用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 Multi-Cultural Day / Halloween / Language Week
樓主: Bluestar
go

Multi-Cultural Day / Halloween / Language Week [複製鏈接]

咁我地幾時去你屋企開大食會呀! 仲有Flostangraphy, 過埋 23 NOV 就可以計劃吓啦~

原帖由 silvia_ng 於 09-11-6 14:54 發表

YES! 我以前識落既BK同校媽咪大家都做左好朋友, 而家小朋友畢左業, 大家都仲KEEP住聯絡。佢地聽日都黎我屋企開大食會 我仔對呢班小朋友特別FRIEND呢! ...

係呀!, 唔單只TSL小朋友開心, 就連大人係BK都chat得好開心, 大家一齊sharing...  感覺好warm

原帖由 angelprincess 於 09-11-6 14:44 發表
幾好呀!  大家開開心心!  須然我地喺呢度嘅家長都可能係未見過面.  不過已經好似好熟絡咁.  家長開心啲, 連帶小朋友都會感受到, 佢地都會開心啲架.

...

係呀!  記唔記得呢首歌 "笑一笑, 世界更美妙".

原帖由 SueBeeCheung 於 09-11-6 15:08 發表
係呀!, 唔單只TSL小朋友開心, 就連大人係BK都chat得好開心, 大家一齊sharing...  感覺好warm

原帖由 angelprincess 於 09-11-6 15:03 發表
咁我地幾時去你屋企開大食會呀! 仲有Flostangraphy, 過埋 23 NOV 就可以計劃吓啦~

哈哈...我驚我整d野唔o岩你地口味喎....我都朋友比我薰陶左, 鐘意左食福建野食。聽日整水餃, 福建春卷 + 海鮮餐! (真係唔做大肚腩師奶都唔得...我太為食)

過埋23號, 應該去flostangraphy屋企食 唔該唸定有咩招呼朋友。

原帖由 SueBeeCheung 於 09-11-6 15:08 發表

喂喂...你今晚唔洗開ot啦? 我完全冇工作mood呀! 尋日放完假帶妹妹去親子旅行, 今日老闆又唔係公司...不過好唔想清野

今晚唔洗開ot , 要返屋企睇仔呀...

你見我甘active回覆, 就知道同你一樣啦!!!!!

原帖由 silvia_ng 於 09-11-6 15:17 發表

喂喂...你今晚唔洗開ot啦? 我完全冇工作mood呀! 尋日放完假帶妹妹去親子旅行, 今日老闆又唔係公司...不過好唔想清野

大家咁話!

原帖由 SueBeeCheung 於 09-11-6 15:27 發表
今晚唔洗開ot , 要返屋企睇仔呀...

你見我甘active回覆, 就知道同你一樣啦!!!!!

Oh yes.  "TGIF" !!

原帖由 angelprincess 於 09-11-6 15:35 發表
大家咁話!

哈哈...今日個個都HOLIDAY MOOD! 不過今晚返屋企睇功課就慘囉....個個WEEKEND都大把功課做 仲有下星期一又背默, 星期二又TEST英文....ITS SEEMS NEVER END

"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."

你知唔知, 亞仔個English spelling 都係甘朝早係West Rail同佢串, 昨天佢去左上游泳課, 所以都唔夠時間用.

原帖由 silvia_ng 於 09-11-6 15:59 發表
哈哈...今日個個都HOLIDAY MOOD! 不過今晚返屋企睇功課就慘囉....個個WEEKEND都大把功課做 仲有下星期一又背默, 星期二又TEST英文....ITS SEEMS NEVER END ...

你要唔要從新考慮????:;pppp: :;pppp:

原帖由 flostangraphy 於 09-11-6 16:01 發表
吓?!?!?! 乜TSL咁谷o旣咩?!?!?!

係呀, 所以覺得啲時間好快過

原帖由 silvia_ng 於 09-11-6 15:59 發表
哈哈...今日個個都HOLIDAY MOOD! 不過今晚返屋企睇功課就慘囉....個個WEEKEND都大把功課做 仲有下星期一又背默, 星期二又TEST英文....ITS SEEMS NEVER END ...

唔駛驚!  通常係星期五先比較多功課做啫, 呢個好正常嘅!  測驗同默書我覺得唔係好多, 比起一啲傳統嘅學校, 我覺得功課量, 或者測驗同默書嘅內容都唔多.  放心啦!  唔好嚇親, 你地聽日仲要2nd int.

原帖由 flostangraphy 於 09-11-6 16:01 發表
吓?!?!?! 乜TSL咁谷o旣咩?!?!?!

原帖由 SueBeeCheung 於 09-11-6 16:14 發表
你知唔知, 亞仔個English spelling 都係甘朝早係West Rail同佢串, 昨天佢去左上游泳課, 所以都唔夠時間用.

呀仔唔知幾時已經自己串左, 我尋晚考左佢一次識哂就友佢去訓覺....但某D科...迫佢都迫唔黎
HEY....下星期一, E-F, 繼續溫書 + 背中文

原帖由 flostangraphy 於 09-11-6 16:18 發表
:;pppp: :;pppp:
當睇唔到...

YES...你今日時運高, 睇我唔到

原帖由 angelprincess 於 09-11-6 16:32 發表
唔駛驚!  通常係星期五先比較多功課做啫, 呢個好正常嘅!  測驗同默書我覺得唔係好多, 比起一啲傳統嘅學校, 我覺得功課量, 或者測驗同默書嘅內容都唔多.  放心啦!  唔好嚇親, 你地聽日仲要2nd int.

...

嚇到佢聽日唔去IN
我地功課真係算少(I LIKE IT!), 其他小朋友仲多。我有一個朋友, 佢有對龍鳳胎, 今年P1但大家唔同班。每日成12-13樣功課, 佢呀媽就要睇24-26份功課

‹ 上一主題|下一主題