用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 1H pm 同舟共濟
樓主: Sindy
go

1H pm 同舟共濟 [複製鏈接]

今日點呀??????????佢寫得兩科咋

Sindy, 今日手冊.
中文 : 筆記(五)
英文 : 1. G.P. page7&8
         2. G.P. corr.
         3. G.E. (1) corr.
         4. G.E. (2) corr.
數     : 1.作 p.19-21
         2. 數BC (EX.8)
常識 : 1.自己評一評
         2. 紙(1)
另有通告一份

感激,差d流淚............

佢淨係寫左數咋................

常識自己評一評係咩?

thankssssssssssssssssssss

原帖由 bobo103 於 09-10-5 21:56 發表
Sindy, 今日手冊.
中文 : 筆記(五)
英文 : 1. G.P. page7&8
         2. G.P. corr.
         3. G.E. (1) corr.
         4. G.E. (2) corr.
數     : 1.作 p.19-21
         2. 數BC (EX.8)
常識 : 1.自己評一評
  ...

常識自己評一評係咩? 常識書p.24

原帖由 bobo103 於 09-10-6 00:18 發表
常識自己評一評係咩? 常識書p.24

thanksssssssssssssss ar

做完功課啦終於...........阿仔八點幾...做到而家,寫字真係慢得緊要呀..........

原帖由 Sindy 於 09-10-6 00:27 發表

thanksssssssssssssss ar

做完功課啦終於...........阿仔八點幾...做到而家,寫字真係慢得緊要呀..........

今日又要等人打救啦.....唔知阿仔又抄左幾多返黎呀

原帖由 Sindy 於 09-10-6 18:23 發表

今日又要等人打救啦.....唔知阿仔又抄左幾多返黎呀

中文:默書改正&簽名, 工(3)

英文:   p.T. p. 11-12 & corr.

數學:課冊 P. 23, 補P.10,11

常: 紙(2)

Sindy, 現在剛剛開始自己寫手冊,仔仔遲些會習慣,會好好多.
中 : 默書改簽
        工(3)
英 : 1. P.T. corr
      2. P.T. (p.11-p.12)
數 : 1. 課冊p.23
      2. 補p10-11
常  : 紙(2)

常: 紙(2) [/quote]

同我囡囡寫手冊的資料一樣.

今日鬆一口氣
原帖由 bobo103 於 09-10-6 20:56 發表

常: 紙(2)

同我囡囡寫手冊的資料一樣. [/quote]

醒目開學勳章 王國長老

Sindy,
過左一個學期你仔仔就會抄得好好家啦.

小小心得. 其實你留意下功課袋派左d 乜返黎都估到有乜要做. (因通常派返黎既唔係改正就係功課囉. 除左改完既工作紙再派回來入file 既除外)

留意下   或者識多幾個家長問埋電話. 打去問.  (我個陣好彩找到個同一間幼稚園同班既家長. 大家交換電話. 互相聯絡)
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

原帖由 JoJo 於 09-10-7 09:03 發表
Sindy,
過左一個學期你仔仔就會抄得好好家啦.

小小心得. 其實你留意下功課袋派左d 乜返黎都估到有乜要做. (因通常派返黎既唔係改正就係功課囉. 除左改完既工作紙再派回來入file 既除外)

留意下   或者識多 ...

thanks  ar

係啦,都有咁估.......但如果做書就無辦法

醒目開學勳章 王國長老

Sindy,
舊年經驗. 做書本既唔係好多. 頂多係常識科書紙囉. (要撕出黎)

原帖由 Sindy 於 09-10-7 10:03 發表

thanks  ar

係啦,都有咁估.......但如果做書就無辦法
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

中文:詞語 & 造句 (簿)

英文: G.E. WS. (3), 已派英文補充 EEB (P.4-5), 明天交answer key

數學:作p.22-23, 數b ex.9

常: 生字紙  ?? - 12, 作業 p.10-11

常識紙 12 個生字改正 .

更正 :  常: 7-12 個生字 加改正.

常識紙 12 個生字改正

原帖由 vivibaby 於 09-10-7 20:49 發表
更正 :  常: 7-12 個生字 加改正.

常識紙 12 個生字改正

thanks.......

我仔應該係無返學,所以要由1開始 今日又有排做啦.................

原帖由 Sindy 於 09-10-7 21:49 發表

thanks.......

我仔應該係無返學,所以要由1開始 今日又有排做啦.................

中文: 作6
英文:GP corr, GP p9-10
數學:補 p.12-13, 課冊 p.24-25
常:練習紙 1-6  (好多筆劃呀d字.... )

今日常識練習紙的筆劃好多,囡囡都沒有心機
寫字,寫得很內酸.

原帖由 bobo103 於 09-10-9 00:08 發表
今日常識練習紙的筆劃好多,囡囡都沒有心機
寫字,寫得很內酸.

各位.............今日可以鬆一下啦..........有電視睇啦......聽日唔駛返學呀
‹ 上一主題|下一主題