用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06bb 媽咪今年再報k1嗎?
go

06bb 媽咪今年再報k1嗎? [複製鏈接]

我仔仔都係0611細B, 而家讀緊區內k1, 今年會再報考(一條龍嘅幼稚園), 因為上年冇出去試過 (覺得細B機會渺茫), 祝大家好運.

原帖由 ayui 於 09-9-18 09:24 發表
我仔佢係0611細B, 佢依家都讀緊一間唔錯嘅一間幼稚園, 都諗緊幫唔幫佢報過好?

不過大家要諗清楚, 想佢入讀咩嘢學校喇?  我覺得除非入到一條龍嘅幼稚園, 不然, 質素同讀緊嗰間差不多嘅話就無謂轉 (插K2另計), 唔想 ...

質素同讀緊嗰間差不多嘅話就無謂轉 >> 同意

原帖由 bb@wonderland 於 09-9-18 09:57 發表
我都同意ayui既睇法. 我個仔都係0611,細仔. 而家都係讀緊k1.

都有諗比唔比佢做大仔, 不過好多朋友都話, 如果repeat, 讀多1年k2或者k3好過k1. 佢地話老師都係咁建議. ...

repeat, 讀多1年k2或者k3好過k1 >> 我都知, 不過好既/一條龍嘅幼稚園好難有k2位插班 (機會細左).

原帖由 birdbird111 於 09-9-18 15:18 發表
我個女又係0611.. 宜家返k1.. 但我都會幫佢試下報d再心儀嘅幼稚園.. 我地身為家長.. 真係好難決定點選擇為之最好.. 上年已經返n班.. 今年k1.. 如出年又返多次k1.. 咁咪.. 返咗3年學.. 但仍然停留係k1.. 但.. 如果有 ...

上年已經返n班.. 今年k1.. 如出年又返多次k1.. 咁咪.. 返咗3年學.. 但仍然停留係k1.. >> 我都有諗過呢樣

同埋, 仔仔而家好鍾意返呢間 kg (老師有愛心 but 課程比較淺), 99 先問我 : 係咪仔仔返得好, 都會同佢轉校 ?  另到我有點動搖....
‹ 上一主題|下一主題