用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 BeeKids幼稚園面試及實習班ok嗎?
go

BeeKids幼稚園面試及實習班ok嗎? [複製鏈接]

0    0    0    0

原帖由 BB0407 於 09-9-24 13:20 發表
本人囡囡今年都要考幼稚園,從坊間書本得知心儀學校考什麼,亦於家中同囡囡練習,但囡囡較怕醜,請問你會唔會報面試班俾佢實習呢? 另,有冇媽媽上過BeeKids,ok嗎? ...

我都上過bxx kxxx的面試班, 如果你已知道心儀kinder會問咩問題而你又有係屋企同佢train過既話我就勸你可以慳返一筆, 因為佢一班成10個小朋友, d小朋友去到跟本唔受控制, 跟本學唔到野, 而且佢地只係講你知要識d咩, 跟住就俾d玩具你自己玩, 係唔會train到你小朋友的, 不過佢會有模疑面試, 但係都幾求其, 如果你只需要面試practice不如你問下循道個間, 佢地有模疑面試, 好似$150一次, d comments都唔錯

講得她原原本本講哂我心聲!!

原帖由 MMLAI 於 09-9-24 14:16 發表
講得她原原本本講哂我心聲!!

你又俾人"昆"左上去呀? 如果唔係冇得refund, 我上第2堂就已經閃左喇! 不過個時心急, 上網搵又搵唔到有關既comment, 所以先俾人扼左! 2仟幾蚊我自己搵私人trainer已經好有成效啦! 所以我唔希望再有心急既家長俾人"昆"!

我就係一個心急既家長囉...俾人"昆"左啦!!不過我有一次有個媽咪係babykingdom問過,而我亦有講過BeeKids幼稚園面試班一d意見, 佢地立即打電話比我問,我點解要咁樣講佢地個面試喎...吓原本唔可以係度(babykingdom)講返d上完面試意見咩???

原帖由 MMLAI 於 09-9-24 17:36 發表
我就係一個心急既家長囉...俾人"昆"左啦!!不過我有一次有個媽咪係babykingdom問過,而我亦有講過BeeKids幼稚園面試班一d意見, 佢地立即打電話比我問,我點解要咁樣講佢地個面試班喎...吓原本唔可以係度(babykingdom)講 ...

好老實我諗唔會有家長會認為有用囉, 加上佢地係做生意, 咁當然唔會想俾人講話唔得啦, 如果你係話好好又另計! 但係佢地點知係你呢?

原帖由 mosibaby 於 09-9-24 15:15 發表

2仟幾蚊我自己搵私人trainer已經好有成效啦! 所以我唔希望再有心急既家長俾人" ...

我都覺私人trainer好好多.  話晒1對2 or 3.  

同埋Full-Time/Part-time 媽好大分別.
放工已經返到屋已8點.  沖涼食飯9點.
重點訓練吖

原帖由 mosibaby 於 09-9-24 13:37 發表

我都上過bxx kxxx的面試班, 如果你已知道心儀kinder會問咩問題而你又有係屋企同佢train過既話我就勸你可以慳返一筆, 因為佢一班成10個小朋友, d小朋友去到跟本唔受控制, 跟本學唔到野, 而且佢地只係講你知要識d咩, ...

以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

咁一定架啦, lee世界咩人都有,唔係個個人意見同想法都一樣,我只係講我上完個面試 d情況同d感覺姐!
我都唔知道點解佢地會知係我喎~

原帖由 mosibaby 於 09-9-24 18:39 發表

好老實我諗唔會有家長會認為有用囉, 加上佢地係做生意, 咁當然唔會想俾人講話唔得啦, 如果你係話好好又另計! 但係佢地點知係你呢?

原帖由 MMLAI 於 09-9-25 15:51 發表
咁一定架啦, lee個世界咩人都有,唔係個個人意見同想法都一樣,我只係講我上完個面試 班d情況同d感覺姐!
我都唔知道點解佢地會知係我喎~

咁你仲有冇報其他私人個D呀? 因為呢個唔掂所以我又好心急咁搵私人既, 始終1對3, 效果出乎地好! 而且我個係細囡, 而家講野都仲未係好清楚, 以前佢勁怕羞, 陌生人問佢野佢會匿埋係我身後! 而家竟然肯答問題, 連歌都識唱! 不過KV應該只收大仔, 又得佢一間要唱歌, 所以應該冇咩用! 佢而家就算返NURSERY其他小朋友喊佢都竟然冇喊, 自己一個返學都OK! 仲有呀, 今年仔好似俾女多, 你個係仔定女呀?

