用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問2010∕2011有冇人報直資中學
樓主: Maltose
go

請問2010∕2011有冇人報直資中學 [複製鏈接]

甘我又唔覺得Band2生無希望wor. 講真,真係好睇小朋友臨場表現,我覺得可以試試。

原帖由 christy-mama 於 09-9-16 10:51 發表
連李兆基都唔收band2生, 唉! 咁元朗咪無乜選擇?

原帖由 deniset 於 09-9-16 12:53 發表
甘我又唔覺得Band2生無希望wor. 講真,真係好睇小朋友臨場表現,我覺得可以試試。

你講得對! 我會去試的!
http://i239.photobucket.com/albums/ff277/tammylaw2000/cmama150.gif[/img]

回覆 18# skypapa2009 的文章

我估入from都有得in,你個小朋友英文同普通話講得好唔好呀??如果好就機會大D.你想報邊間直資呀,ㄑ宏信>一年學費好似成四萬,不過這間學校有游池,係我最鐘意佢有係一間新校應該會而D收新掛.但李兆基都唔錯.不過間學校係天水圍,我自己唔係太鐘意,所以未必會報

原帖由 Maltose 於 09-9-16 15:50 發表
我估入from都有得in,你個小朋友英文同普通話講得好唔好呀??如果好就機會大D.你想報邊間直資呀,ㄑ宏信>一年學費好似成四萬,不過這間學校有游池,係我最鐘意佢有係一間新校應該會而D收新掛.但李兆基都唔錯.不過間學校係 ...

我住屯門, 囝囝讀李兆基, 讀得好開心, 起初好似你一樣, 見天水圍, 驚驚地, 不過, 讀左幾年, 好好, 其實, 到處都有"機竇" 有"壞人", 最重要是小朋友與家長的關係, 學校都好好, 每日有兩班校車, 由學校去天水圍西鐵 (免費), 希望學生留下溫習/做功課

回覆 24# LLMUMMY 的文章

你好!可否講多些關於李兆基間學校資料比我參考吓.不過你都講得對,但因為我之前見過,天水圍D學生不好信息所以幾驚迦...

請問家住沙田區, 可以有那些選擇?

可試觀塘福建,成績好,注重運動方面成績,以我所知其中
羽毛球在九龍區學校屬於第一組,同LS,DBS入4強。
而且學費不貴,實而不華。
原帖由 cwy808 於 09-9-11 22:19 發表
我想報香港區的直資中學
     P.4        P.5
中:C            B
英  D            D   
數  D            D
常 :B            A
但運動方面較出色,校外, 內也得過很多奬項

原帖由 KOKOMAN 於 09-9-17 21:23 發表

除了福建中學, 可有其他嗎?

請問中下游位置, 荃灣/葵青區, 有冇啱嘅選擇呢, 唔該 !

想問直資中學可以試多過2間嗎?

u can apply as many as u want

Of course, 觀塘福建 is a good school - but it is a band 1 school. If the key subject like Eng. only got a "D" grade, I am wondering if the kid will be able to get an offer. The competition is also very strong.....

原帖由 KOKOMAN 於 09-9-17 21:23 發表

咁大家又知唔知油尖旺既李國寶好嗎?難入嗎?
‹ 上一主題|下一主題