用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 將軍澳循道衛理小學 請現在讀將循的家長比啲意見啦
樓主: vicng
go

請現在讀將循的家長比啲意見啦 [複製鏈接]

我覺得有好, 有不好, 聽隔離班講家長講, 班主任乜都唔理, 比意見又唔理, 但我仔果班班主任都叫盡責, 亦都叫照顧我仔, 而且我仔好鍾意返學, 當然每間學校都有優點, 缺點, 但我覺得我可以接受呢間學校, 暫時都無特別令我反感既老師及事情, 佢地有科探日, 仔好鍾意玩, 功課我都係偏愛功課多, 平時六樣冇走雞, 星期五功課八樣至少, 但我仔已經習慣了, 開始辛苦好過鬆開要催谷佢黎得容易, 呢間學校既宗教氣份係濃厚, 我係基督徒, 所以好滿意呢方面對學生的宗教培養, 我暫時無後悔比仔讀呢間學校, 亦都感謝老師對仔的豉勵, 個人覺得OK, 除左副校

我一個係第一屆畢業生,另一個係應屆畢業生,派往St .Marks School . 將循係一間好學校,功課不算多,老師都有愛心及經驗,每間學校老師都不會十全十美,將循也是,一兩個老師啦,學校會比同學多方面學習及發展,朗誦、音樂尤其強項,學校也很關心每一位學生。聽聞今年都好多學生想入讀小一,有百幾人叩門都唔收將循都不斷進步既

我個女都喺將循讀咗幾年, 完全唔覺有唔好o既感覺, 相反無論我同個女都冇後悔過, 我哋全家都冇宗教信仰, 冇聽過有黑暗中進行o既宗教活動, 每星期有一堂宗教堂, 佢自己好鍾意返學, 鍾意間學校, 老師, 到目前為止, 我都好滿意個女入讀呢間學校

回覆:chowkarman 的帖子

你囡囡讀將循後仲需不需要出去外面找補習呀?

我剛交了表格,好緊張哦,希望收我仔仔啦

connielamyee 發表於 12-6-13 17:43
好奇怪將循的家長意見咁極端~~

我都有同感,有點無所適從....
‹ 上一主題|下一主題