用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 全新2013-14一條龍幼稚園->小學->中學名單 ...
樓主: iantsang
go

全新2013-14一條龍幼稚園->小學->中學名單     [複製鏈接]

請問DSS點解呀?

Hi Ian
你好, 我都係你fans, 好佩服你, 唔知你可唔可以比D意見我, 我個女係07年8月都算細B, 佢都怕陌生人, 叫佢去東佢就去西, 係麻煩友一名, 所以搵幼稚園都好頭痛, 想問下有無一D好但又比較易入的KG呢?佢宜家讀緊嶺南, 老師話佢都好快適應, 但比較少同同學講野, 希望你可以比D寶貴的意見,我應該幫佢報邊幾間呢?我地住港島, 我無做野, 唔知有無影響呢?我地都唔介意過kowloon tong, 我驚佢最後連一間都唔收, 咁就唔知點算, 麻煩哂你, 謝謝.
Best regards
Fifi

原帖由 iantsang 於 09-9-24 17:15 發表
Hi Fifi,

Thanks for letting me know you are also my fan!  I hope I won't get my wife jealous for having so many fans!  Just kidding!

Actually, my elder daughter is also born in August but her person ...

hi Ian

你好, 我個女响屋企勁naughty and active, non-stop talking, 但出到街就唔出聲,驚陌生人, 我叫佢tidy up, 佢always says NO, 所以我都唔知要搵一間咩學校先岩, 而我就覺得要迫先會努力, 所以都偏向多功課及課程深D, 英文都想好D, 又想多D課外活動, 最好唔愁搵唔倒小學及中學, 要求係咪好多呢? thanks for your help.

Fifi
‹ 上一主題|下一主題