用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

終於完啦!

Hooray!!!

原帖由 alanchoi 於 10-6-11 18:32 發表
終於完啦!

Hello P2 parents,

My son is studying P1 now. Would any P2 parents give me a copy of P2 test paper and exercise worksheets for Chinese, English and maths? (softcopy or hardcopy is fine)

Thank you very much!!

原帖由 thkids 於 10-6-11 21:13 發表
Hooray!!!

醒目開學勳章

明天大食會, 記得帶食物, 餐具, 食物盒(寫上姓名).

另外, 初絃樂團小朋友, 明天要帶樂器影相.

:loveliness:   又一年了 ... 今年實在太忙... 只做 cd rom .. 希望大家見諒.. 希望大家仔仔女女.. 都開開心心努力讀書 同 身體健康 呀 !

原帖由 3b 於 10-6-20 16:27 發表
明天大食會, 記得帶食物, 餐具, 食物盒(寫上姓名).

另外, 初絃樂團小朋友, 明天要帶樂器影相.

謝謝JACOB的禮物, 不知不覺又到二年級結業, 三年班好大機會不同一班了, YOELA話真不捨得同班D好朋友喎!

學校通告:

學生自備用品:

小一:墊紙、剪刀、顏色水筆、雙面膠紙、膠水

小二:墊紙、剪刀、顏色水筆、雙面膠紙、膠水

小三:墊紙、剪刀、顏色水筆、衣夾四個、畫簿

小四:墊紙、剪刀、膠水、打孔機(如有)

小五:墊紙、橡皮圈五條、衣夾五個

小六:墊紙、剪刀、畫筆(大號)

學生可穿便服。

請問下星期 係唔係 唔使返學 ?

原帖由 andrew02 於 10-6-25 11:08 發表
請問下星期 係唔係 唔使返學 ?

2/7(五)都仲要返, 嗰日結業禮, 放11am

原帖由 Cyrusmum 於 10-6-25 22:33 發表

2/7(五)都仲要返, 嗰日結業禮, 放11am

咁水運會是否要返學呢? 如果不返有沒問題?

通告寫係全校活動, 相信要返.
不過唔返應該影響唔大, 嗰日都已派成績表, 唔會影響返學日數.

2B班Shalom在美孚跟一名教練學滾軸溜冰 ,
阿仔和我倆公婆都想有同學可來一齊玩   ,
就算不學也可以,因為那是荔枝角公園,任何人都可免費入去玩roller,滑板車等.
在這裏邀請大家.

Shalom的時間是星期日 4-6pm.
有興趣來玩囉!

兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

今日終於返埋最後一日學啦! 希望出年仲有機會同大家一班, 可以繼續係度交流啦! 不過聽Cyrus講過, 原來學校都知我哋家長係度互通消息, 仲話至好唔好咁做, 咁至訓練到佢哋既獨立喎!

BK 咁出名, 學校又點會唔知吖, 可能佢地日日派人上黎睇下我地寫咩添呀 , 不過就算無左bk 呢個地方, 我地做家長既都一樣會一見其他家長就問人攞電話架啦, 有咩e郁都有個照應嘛.

原帖由 Cyrusmum 於 10-7-8 22:28 發表
今日終於返埋最後一日學啦! 希望出年仲有機會同大家一班, 可以繼續係度交流啦! 不過聽Cyrus講過, 原來學校都知我哋家長係度互通消息, 仲話至好唔好咁做, 咁至訓練到佢哋既獨立喎! ...

陳師奶,完全同意你的說法。

在此要多謝各家長這一年的幫忙,希望小三再遇。

祝各位一個開心好玩的暑假。

原帖由 陳師奶 於 10-7-8 22:45 發表
BK 咁出名, 學校又點會唔知吖, 可能佢地日日派人上黎睇下我地寫咩添呀 , 不過就算無左bk 呢個地方, 我地做家長既都一樣會一見其他家長就問人攞電話架啦, 有咩e郁都有個照應嘛.

...

係唔係學校都唔洗學生做暑期作業呢? 舊年好似聽講P.2會有...

哦.......有時教練帶我們到隔鄰滑板場玩一陣子。

原帖由 Tina 於 10-6-28 12:37 發表

我有時都同阿囡去玩, 多數在5時後, 近來都沒有見到你呢? 暑假應該多去玩的, 希望到時見到你啦!

這廣告超好笑, 謝謝分享.
兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

醒目開學勳章

過往一年, 多謝各位家長的幫忙, 下星期又開學喇, 希望小朋友又有一個好的開始.
‹ 上一主題|下一主題