用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

BoBo媽,
我有睇到d 相.. 個佈景好靚, 小朋友表演亦好精彩啊!!!
可惜昨日未能前來. 這是一個遺憾

原帖由 BoBo1021 於 10-3-20 10:49 發表
大家有冇回校睇表演呀, 昨晚既表演真係十分精彩呀! SMM畢業既小朋友真係好勁.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

BoBo媽咪, iadalovebb,
報下喜. 亞仔參加學屆比賽能夠拎到兩張証書 (兩個項本都達標).

以佢個組, 佢最細,仲要第一次參加, 能拎到呢個成績, 教練同我都好滿意呢 (因d 對手都好高大, 我諗三四年級都有呢)

主愛我

醒目開學勳章 王國長老

BoBo媽咪,
已獎勵左佢. 就係帶佢食好野啦

原帖由 BoBo1021 於 10-3-22 13:32 發表
JoJo,

嘩, 小師兄好叻呀, 要獎勵吓先得啦..........
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

希望各位也能整到漂亮的鞋  發揮小朋友的無限創意. (家長再配合 )
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
前兩天看到相片,小朋友好開心啊!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

在這裡祝福吳校長, 亦希望新任校長能帶領學校師生繼續愉快的學習旅程.

原帖由 genie100 於 10-4-29 01:40 發表
finally , principal retire and leave
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

又踏入五月了!

遲來的母親節快樂. 相信各位應收到小朋友做的母親節禮物呢!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

雪糕   唔會溶嗎?

原帖由 BoBo1021 於 10-5-12 16:57 發表
我收到杯提子味雪糕
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Great, 實心甜到漏啦

原帖由 BoBo1021 於 10-5-12 17:41 發表
係呀, 睇得唔食得嗰d呀, 佢話整咗好耐架.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

呢個我一早知. 我個八卦仔一早八到話左比我聽

原帖由 BoBo1021 於 10-5-14 14:33 發表
JoJo

我哋高班小朋友, 高/低班家長, 27/5下午會去軒官參觀呀.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

係咁岩個仔問副校野, 副校講左出黎 je (當時上緊視藝堂). 副校好好人又肯講. 咁佢咪知.

個傻仔又唔同副校講我都係呢間幼稚園上黎家.

原帖由 BoBo1021 於 10-5-14 14:45 發表
嘩...估唔到小師兄咁勁, 咁快收到風
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
有冇同寶寶影返張相咁呢.   睇到佢地要畢業真係唔係好捨得呀.

又將踏入另一個階段啦. 知道6月頭會有消息. 我祝你成功, 派到心儀小學.

原帖由 BoBo1021 於 10-5-16 19:57 發表
JoJo,

上星期五佢哋影畢業相啦....我家小姐仲一早吩咐我點同佢梳頭添呀, 仲要話搭校車會遲到, 要我帶佢返學添.
(我後來發覺唔止佢咁講, 係個個都咁同阿媽講架)

不過, 見到佢哋著晒畢業袍, 真係幾感動架. ...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
係未6月5日派彩?? 定係6月4日??

我也希望你不用叩門.. 因如叩門的話你仲要等多一個月呀. (已經等左半年. 仲要多等真係好慘的 - 我以過來人身份告知你)

還有. 好好地去旅行. Happy 下. 小學生活是很忙碌呀.

原帖由 BoBo1021 於 10-5-17 00:12 發表
JoJo,

係喎.....冇同寶寶一齊影返張相添, 冇辦法啦, 有d阿媽冇帶相機, 我掛住做攝影師呀, 影到相機冇電添呀.

至於6月派彩, 我都希望承你貴言啦, 我都預備緊扣門既野, 最好唔洗用啦.

...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
復活節玩左啦. 真開心. 冇錢.. 可以再搵過呢

6月5日等你好消息 . 有問題你打比我.. 你有冇我電話??

原帖由 BoBo1021 於 10-5-17 09:39 發表
JoJo,

係6月5日呀

至於旅行, 復活節去咗啦, 仲約埋幾個同學仔一齊飛添, 佢哋玩到傻, 仲想再玩過, 可惜阿媽冇錢呢.......
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
  你遲下會有小一恐懼症.. 我講你. 唔係寶寶 Remember, be relax.....

原帖由 BoBo1021 於 10-5-17 11:43 發表
JoJo,

放心啦, 到時有問題我實會搵你既.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
嘩.. 乜咁快有.. 好爸爸啊!

你話佢知佢將會重讀小一既所有課程 (尤其係中文)   運用呢個暑假, 多看圖書.

其實我好贊成你地參加每日一篇 (我見幼稚園都有), 一個不錯的練習呢! (不過要比錢)

http://www.prof-ho.com/reading/

原帖由 BoBo1021 於 10-5-17 15:00 發表
JoJo,

遲吓我有冇就未知, 不過人哋個爸爸就宜家有啦

主愛我

醒目開學勳章 王國長老

我所知呢度成日都大塞車的.

我昨晚等校車返黎. 結果都等左 25分鐘 (比原定時間遲左25分鐘).

每逢落雨我就好擔心. 又唔知要等幾耐.

原帖由 BoBo1021 於 10-5-20 09:07 發表
嘩........今日香港仔大塞車呀, 唔知d小朋友幾點返到學校呢..........
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

咁真係好慘.. 幾個鐘坐在車上...
原帖由 BoBo1021 於 10-5-20 12:38 發表
JoJo,

今朝撞咗車呀, d車塞到去華富呀, 校車要搵另一架車黎海怡接佢哋呀.

寶寶話有d同學仔差唔多放學先返到去呀, 跟住又坐返校車返屋企, 真是遊車河呀.

...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
Really? 有冇見到校長呢? 可惜我不在呀. 感覺如何?

原帖由 BoBo1021 於 10-5-28 00:26 發表
JoJo,

今日班小朋友係軒官玩得好開心呀, 仲有禮物收添.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
我地d 小朋友好醒目家嘛.   

唔緊要啦. 我祝你好運呢! 今早才有朋友打比我, 我提佢要兩手準備. 你都係. 打去心儀學校問下叩門表幾時派. 準備好晒d 野. 知道冇 (我梗希望你唔駛咁做啦)

原帖由 BoBo1021 於 10-5-28 12:44 發表
JoJo,

有見到校長呀, 我有睇小朋友上英文同電腦堂, 佢哋答得好快, 嚇咗阿sir一跳. , 其實我都覺得間學校幾好, 不過我冇填過佢, 就算扣門都要第2round先有得見, 機會好微.

...
主愛我
‹ 上一主題|下一主題