用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 迫不得已, 要為小女轉校 - 現於沙田林大輝中學就讀 ...
go

迫不得已, 要為小女轉校 - 現於沙田林大輝中學就讀 [複製鏈接]

乜咁誇呀

其實可以直接send application form 去吾同學校(直資機會大d),佢地有位會call 你,放心有機會轉ge........

校風真係好緊要,新校始終............

motherlau

原帖由 playnapeat 於 09-9-23 23:04 發表
本人有一女今年在該校的初中就讀, 雖然開學只有一個月, 但幾乎每天都聽到小女告訴我校內一些高年級學生偏差的行為, 實在令我感到恐懼, 驚嚇和不感相像!!

據小女所說, 校內有為數不少的高年級學生經常其他同學無禮,  ...
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

唔介意,考慮下香島la.....校風一流......咁好........成績都唔差........

motherlau

原帖由 playnapeat 於 09-9-26 22:24 發表

我善意的建議: 先考慮其他學校吧!

我其實都有不斷打電話問, 不過都係環曉 沙田區, 所以如果跨區有的凡我一定會報名..

謝謝有朋友提供的 link, 我會慢慢研究 ...

Hi,

恭喜你,是好是壞都算la.....過左去...
最重要係搵到適合自己要既野,祝你囡囡有好既開始,忘記不快既經歷.........

原帖由 playnapeat 於 10-6-7 22:48 發表
各位家長, 我是此 post 的 發起人, 已經半年了, 我先報告下我女女的現況!

首先, 我個女終於有學校留位給她了, 不過只是 band 2 的中中, 即使如此, 我也一定會為她轉校的, 我不會再讓女兒再逗留在一間 "學生品格差劣 ...

‹ 上一主題|下一主題