用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) [複製鏈接]

JOJO,

你咁快手呀! 原來我地已經去到part4啦, 真係勁啦!

我第一個來報到下先.

jojo,

你消息咁快呀! 我都係今朝收到學校call會如期進行畢業禮, 真係太好了.
到時果日見啦!

jelly,

咁有無進一步消息呀? 你有得退埋好囉. 我地保姆車都無得退.

jelly,

保姆車話, even佢地無出車, but都要照出糧俾保姆姐姐, 而且佢地都要運作, so都係要照俾囉.

jelly,

你今日有無返學校見老師呀? 有好多野俾阿女呀! 好感動呀睇到阿女本"童心集" 真係要讚下老師, 好有心機做! 寫得好好, 又觀察得好仔細. 等我地知道阿女響學校既生活!

我諗你本"童心集"今次可以拎走囉.

mandy,

唔記得問你, 你女去左邊班呀? 我女去左上低孝呀? 我地仲係唔係同班架?

bobo,

你去唔成交通安全城呀, 我地都去唔成舊生會旅行呀! 唉.... 明明sunday朝早先係唔好天, 過左十點後都天氣都變好, 搞到我地d 計劃全部都要重新plan過. 真係無隱!!!

mandy,

哦.... 你女留返響義班呀! 學校既安排都係想我地阿女識多d 新朋友, 我都知原本孝班有幾個都轉左去義班. 我地今年都係得兩班, 轉來轉去, maybe出年高班又轉返來囉.  ^@^

jelly,

唔緊要啦, 你得閒先上來覆囉. 又唔急既.  
原來你去左旅行. 韓國我未同阿女去呀, 我自己就去過. 都幾好玩架, 不過就千企唔好揀d 大節去呀, 佢地新年, 中秋, ... 原來都會放假架, 而且有d 鋪頭都唔開既. 我上次去就撞正佢地中秋節. 都幾無隱, 成條街d 鋪頭都唔係開好多. 不過去明洞就好d.

你得閒就過來交流下阿仔新學校既生活啦.

jojo,

我會去呀! 不過我都係一拖2去. 我老公又係唔得閒. 我仲要幫人地拖多個添呀. 即係一拖三. 勁唔勁呀?

希望sun唔好落雨啦. 如果唔係真係幾煩.

onlyone,

你好耐無上來囉. 去左邊呀? 掛死人咩.

bobo,

韓國真係幾岩小朋友架. 我都plan緊一係出年先帶佢地去玩, 因為想等細女大個d先去. 如果唔係, 都有好多games玩唔到, 因為唔夠高. 到時佢地可以兩姐妹一齊. 開心d架.

jojo,

咁你個台灣之旅幾時成行呀? 你諗住自己去定係join團呀?

jojo,

我行出來果陣見到你坐響到啦. ^@^ 我無早走到呀. 等到夠鐘先走咋. 不過尋日天氣又真係幾熱+焗, 所以取消香薰園都好既. 因為if去果到, 無瓦遮頭又晒, 大家肯定勁有怨言. 去博物館好d. 有air con又有個位俾小朋友走來走去. 我地淨係齋坐一個地方, 家長又可以聯誼下. 不過就覺得時間耐左小小. 我地淨係睇左2個展館咋, 都已經唔想郁啦. 期待下次舊生會再安掛多d好活動俾我地啦.

onlyone,

咁好既! 真係恭喜恭喜! 好開心又阿女又多個新朋友仔!

jelly,

聽完你講之後真係好想去玩呀! 睇下來緊聖誕度唔度到期去啦. 真伙羨慕死人囉!!!

jelly,

都好哦, 咁你開團啦. 等你plan好, 大家度下期啦. 我都想去呀.

JOJO,

墾丁係唔係好靚架? 我成日睇到介紹, 好似好正咁, 不過果到係唔係好似鄉下地方呀? 買野,食野無咁方便架? 我都好想去呀!

bobo,

你講果隻沐浴露係唔係 DOXX呀?  真係咁便咩? 俾你地講到我好想去呀?

jelly,

都好哦, 十二月放聖誕, 諗得過哦, 帶埋阿女一齊去.
‹ 上一主題|下一主題