用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一選校古惑招/醒目招大全
go

小一選校古惑招/醒目招大全 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

我只想講, 一隻巴掌拍唔響, 唔係間學校allow咁做(i mean打星, 寫信, 送禮果d), 又點會有人做丫
原帖由 brian61950 於 09-9-21 12:08 PM 發表
係度講出來,唔係叫其他人學,目的係提醒各位咁係錯既.
三思及回頭是岸.....

1. 借/買地址
2. 用監護人地址
3. 外地快速領洗
4. 大仔/女冇經過首輪及次輪直入私校,二仔/女報首輪時填首名
5. 報首輪時在表格右上角打粒 ...

醒目開學勳章 王國長老

我當年都係"乞求版"
女女唔係咩品學秉優生, 只係老師知道我叩門好耐, 叫我出信請校長寫ref letter
我又覺得, 品學秉優生, 駛鬼ref letter咩!
而如果校長將生雞寫成鳳凰, 似乎係校長問題多過家長問題wor!
原帖由 曲曲 於 09-9-22 09:19 AM 發表
相信最重要係幼稚園校長識得人多
或者間幼稚園係名校
無論封推薦信係行貨or乞求版都大機會d

大仔讀4年幼稚園, 我做家教會3年
可惜校長最後連行貨推薦信都無寫
佢話等派咗位真係派得唔好先寫
而且仲同我講我第一志願 ...

醒目開學勳章 王國長老

講真, 呢樣我唔多信............(關埋門點知點抽wor!)
原帖由 chan803 於 09-9-21 05:46 PM 發表

http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1511/faq-%20sept_%20chinese%20(web).pdf

...當同分申請人的人數超過學校自行分配學位的剩餘學額時,學校應以隨機方式決定同分申請人的取錄次序;學校可自行抽籤,或把 ...

醒目開學勳章 王國長老

會唔會有朝一日, d人除左為green card假結婚, 仲會為左舊生分數假結婚
(純粹無聊)
原帖由 猴子爸 於 09-9-22 03:04 PM 發表
会不会加上: 收买学校决策者,得到校工一职。或跟自己的配偶假离婚,再跟校工假结婚,一收了小朋友,就离婚,再结婚。
‹ 上一主題|下一主題