用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 09/10 K1 上幼 "望" 班同學仔
樓主: enochmama
go

09/10 K1 上幼 "望" 班同學仔 [複製鏈接]

各位媽咪:

11月27日的嘉年華會唔知是1:00pm回到學校或是1:30pm回到學校呢? 因為唔見咗通告!

以樂媽咪:應該是1:30pm!!

原帖由 enochmama 於 09-11-23 15:56 發表
各位媽咪:

11月27日的嘉年華會唔知是1:00pm回到學校或是1:30pm回到學校呢? 因為唔見咗通告!

天悅媽咪:
Thanks a lot!! 你會否出席呢?

原帖由 komama 於 09-11-24 22:54 發表
以樂媽咪:應該是1:30pm!!

樂熙媽咪

多謝你的聖誔咭, 但唔知點解, 阿仔拎埋以諾果張回家, 明天我會叫佢比返樂熙再送比以諾架啦!

另外, 想問大家星期五會唔會有邊位會回校幫忙做義工家長?

回覆 1# Alexismama 的文章

Alexismama,

我無份做義工家長!

我聽天悅講,冼老師病了,要星期四先返到來,這兩天都是由溫老師暫代職務!

請麻煩你代問候冼老師一聲,天悅很掛念她呢!

天悅媽咪

係呀, 冼老師昨天已請了病假, 阿仔都話係溫老師代課。  明天冼老師應該會回校, 因阿仔都話, 星期四會見到冼老師了。

原帖由 komama 於 09-12-16 17:16 發表
Alexismama,

我無份做義工家長!

我聽天悅講,冼老師病了,要星期四先返到來,這兩天都是由溫老師暫代職務!

請麻煩你代問候冼老師一聲,天悅很掛念她呢! ...

Hi 各位,

祝大家新年進步, 小朋友健健康康!

阿仔話新一年, 洗老師都幫佢地調左位, 阿仔而家好似去左星星組, 佢話唔鍾意, 要坐返係太陽組喎!  我要同佢洗腦, 話比佢知星星組近門口有咩好處, 等佢開開心心接受調左組先得

佢仲話今日Ms. Sylvia 今日無返學校教佢地, 因為洗老師話外藉老師去左睇雪靚唔靚, 所以返唔到學校喎    我都想去睇下D雪靚唔靚呀!

Hello Alexismama

哈哈...原來佢哋轉咗組, 唔怪得之阿仔話佢太陽組, 明明之前佢係月亮組。

原帖由 Alexismama 於 10-1-8 00:05 發表
Hi 各位,

阿仔話新一年, 洗老師都幫佢地調左位, 阿仔而家好似去左星星組, 佢話唔鍾意, 要坐返係太陽組喎!  我要同佢洗腦, 話比佢知星星組近門口有咩好處, 等佢開開心心接受調左組先得:excit ...

Alexismama,

多謝您的分享!!天悅都有話我知調咗去星星組,佢好鍾意星星組,因為好快出到去喎!!而且,又鍾意同"乙一"、"軍明"(唔知有無寫錯名,敬請原諒)一齊坐添!

原帖由 Alexismama 於 10-1-8 00:05 發表
Hi 各位,

阿仔話新一年, 洗老師都幫佢地調左位, 阿仔而家好似去左星星組, 佢話唔鍾意, 要坐返係太陽組喎!  我要同佢洗腦, 話比佢知星星組近門口有咩好處, 等佢開開心心接受調左組先得:excit ...

天悅媽咪,

阿仔到而家都係話想坐返太陽組, 可能佢D老友比冼老師分開哂, 所以仲唔係好習慣。

天悅今次應該唔係坐係阿仔旁邊啦。

阿仔今日放學一入門口就好興奮咁講我知明天生日之星的同學仔,數哂出嚟,大部份都係佢地上次太陽組的同學仔, 佢好開心呀!

原帖由 komama 於 10-1-11 23:34 發表
Alexismama,

多謝您的分享!!天悅都有話我知調咗去星星組,佢好鍾意星星組,因為好快出到去喎!!而且,又鍾意同"乙一"、"軍明"(唔知有無寫錯名,敬請原諒)一齊坐添!

...

sorry to interrupt.  my son got accepted to PC 2010.  From your chat content, it appears that there is also NET in kindergarten, is that correct?  As everything is good with PC except that linguistic appears weakest.  Everyone said it is rather Chinese focus.  How do parents find their kids' English skill, both comprehension and oral aspects, please comment, thanks a lot!
Hi 各位,

祝各位同學仔 & 各位媽咪
新年快樂 ! 笑口常開 !

mandy & herman

Hi 各位,

想請問你地小朋友有無唱耶蘇復活首歌?  阿仔返嚟唱, 我聽緊都聽唔得好明佢唱乜

歌詞大約係:

耶蘇復活 耶蘇復活
在那榮燿光明之清晨
????
將你大能
哈利路亞
耶蘇已復活

阿仔仲做埋動作話教我唱,要我唱返比佢聽,我真係聽唔明佢????果句係乜

Hello Alexismama,

哈哈.....現在回覆你了....我阿仔唔識你講的那首歌呀....雖然遲咗的....(講笑啫!!) 還有多謝你阿囝給以樂那麼多禮物在旅行日, 他要我買番數字chocolate比佢....可否告知在那裡買呢????
Thanks

原帖由 Alexismama 於 10-3-24 22:34 發表
Hi 各位,

想請問你地小朋友有無唱耶蘇復活首歌?  阿仔返嚟唱, 我聽緊都聽唔得好明佢唱乜

歌詞大約係:

耶蘇復活 耶蘇復活
在那榮燿光明之清晨
????
將你大能
哈利路亞
耶蘇已復 ...

Enochmama

復活節都過左咁耐,阿仔唔唱呢首啦, 呢期佢唱健康飲食果首~  哈哈!

都係D小禮物, 唔使客氣, 最緊要小朋友喜歡!

我係喺葵涌廣場地下果間日本零食店買的。 但因為業主加租, 間舖應該無再做零售,只在荃灣做批發, 我問過佢, 佢地唔會直接賣比散客。

但多數賣日本零食的店舖都可能會有,有間叫食神傳說,我估都應該會有的。 你可以去睇下。

原帖由 enochmama 於 10-4-19 15:46 發表
Hello Alexismama,

哈哈.....現在回覆你了....我阿仔唔識你講的那首歌呀....雖然遲咗的....(講笑啫!!) 還有多謝你阿囝給以樂那麼多禮物在旅行日, 他要我買番數字chocolate比佢....可否告知在那裡買呢????
Thanks

...

Hi Alexismams
thanks a lot, 我去搵吓有冇啦!

原帖由 Alexismama 於 10-4-20 00:20 發表
Enochmama

復活節都過左咁耐,阿仔唔唱呢首啦, 呢期佢唱健康飲食果首~  哈哈!

都係D小禮物, 唔使客氣, 最緊要小朋友喜歡!

我係喺葵涌廣場地下果間日本零食店買的。 但因為業主加租, 間舖應該無再做零售,只在荃灣做批發, 我問 ...
‹ 上一主題|下一主題