用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 NET12/14/16 選小集中討論區(2010年9月入讀小一)*入學情 ...
樓主: 臻媽
go

NET12/14/16 選小集中討論區(2010年9月入讀小一)*入學情報站* [複製鏈接]

恭喜晒, 請問你幾分報軒下?
原帖由 edithtsoi 於 10-6-5 23:51 發表
你說對了, 軒下=2nd choice , 軒上 = 1st choice
我自已都好滿意, 只是怕時間的安排, 晚上不夠時間溫習, 早上又不起床, 在職媽媽又不在家............

謝謝你的回復

...

請問你是否住在net12?
原帖由 edithtsoi 於 10-6-6 10:17 發表
十五分報軒上, 失敗了
再大抽獎, 1st 軒上, 2nd 軒下
抽中了軒下已非常滿意
但仍有些想叩門軒上試試

我也去了, 但應該沒機會了, 因為個老師說如果有機會的話會在晚上7點鐘通知明天或者後天見家長, 有冇人收到電話....

原帖由 meiyip 於 10-6-7 18:02 發表

今日st. james 人山人海..

jack0128:
請問你點睇炮米, 北循, 筲官小, 丘佐榮, 如果俾你, 你會選邊間?謝謝.
原帖由 Jack0128 於 10-6-7 21:14 發表
baldhead,

事實是北循 比較好,09-10年小一班,丹循就有11個人中途退學,原因不知。
你真係好彩,有間咁好的學校收你,開心就真,而且新校舍,未必合小朋友,油漆味好重。

...

今天去到st. james, 好多好多人, 我估10個人爭一個位,見到09升初中, 有12個人入皇仁, 我覺得入皇仁的%都算不差. 不過, 我個仔令我mouth:" /> ....平時同離居和熟悉的人,或者同佢練習小一面試時, 佢都會打招呼, 但今日我問返佢, 佢什麼都沒做到..今日考的問題平日都有問過佢, 今日佢離晒題答...
去面試的小朋友有些很淡定, 真是一山還有一山高.

原帖由 臻媽 於 10-6-7 21:48 發表
不如分享一下今日st jame叩門的情況!!!

haha, 你最後去咗邊幾間叩門呀???

炮米, 北循, 筲官小, 丘佐榮 呢幾間.....除咗筲小, 其餘幾間都參唔多, 丘佐榮因有同組織中學, 所以成為net 16 的四大; 佢同炮米都偏傳 ...

MEIYIP:
         請問你點解ST. JAMES 是可以2nd in? 你之前in過這間小學嗎?
原帖由 meiyip 於 10-6-11 15:28 發表

你係放乙3嗎?  Yes
你叩門成功嗎? 已經2nd in, 校長好坦白甘講要收晒第1志願o個o的先.  

真係有必要致電教統局查詢 -- 忙住叩門,多數都唔問lu.

請查看pm, 謝謝
原帖由 meiyip 於 10-6-12 12:23 發表

叩ST JAMES & HR(AM)外 仲叩咗邊幾間呀??  only these two school, 其他好唔過寶血,所以唔叩

HR(AM) 要等收信安排面試(18/6前), 冇信就冇機喇.

其實我地鐘意全日多o的,不過HR(AM)近我公司,我可以接番學放學.所以 ...

請問st james 話幾時會有消息?
原帖由 meiyip 於 10-6-12 12:23 發表

叩ST JAMES & HR(AM)外 仲叩咗邊幾間呀??  only these two school, 其他好唔過寶血,所以唔叩

HR(AM) 要等收信安排面試(18/6前), 冇信就冇機喇.

其實我地鐘意全日多o的,不過HR(AM)近我公司,我可以接番學放學.所以 ...
‹ 上一主題|下一主題