用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 21 Dec 09 o既 表演活動, 有冇諗住參加 ?
go

21 Dec 09 o既 表演活動, 有冇諗住參加 ? [複製鏈接]

原帖由 granlee 於 09-10-5 01:40 發表
如題 ! 小朋友連家長, 起碼HK580, 好似有d 貴 ? 諗緊學校實 arrange 晒大部份老師去攪個活動 ga la. 例如之前訓練和採排學生等等.  諗緊學校當日會點安排唔參加表演o既小朋友? 之前聽講過BK d  媽咪講話會 "pat" 低 ...

你講得無錯,我小朋友上年都無參加表演...而佢地學校真係就咁比佢地睇電視,而且仲無晒d上堂時間!又無咗英文堂,我又唔明其實佢地表演點解要我地父母比錢?如果我唔參加其實你要比其他小朋友上堂先啱,如果真係下下都講錢嘅話。最基本我已經係比咗學費,但咪又係無得上堂!

其實各位家長不如冷靜少少,基本上呢間學校出名"商業化"!而且各人要求唔同,是實上我都應同學校有比心機舉行活動比我地。但係樣樣都係金錢行頭,而且講返表演件事,係無可能比免費午餐。但係可唔可以唔JOIN食飯個PART且小朋友個個都有得表演,學校真係無諗得咁好!應該係個個小朋友都有得表演,咁佢地先可以個個學習到。但係好可惜,無參加個D小朋友真係係學校睇電視...咁樣要用金錢先可以比小朋友學習,我自己覺得好似教到小朋友都有D現實。因為我小朋友問我點解唔比錢就無得參加表演,大家都係YORK學生!!!已經無咗個個意義...
‹ 上一主題|下一主題