用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蕭漢森小學 有無蕭漢森同學仔, 一齊傾下 la
樓主: CathyDannyBB
go

有無蕭漢森同學仔, 一齊傾下 la [複製鏈接]

原帖由 #sausau# 於 09-12-15 10:08 發表
係Ah.......

我聽其它家長講一年級多數都有得去,其它年級就要抽懺!

原帖由 Chocolate 於 09-12-15 11:37 發表
嵐嵐21﹕

可唔可以 E比我呀!!! 謝謝你!
[email protected]

另請問今個星期開始無默書嗎???

Chocolate

OK,無問題,妳要比d時間我.

原帖由 Chocolate 於 09-12-15 11:42 發表
sausau, 嵐嵐21

我之前去過嘉道里農場,都係適合小朋友的,可以在聖誕假期揾日去玩,補番數呀!!!

至於屏山文物徑,大人會感興趣的,小朋友可能會略感乏味的!

聖誕假,我會留港消費,唔知大家有無興趣帶啲小朋友出嚟玩玩呢?

...

嘻嘻~~~妳想幾時呀?

我想問下, 知唔知星期5個聖誕聯歡會形式係點 ?
係咪要自己帶食物, 與其他同學share ?
請問要帶什麼食物 ? 零食/波羅/腸仔 ?
如果唔得閒送去學校, 係咪要一早起身做定 ?

Thanks.

任由你帶什麼食物都得, 如果無時間, 可以帶包薯片或其他食物都得, 唔一定要一早整定.... 如你要自己親日整, 要在12:00---- 12:30分帶到學校....佢地是share一齊食....
我大仔第一年, 我整麥樂雞, 第2 年, 因為唔得閒, 買左一包大薯片, 到今年, 我會整炸春卷..因我大仔叫我整....
如你唔得閒, 就唔好整, 因天氣太凍, 好快會變成涼菜..haha
原帖由 fungpolly123 於 09-12-16 13:46 發表
我想問下, 知唔知星期5個聖誕聯歡會形式係點 ?
係咪要自己帶食物, 與其他同學share ?
請問要帶什麼食物 ? 零食/波羅/腸仔 ?
如果唔得閒送去學校, 係咪要一早起身做定 ?

Thanks. ...

#sausau#, 真係唔該哂你, 張通告無講得好清楚, 搞到我一舊雲.....

因為要返工, 應該唔可以送到去學校, 買d零食算數啦.....

原帖由 #sausau# 於 09-12-16 14:06 發表
任由你帶什麼食物都得, 如果無時間, 可以帶包薯片或其他食物都得, 唔一定要一早整定.... 如你要自己親日整, 要在12:00---- 12:30分帶到學校....佢地是share一齊食....
我大仔第一年, 我整麥樂雞, 第2 年, 因為唔得閒 ...

我個仔就話唔知, 但手冊上, 只係得數學科有寫, 其他就無寫....我估計所有都係, 因太多頁, 不過我今日都叫細仔做左英文worksheet 和 中文作業,  費是係屋其掛住玩...星期五照帶返學校, 至於閱讀報告, 我就唔做la, 等放假先做...

原帖由 Chocolate 於 09-12-16 21:36 發表
嵐嵐21, sausau,

請問啲功課要係星期五交,定還是放完假先交?

Chocolate

Chocolate, 我囡1d班手冊無寫要負責帶什麼, 阿囡話老師只吩咐要帶多d食物, 但我有d擔心人人只帶零食......

一齊出去玩 ? 我都想呀! 不過呢個星期日起程去旅行啦, 返黎又要預備考試, 下次再約過去玩 !

係呢到預先祝大家同囝囝囡囡有一個開心既親子假期 !

Merry X'mas !

原帖由 Chocolate 於 09-12-16 21:31 發表
sausau ,謝謝你! 我都係看完咗通告後,一頭霧水,仔仔平日是帶飯回校的,我都唔知要唔要整飯比佢。打比老師又找不著.....好彩有你提點!

fungpolly123, 係我仔仔的手冊上,寫了他要負責帶的食物是cookies, 飲品及餐具自備的 ...

我都想...但我D仔唔係咁中意...除非係佢自己果班D同學..
不過..聖誕節, 我都留港消費, 大仔在假裹有2個同學仔攪生日, 另外佢D表姐又攪, 真係唔肥都幾難law....

原帖由 Chocolate 於 09-12-15 11:42 發表
sausau, 嵐嵐21

我之前去過嘉道里農場,都係適合小朋友的,可以在聖誕假期揾日去玩,補番數呀!!!

至於屏山文物徑,大人會感興趣的,小朋友可能會略感乏味的!

聖誕假,我會留港消費,唔知大家有無興趣帶啲小朋友出嚟玩玩呢?

...

你講得對, 由其是今天, 學校開party, 我見到D家長帶D食物, 好正, 連我都好想食, 我見到有cake, 壽司, 魚蛋, 燒味 (我見到個盒好似)...肉醬意粉......唔講la, 太多, 攪到我好鬼想入去.....做小朋友真好.
原帖由 Chocolate 於 09-12-18 14:12 發表
sausau,

哈...哈...我唸起你仔仔嗰樣,就覺得好得意,好開心。佢聖誕假咁多美食會,一定心廣體胖呀!!!

有機會的話,再約呀!!!

Chocolate

...

新一年開始, 祝大家新年愉快, 身體健康, 學業進步 .......

‹ 上一主題|下一主題