用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 急急急...今日家課
go

急急急...今日家課 [複製鏈接]

9月17日
小一甲班
請問有沒有小一甲班家長, 亞囡手冊寫得好亂..
中: 生詞k六個
英: 工作紙(2)
數: 課冊??? .23-24
常: 國民護照p.7 書p.23-24

係咪還要帶樹葉???下堂美術堂帶還是明天帶??
   0    0    0    0

Please wait a little while, we already ask 1A parents helping you!

今日工課:

中文
1. 生詞

英文
1. Do comp. (2)

Maths
1. 課冊改p.7做p.8
2. 1上A書p.23-24

G.S.
國民身份證護照做設計封面和p.1-2

其他
1. 請準時交功課和回條.
2. P.T.H. 作p.1-2

下堂要帶樹業

原帖由 Molly818 於 09-9-17 20:15 發表
9月17日
小一甲班

係咪還要帶樹葉???下堂美術堂帶還是明天帶?? ...

P.1A今日的功課如下:

中文: 生詞六個

英文: Do Comp.(2)

數學: 1) 課冊改P.7, 做P.8
         2) 1上A書P.23-24

G.S.: 國民身份護照做設計封面及P.1-2 (下週一交)

其他: 請準時交功課及回條

普通話: 作P.1-2

係咁多, 希望幫到你!

原帖由 Molly818 於 09-9-17 20:15 發表
9月17日
小一甲班

P.1A今日的功課如下:

中文: 生詞六個

英文: Do Comp.(2)

數學: 1) 課冊改P.7, 做P.8
         2) 1上A書P.23-24

G.S.: 國民身份護照做設計封面及P.1-2 (下週一交)

其他: 請準時交功課及回條

普通話: 作P.1-2

係咁多, 希望幫到你!

9月17日
小一甲班

回覆 1# 十月媽咪 的文章

唔該晒你地呀!!!
個囡寫啲字亂七八糟, 每次做功課我要擦幾十次...真係唔知點算.
人地做一次, 佢要做十次. 晚晚到好夜先有得瞓.

oh no, 咁如果你下次再有唔明阿女寫乜既地方, 你就返入個大topic度問我地啦, 我地成日會響嗰度傾偈, 好少走出唻睇其他topic呀! 所以你響大topic問野, 我地會好快答到你呢!

份份功課都要擦幾十次, 想像到小朋友同大人都有幾辛苦, 大家加油努力啊!

原帖由 Molly818 於 09-9-17 22:37 發表
唔該晒你地呀!!!
個囡寫啲字亂七八糟, 每次做功課我要擦幾十次...真係唔知點算.
人地做一次, 佢要做十次. 晚晚到好夜先有得瞓.
‹ 上一主題|下一主題