用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 2009-10 小二”普教中” 班家長入黎傾吓
go

2009-10 小二”普教中” 班家長入黎傾吓 [複製鏈接]

我嚟報到先我囡囡編到2B,小二普教中 .
1D
班上學期考第1-4 的,
今年讀2B.

開學咯!各位來年要油啊!

其實今次無考試, 無分數, 無名次, 感覺輕鬆好多, 因為有些人, 很喜歡打探人家的囡囡考第几和每科的分數, 連操行評語都問, 很討厭 ! Now我可以回覆, 無名次, 因為我唔太鐘意問人地考第几和講比人知自已個囡囡考第几, 亦都唔鐘意.  
比較只會令自已和孩子們太大壓力, 將來慢慢長路! 自覺滿意就得.

希望, 千祈唔好!  返返吓又停課!!  真係唔想再有停課!  影響進度, 影響囡囡心情
   0    0    0    0

hi tinhay
你個女好叻呀, 考第1-4名....

我雖則吾係普教中, 我個女今年挿班, 佢2c 班呀.

原帖由 TinHay 於 09-9-2 16:46 發表
我嚟報到先我囡囡編到2B,小二”普教中” 班.
1D班上學期考第1-4 的,
今年讀2B.

開學咯!各位來年要油啊!

其實今次無考試, 無分數, 無名次, 感覺輕鬆好多, 因為有些人, 很喜歡打探人家的囡囡考第几和每科的分數,  ...

妳們好,

我囡囡2D . 大家多溝通.

THANKS
PP

pettypeggy
多多指教呀....

係呢, 想問下每個學期幾多次test 同 考試呀.

仲有呀, 你有冇九龍既保母車介紹呀.....你答咩野番學呀

原帖由 pettypeggy 於 09-9-3 22:17 發表
妳們好,

我囡囡2D . 大家多溝通.

THANKS
PP

little , 您好,

有關test 事宜, 相信您已經收到. 是嗎?

冇九龍既保母車介紹呀 .. sorry......

Pettypeggy
‹ 上一主題|下一主題