用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 點解唔比保姆車入停車場既?
go

點解唔比保姆車入停車場既? [複製鏈接]

hi yami, 我地都係坐褓姆車, 都係唔比入停車場, 就呢件事我地上次一班家長都寫過信比郭修女, 不過都係唔批, 其實都幾失望, 不過如果天氣唔好, 上星期五就偷雞洗入停車場, 咁見落雨都比我地咁做

仲有咩辦法呢? 我都打算同家長教師會反映一下, 不過知道成功機會唔大....

佢地無比到原因點解唔可以入停車場, 只係不斷回覆係Koon Chung 車先得, 因為係佢地指定校車公司. 其實我都幾擔心, 因為聖心門口到學校真係好多樓梯, 我囡囡係NC 班, 仲係好細, 有時褓姆唔可以睇得晒, 如果喺停車場落, 起碼可以落少一半樓梯

有關家長教師會, 我入過學校網址再click個link, send左個email去, 不過都幾個月, 一隻字都無回覆....

我都有問koon chung, 其實我地西九龍都有成7個人, 一定開得成, 你地又有7個人, 不過佢地係唔肯, 學校可能亦都認為係少數學生, 所以最後都係要自組....

你地不如都試下寫封信,就算今年無, 下年睇下有無

係啦, 其實都係聖心學校學生, 點解唔可以安排呢? 我地之前都比晒學生名, 都係徒然, 如果下次我見到郭修女, 唔知同佢親身反映有無用?

唔知家長教師會選舉日, 又可唔可以反映一下

係啦, 其實都係聖心學校學生, 點解唔可以安排呢? 我地之前都比晒學生名, 都係徒然, 如果下次我見到郭修女, 唔知同佢親身反映有無用?

唔知家長教師會選舉日, 又可唔可以反映一下

yami, 非常同意, 我地要group埋一班家長一齊爭取, 如果係咁, 我地西九龍有6位小朋友, 不如加埋你地7位小朋友, 有得13人一齊寫信比學校同埋家長教師會反映好唔好?

NC班即係k1, UK啲即係k3

yami, 非常同意, 我地要group埋一班家長一齊爭取, 如果係咁, 我地西九龍有6位小朋友, 不如加埋你地7位小朋友, 有得13人一齊寫信比學校同埋家長教師會反映好唔好?

NC班即係k1, UK啲即係k3

其實都係盡試比信學校同家長會先, 因為都係比佢地知有呢個需要, 我都係打算集合我地架褓姆車同你架褓姆車, 因為司機話有得10個以上可能會成功, 咁我send email比我邊嘅家長, 拎佢地女女個中文名同班, 之前基本上都有, 不過我再gather 一次, 咁我based on 上次封信再寫過封, 另一封比家長會, list晒啲名出來, 希望佢地可以安排到. 咁我地用詞唔係太激的, 只係反映我地希望學校可以通融一下, 我諗應該okay

薳然媽媽, 原來你地已經同郭修女講左, 咁如果係咁, 大家建唔建議我地再寫信比學校, 定係等學校消息? 晴晴同昕昕有個伴都非常好, 我就放心喇

係啦, 香港學校成日都唔明我地點解咁遠送阿女去讀書, 唉, 我地都係想同阿女揀間好咋

yami, 因為之前其他媽媽好好地代我地搵褓姆車, 成日email 聯絡< 我先有大家email 咋

嘩, 今日一日無上呢度好熱鬧wor!

其實最perfect當然係冠忠開辦九龍東同西嘅校車線. 其實校車時間上, 九龍西都唔算遠, 因為之前我問左冠忠, 如果北角上車, 都要7:20am, 反而而家我地都可以成7:45am先上車, 所以如果有校車, 九龍西/九龍東相信時間上係差無幾.

既然已經有家長反映左, 下年又會有校車research, 大家就希望團結力量, 下年齊齊有冠忠校巴坐啦
‹ 上一主題|下一主題