用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 歡迎派到09 - 1B的入來傾下...
go

歡迎派到09 - 1B的入來傾下... [複製鏈接]

我囡囡都是1B, 您們好!

真好彩六月大抽獎時, 中了.

囡囡只讀普通幼稚園, 要努力d.

星期五要帶書, 作業要帶嗎?

L.E. = Life Education 生活教育, 不需帶書.
ECA 課外活動, 不需帶書.
R.E. 聖經

今早問張老師, 老師話星期五帶書!

星期四帶書, 還是星期五帶書?

星期一必須帶回學生守則回校, 請問各位家長是怎麼?  
我沒有學生守則, 是今天派嗎?  學生守則是怎麼?

Cheque : 是否家長教師會會費$50加捐款?

明天有中文作文,

要帶 :
一上1書及作業, 同步閱讀樂1上1, 愉快學寫字1上
及長河小學語文精練

對嗎???  書包好重!!!!!!

我返工, 約6:00pm後才回家,
問她, 她話沒有功課, 到親戚到話有少少功課.

囡囡書包只有1本英文書2A, 4本-GP2A, PT2A及
Listening 2A, 2B 收了.   
好d, 輕dd......

昨天沒有提及要帶$20, 今晚再問她.

我沒有俾零用錢給她, 你們要俾嗎?
學校好似有小食部, 暫時停開, 遲d會開嗎?
沒有小食部好d!
唔知有冇汽水機?  無就更加好!

今天派了英文薄1至5寫Pr. 1B, 6至10寫英文名

即 :
1. Pr. 1B
2. Pr. 1B

3. Pr. 1B
4. Pr. 1B
5. Pr. 1B
6. Mary Chan (寫自己個英文名, 第一個字大寫)
7. Mary Chan
8. Mary Chan
9. Mary Chan
10. Mary Chan

原帖由 Coletteli 於 09-9-9 15:15 發表
My daughter said she has English writing homwwork today, but she don't know what she has to write !   Any parents can help ?!

Science 書內有四本小書, 囡囡話帶第一本小書就可以了.
不需帶薄書皮, 是嗎?

Welcome to Englsih 2A 十月先帶,
老師話可能九月尾寫手冊.

問了1B&1C, 都是十月帶2A.

下星期四背默了, 暫時識背, 遲d再默.

我都開唔到內聯網的SCH24的通知,
還要回覆, 怎麼回覆?

原帖由 wounderful 於 09-9-22 22:31 發表

SORRY 我女兒是B餐。
不知有沒有知道如何回覆網上SCH24通告 ? 攪來攪去都做唔到...都唔知點用架 ???

Vinny
我睇到啦!  唔該晒!

Login Name : pmcp-0912xx (之面多了p字)
Passport      : pmcp-0912xx (之面多了p字)

互動通訊 - 內聯郵件 - 學校通告SCH - SCH24

1C班 Miss YU 話不需回覆!

原帖由 Vinyny 於 09-9-23 10:18 發表
Hi cwl004,

Pls try as per call, it should work...

女女話昨天小休時, 有同學不聽話,
好似唔俾她們全班小休.

你好!  女女都有提起Charlotte

不用thanks, 她是最多嘴的, 我驚得罪人多.

原帖由 mimia810 於 09-9-25 15:31 發表
Hi CW,
Please say thanks to Nicole, she has strong 正義感... My daughter likes her very much, hope we can meet each other on Sat..  BTW, my daughter said #15 eats the most fast during lunch time and s ...

老師話可能今天會調位, 女女一定坐最前,
因為身高問題.  不過她想坐第二個位, 因為不需做行長,
她不想幫手將d功課俾老師???
河長比較深, 每次做都要1小時, 最好星期五做,
可以多d時間, 教她 詞語, 句子.......
現在比較淺, 可以遲d會越來越深, 慢慢適應.....
是有要求的學校, 又是名校, 一定比其他學校深.
圖書館比較細, 24班7百幾人,
女女小息去圖書館, 有時唔俾入, 因為太多人.
如果去, 一定要快, 一小息去Toilet 再去圖書館,
否則一定冇位.  風紀唔俾入.
電腦房有兩個, 一間一人一機, 一間二人一機,
其他學校已經是一人一機!

上星期六見到你們, 我和老公坐在你前面側邊個位,
我認得你呀!  因為在班房內你問中文加一班的嘢.
怎麼抄中文功課.
我只是問了中文有unseen默書嗎?  答:有.

原帖由 mimia810 於 09-9-28 12:28 發表
Regret that didn't have chance to talk to you.  My husband kept asking me who're Nicole's parents since he knew my daughter liked her very much and she's always so good to remind my daughter of her ca ...

是, 我坐第二排的右面.
我都想和你們打招呼, 真是唐突!
我們遲d還會見面的!12年!!!

原帖由 Vinyny 於 09-9-28 15:56 發表
Hi, cwl004

你是否在禮堂時坐第二排?我想和你打招呼,但又怕唐突...

還以為說笑, 真的冇功課!

囡囡帶了1/3個月餅和1人份量的梨, (自己食了全部)
原來是自己食, 還以為和同學分享.
還想帶多d和同學交換.
點都是別人的好食d

女女去1C班房, 應該不需穿PE杉, 老師冇說.
‹ 上一主題|下一主題