋內有筆袋.自修簿.file

通告 21,22號

如有錯漏請補充.

原帖由 ojmummy 於 09-9-17 02:08 發表

lee個平台嘅好處就係可以比我係度地互相幫助,互相照應ga la,唔使客氣!應該嘅!

醒目開學勳章

原帖由 陳師奶 於 09-9-17 15:55 發表
17/9 功課
      2) 背2-10 乘法
常: 1) 24/9  ...

中:2) 26週(3,4) + 閱(2) + 對 (23/9) 9/25 ?
數:2) 背2-10 乘法
2-8 乘法?

音樂課要帶樂器. 環保袋內有筆袋.自修簿.file
因囝囝午饍時發燒, 我到學校接了他去看醫生, 沒有上音樂堂, 可否講多些有關安排.

亞仔話下堂音樂堂開始要用一個環保袋, 裝筆袋, 自修簿同file入去, 再帶埋樂器去音樂室上堂. (我估係費事佢地甩甩漏漏, 攞得樂器又跌左個筆袋)
原帖由 3b 於 09-9-17 16:09 發表

中:2) 26週(3,4) + 閱(2) + 對 (23/9) 9/25 ?
數:2) 背2-10 乘法 2-8 乘法?

因囝囝午饍時發燒, 我到學校接了他去看醫生, 沒有上音樂堂, 可否講多些有關安排.
...

原帖由 陳師奶 於 09-9-17 15:55 發表
17/9 功課
      2) 背2-10 乘法
常: 1) 24/9  ...

重有:良師Ex.18 P.22

(嘩嘜lee兩日咁多功課ge!!)

原帖由 3b 於 09-9-17 16:09 發表

數:2) 背2-10 乘法 2-8 乘法?

...

3b,
       囝囝冇o野ah ma!等佢休息多的la!

醒目開學勳章

原帖由 陳師奶 於 09-9-17 16:45 發表
亞仔話下堂音樂堂開始要用一個環保袋, 裝筆袋, 自修簿同file入去, 再帶埋樂器去音樂室上堂. (我估係費事佢地甩甩漏漏, 攞得樂器又跌左個筆袋)

明白晒, 唔知老師有否說大型樂器的安排呢?

醒目開學勳章

原帖由 ojmummy 於 09-9-17 17:24 發表

重有:良師Ex.18 P.22

(嘩嘜lee兩日咁多功課ge!!)

囝囝本良師不見了, 不知是否連作業交了.  我諗由二年級開始, 每天的功課量都會比一年級多50-80%.
‹ 上一主題|下一主題