用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) [複製鏈接]

JoJo,

放心啦, 到時有問題我實會搵你既.

原帖由 JoJo 於 10-5-17 10:41 發表
Wendy,
復活節玩左啦. 真開心. 冇錢.. 可以再搵過呢

6月5日等你好消息 . 有問題你打比我.. 你有冇我電話??

JoJo,

遲吓我有冇就未知, 不過人哋個爸爸就宜家有啦

原帖由 JoJo 於 10-5-17 13:47 發表
Wendy,
  你遲下會有小一恐懼症.. 我講你. 唔係寶寶 Remember, be relax.....

嘩........今日香港仔大塞車呀, 唔知d小朋友幾點返到學校呢..........

JoJo,

今朝撞咗車呀, d車塞到去華富呀, 校車要搵另一架車黎海怡接佢哋呀.

寶寶話有d同學仔差唔多放學先返到去呀, 跟住又坐返校車返屋企, 真是遊車河呀.

原帖由 JoJo 於 10-5-20 12:07 發表
我所知呢度成日都大塞車的.

我昨晚等校車返黎. 結果都等左 25分鐘 (比原定時間遲左25分鐘).

每逢落雨我就好擔心. 又唔知要等幾耐.

JoJo,

今日班小朋友係軒官玩得好開心呀, 仲有禮物收添.

JoJo,

有見到校長呀, 我有睇小朋友上英文同電腦堂, 佢哋答得好快, 嚇咗阿sir一跳. , 其實我都覺得間學校幾好, 不過我冇填過佢, 就算扣門都要第2round先有得見, 機會好微.

原帖由 JoJo 於 10-5-28 08:56 發表
Wendy,
Really? 有冇見到校長呢? 可惜我不在呀. 感覺如何?

JoJo,

知道啦, 不過我都仲打緊封信未打完.

但係sat幾個團隊結業禮, BoBo竟然攞到獎呀, 呢隻小蜜蜂終於無白費我既心機同時間, 見到佢企在台上攞獎, 就算我放棄份工都係值得既.

原帖由 JoJo 於 10-5-28 13:17 發表
Wendy,
我地d 小朋友好醒目家嘛.   

唔緊要啦. 我祝你好運呢! 今早才有朋友打比我, 我提佢要兩手準備. 你都係. 打去心儀學校問下叩門表幾時派. 準備好晒d 野. 知道冇 (我梗希望你唔駛咁做啦)

...

JoJo,

Bobo 派到本區第一志願呀, 不過我都會去扣門.

JoJo, 七點半

Thanks,
今年都好多人派到第一/二志願, 有d派到甲1添, 不過有d net12 太博, 派到第7,8志願呀.

因為我心儀灣仔區既學校, 所以未要扣門啦.

原帖由 iadalovebb 於 10-6-7 11:12 發表
祝你成功!!!!!

但點解派到本區第一志願, 都要去扣門呢?

JoJo,

大部份都第一志願, 派得唔錯, 有人跨區派到瑪利曼/st paul, 反而net12既太博入唔到頭3位, 我知有個派第四寶血, 有個去到第七位添. 聽到有幾個男仔入咗軒下, 其他多數好似寶寶咁派本區第一志願.

原帖由 JoJo 於 10-6-7 16:33 發表
Wendy,
今次學校高班派成點? 好嗎?

灣仔太源街

原帖由 YnnMa 於 10-6-8 15:30 發表
BoBo1021,

你女兒的驚察衫好靚呀? 可唔可以話我知係邊度買呀?

有人頭5個志願都係大熱, 個次序係軒上, 華上, 華下, st. jo, 軒下, 咁派唔到第一既話, 未派到第8囉, 家陣仲要周圍扣門呀.

原帖由 YnnMa 於 10-6-8 15:33 發表
BoBo1021,

我個仔下年就派小一啦, 其實我想請較, 我見你話有d 同學仔太搏, 派到去第七, 第八, 其實點樣係搏呀?
因為真係唔識點撰, 我都驚派去唔知第幾自願。 ...

我只係扣咗兩間女校, 等緊電話interview, 其實bobo派到南區top5小學, 好多人都想入, 今日註冊都見有人去扣門, 不過我想佢升中條路好行d, 所以幫佢出黎扣門, 今年唔得就出年考插班.

其實唔洗太緊張, 你邊區呀, 或者你嗰區有好學校呢, 記住唔好太博呀.

原帖由 七點半 於 10-6-8 17:41 發表
你幾時去扣門...及幾時知結果呢??

下年九月我都要幫阿女填派小學啦....我見到你地今年派位結果我都睇到好緊張...都唔知到時會係點樣.....

quote]原帖由 BoBo1021 於 10-6-7 10:22 發表 http://forum.edu-kingdo ...

係十字路口排檔後面有間專賣扮野衫嗰間, 你要問佢先會攞出黎賣, 唔平架要$240.

佢頂帽個章原本唔係咁既, 呢個章係佢爸爸既私人珍藏.

原帖由 YnnMa 於 10-6-9 11:40 發表
BoBo1021,

想問, 件警察衫係咪係街口個間專賣dd 扮野的衫個度買的。

Quarry bay 我鍾愛嘉諾撒同兩間循道, 至於net 12首選St. Francis, 其次軒上/下, 聖雅各. 做定資料搜集啦, 要記住乙部1st要一心一意, 2nd要搵間多位既, 記住要填晒呀, 如果你好似我咁諗住派到本區都未必讀, 可以填晒甲1-3都係跨區, 博扣門.

原帖由 七點半 於 10-6-9 14:43 發表
我本身係Quarry bay...不過, 我都會係首輪試net 12的小學....希望首輪成功...唔洗參加大抽獎.....我見到經常都有人話填表填錯左...或太過博所以派左去唔知第幾志願...甚至派左去無填過的小學....

...

有d學校講明, 有填過既會優先面試, 冇既就要第二輪先有得in, 有d直頭話冇填過唔in添, 所以如果諗住跨區博, 甲部一定要填你想入既學校, 就算派唔到, 都有機會扣門.

原帖由 genie100 於 10-6-11 01:04 發表
bobo1021,
my girl is only turn k2 next year, but i am so nervous already.

may i know what u mean by"如果你好似我咁諗住派到本區都未必讀, 可以填晒甲1-3都係跨區, 博扣門?"? mean that u put them in the fi ...

我知有2/3個上午班first round 20marks入到, 下午班唔清楚.

原帖由 genie100 於 10-6-11 01:08 發表
Is it possible this year to have 20marks and enter Mary mount in the first round? is it risky?

有冇人知下個星期五生日會咩主題

原來坐阿女隔離睇住佢in, 係一個好恐怖既遊戲, 隨時心臟病發.
‹ 上一主題|下一主題