我個係大女(mar-07),我之後報多一間幼稚園面試比佢,因我係心急媽咪嘛,係尖沙咀返左3堂我覺得都實際d,但主要係train大人多d。我bb都係個見到陌生人好鬼怕羞,人地問佢問題時她回答時十分細聲,細到連我都聽唔到。你bb幾大呀?讀緊邊間pre-NURSERY呀?大家交流下丫。

原帖由 mosibaby 於 09-9-25 16:38 發表

咁你仲有冇報其他私人個D呀? 因為呢個唔掂所以我又好心急咁搵私人既, 始終1對3, 效果出乎地好! 而且我個係細囡, 而家講野都仲未係好清楚, 以前佢勁怕羞, 陌生人問佢野佢會匿埋係我身後! 而家竟然肯答問題, 連歌都 ...

>>因為佢一班成10個小朋友, d小朋友去到跟本唔受控制
>>始終1對3, 效果出乎地好
Stronly Agree

>>好似$150一次, d comments都唔錯
I also try one recommend by the BK mom here,  can see the different at the 4th class.  Smaller group work better for my kid.

I suggest try different type.  rather than $2000+ to 1 company only.

原帖由 MMLAI 於 09-9-25 17:36 發表
我個係大女(mar-07),我之後報多一間幼稚園面試比佢,因我係心急媽咪嘛,係尖沙咀返左3堂我覺得都實際d,但主要係train大人多d。我bb都係個見到陌生人好鬼怕羞,人地問佢問題時她回答時十分細聲,細到連我都聽唔到。你bb幾 ...

我個算細女了, 她是8月尾的, 我一路都覺得1-4月既大仔大女應該唔駛上面試班, 因為大仔大女比起細個D實在叻太多啦, 仲要穩定好多, 如果我個個係大女我就唔駛咁擔心啦, 就係因為佢係細女所以攪到我周圍"鐘", 希望幫到幾多就幾多! 因為COMMERICAL個D面試班我又上過, 私人的我又上過, 我覺得COMMERICAL過D真係只是講俾家長知邊間會考D咩題目, 你自己返去train小朋友! 但係我自己已經知道target個幾間會問咩, 問題係我問極個女佢都唔show我呢! 初頭諗住俾錢可以solve到問題既咁就洗d錢啦, 點知原來都唔係個回事, 上到去佢只係同我講要識d咩, 真係駛鬼你講咩! 又要waste我d錢, 又要waste埋時間! 不過無得refund所以死死地氣都要上晒佢! 同班都有好多mami覺得冇用, 因為大部份都知要問咩, 以為佢可以train到小朋友, 點知仲衰過d playgroup! 好彩之後俾我搵到個私人老師train個女, 如果唔係我就死得喇! 基本上我覺得6月打後個d算細女, 如果唔係特別叻又好怕羞既話真係會好輸蝕, 而家就算我囡已經唔怕人而且肯答陌生人問題我都驚佢會冇d大囡咁competitive! 所以又走去搵d出生率呀, 邊間收細女機會大d呀咁, 搵好多好多資料, 攪到就黎走火入魔!真係做人父母甚艱難呀!

我個係06細女, 11月..上年報過TST一間面試班, 覺得幾好, 但由於係細女的關係,好多心儀的一條龍都唔收,今年再黎過, 報左bee kids!覺得如果冇面試經驗的, 都係搵第二間啦!呢間有mock interview, 對於已經有一定認知能力的小朋友係ok的, 可以訓練他們面對陌生人的能力,除左呢d, 佢地真係唔會再 in depth train你小朋友啦.......要返去自己努力!

i think it just waste money & time

原帖由 IvyKBB 於 09-9-29 19:32 發表
i think it just waste money & time

My son join the class last year, my comment is same "waste money & time"

回覆 1# wilsonchanwh 的文章

Totaly agree.
Rubbish at all.
Why can it still survive?
Engigma?
By BK Advertisment?
Pretending as moms and said it was very good in BK?

原帖由 bongchumui 於 09-9-30 09:07 發表
Totaly agree.
Rubbish at all.
Why can it still survive?
Engigma?
By BK Advertisment?
Pretending as moms and said it was very good in BK?

其實我join呢間之前都有scan過其他, 首選循道, 可惜收太小人, 個時岩岩full晒, 所以就睇第2d, 其實仲有間藝思, 但係上網search完全search唔到有關呢間野既comment, 咁諗住可能呢樣野仲新, 所以唔係咁多mami試過, 而且睇見bxxkxxx個website入面既報紙報導話參加既kids有90%以上入到頭3間心儀kinder, 因而中招!!所以在此分享, 希望以後唔會有mami中招! waste money事小, 仲等我滿懷期待以為幫到個女事大, 點知一d用都冇, 到時候又差唔多要開始interview, 真係嚇餐死!

回覆 1# mosibaby 的文章

All the names of candidates and all the candidates' info in the interview results are deleted?
why?
私隱?
or
the candiates are not from this centre?

all mami,
pls think careefully.
‹ 上一主題|下一主題