用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 歡迎派到09 - 1B的入來傾下...
go

歡迎派到09 - 1B的入來傾下... [複製鏈接]

Dear all:

Nice to meet u and we can share in here.

My girl was come from St Cat, her name is Cherie Cheng.

The handbook had write they should bring books to school on Friday, and do you know what is the lesson < L.E.> on Monday?

我剩係帶左上午堂的textbook, 都唔知有冇布帶錯添??

原帖由 wounderful 於 09-9-3 23:44 發表
當然要帶書....睇清楚時間表

pls check pm.

原帖由 Vinyny 於 09-9-4 13:29 發表
Dear all,

Did you receive ECA02A notice yesterday?  I can't find it from her bag...

我都冇交到, 又係比Miss給印話要交, 都唔知點解????以後啲notice都係第二日交穩陣啲

原帖由 baba_mama 於 09-9-4 22:59 發表
你地有無交到"學生資料檔案"呀?
我見學校通告話星期二先交,所以就無放老阿女個書包,諗住星期二先交啦,但點知今日比老師給左印係手冊呀。

我囡囡冇講要帶$20返學校, 昨晚執書時唔見英文書係書包, 她說老師收了, 今日有ART ,都係放圍裙, 濕紙巾及雜誌紙於細袋裹, 成日都警帶錯or帶漏, 但係又冇一啲明確的訊息, 成曰係到氹氹轉

原帖由 baba_mama 於 09-9-8 07:52 發表
我仲想問問你地有無給 $20 比女女呀?我女女話老師要帶 $20,但就說不出用途。

For GS, I bought我長大了的書及作業,
For Science, I bought module 1 and WB for her .

原帖由 baba_mama 於 09-9-9 22:33 發表
but do they need to bring GS 第一冊 also?

I also only bring the Science Module 1 and Science WB for her

Dear Vinyny & mimia810:

please check pm

原帖由 Vinyny 於 09-9-10 14:21 發表
Hi mimia810,

Long time no chat, I am wondering are you on trip?

下星期有背默啦要同阿女溫書啦

唉!我個女都話唔駛做, 但係點解老師唔寫清楚???
寫佐會跟返嘛

原帖由 Vinyny 於 09-9-23 12:27 發表
噢! 女女話不用做...

mimia810:

Don't worry, relax, relax, does the teacher give u any advice to teach Charlotte? I think when you are full time with Charlotte she will be better.
Does she had the same problem while in KG?
Any way, don't put too much pressure on you,
add oil and cheers

原帖由 mimia810 於 09-9-24 18:34 發表
Thank you so much for all the sharings and comfort.  Hope my daughter'll be on the right track later, especially while I can be full time with her.  Afterall, I still thought St. Mary's is a brilliant ...

下星期開始的課外活動, 除要通知校車外, 要唔要通知班主任?

唔該晒, 我再打電話問學校, 原來5駛通知班主任(因他們是知道的).
校車就填粉紅色紙.
另外我個女講巳調位了, 坐第4行第5個位.

原帖由 baba_mama 於 09-9-30 13:17 發表
好似係要填藍色的紙仔比校車同埋要填手冊(我忘記了邊 page)跟住仲要比班主飲簽名就 ok la

我囡囡名係Cherie Cheng.
乜上星期有unseen dictation咩, 我唔知添, 囡囡又冇講,今晚問吓佢先.

原帖由 wounderful 於 09-10-2 17:17 發表

唔知用嘜標準來坐位呢 ?? 等我今晚又問下個女坐誘樹先 ? 請問你個女名稱叫什麼 ?

我都係咁話, 晚晚放工後都要喳喳臨攪掂晒叫囡囡快啲上床瞓, 真係好趕, 都未計遲啲考試加緊溫書, 到時真係要早啲收工先掂.

原帖由 baba_mama 於 09-10-6 14:19 發表
15/10 就有 Math Assessment 啦,下星期又有 Eng Dict,真係忙啦。

我覺得每日都要同時間競賽

原帖由 baba_mama 於 09-10-9 21:04 發表
今日的確係好多功課呀,樣樣都幾費時

卒之考完啦!鬆哂!您哋話係唔係?
‹ 上一主題|下一主題