用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 樂器–問
go

樂器–問 [複製鏈接]

請問各位媽咪知吾知道邊間琴行出售樂器的價錢比較相宜, 因我的小朋友學校要買玄樂 (小提琴 / 大提琴), Tks.
   0    0    0    0

如果初學既,可以試下去太子果間凱x呀,價錢同品質算ok既啦.

原帖由 FiFiMa 於 09-9-9 00:04 發表
請問各位媽咪知吾知道邊間琴行出售樂器的價錢比較相宜, 因我的小朋友學校要買玄樂 (小提琴 / 大提琴), Tks.
http://era-central.blogspot.com/

回覆 1# Era 的文章

我都係個度買小提琴都OK, 但有人話在yahoo買仲平。

聽過教琴老師講, 幾百蚊既小提琴, 由千零蚊到三千蚊既大提琴, 品質都差唔遠, 都係內地大量生產, 相差係黎到香港上弦調教既功夫, 有信譽既琴行會做好基本調教, 買番黎就可以用得, YAHOO上平既未必唔得, 但最好搵埋熟識樂器既朋友去試琴.

請問各位知吾知邊間出售  管樂器(長笛/單簧管)  的價錢比較相宜?小朋友係初學既.  Thanks!

唔該哂各位!

呢d都係事實,不過有d幾百蚊既,係可以差到tune唔到音,甚至成個琴既比例係唔啱既.
yahoo就真係當玩具咁買就冇乜所謂囉,交收都係搵熟既去睇先好啦.
原帖由 papa一個 於 09-9-9 12:05 發表
聽過教琴老師講, 幾百蚊既小提琴, 由千零蚊到三千蚊既大提琴, 品質都差唔遠, 都係內地大量生產, 相差係黎到香港上弦調教既功夫, 有信譽既琴行會做好基本調教, 買番黎就可以用得, YAHOO上平既未必唔得, 但最好搵埋熟 ...
http://era-central.blogspot.com/
‹ 上一主題|下一主題