用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到根德園報名表喇 ~~
樓主: zoesychan
go

收到根德園報名表喇 ~~ [複製鏈接]

終於收到KV application form啦﹗我係30/9寄出﹐向14/11(星期六)in.....Good Luck to all!

想請問收到form的父母, 張form是否要打上了申請學生的名字?

原帖由 carolsum 於 09-10-13 10:39 發表
我都係9月30日寄出的,到今日都未收到,我老公昨日都check過張未過數,都好怕會寄失.我個仔係大仔,如果今個星期都收唔到就打去問下學校,係咪打返電話錄音個個電話號碼就得?定係有第二個號碼可以打?

...

我仲未收到,5/10寄,日日"打開信箱,內裡得一片迷茫".

Hi jaspachate, My application form was stamped with an application no. and with my child's name hand written on it.  I guess they have kept a record list of all application forms distributed.
小小媽咪

Green forms for boys whereas pink forms for girls as I understood.
小小媽咪

到今天都未收到,打了電話去問,話過左20號都未收到先再打電話問。

原帖由 jaspachate 於 09-10-14 00:48 發表
想請問收到form的父母, 張form是否要打上了申請學生的名字?

Yes but hand write.

如果細仔唔識唱歌但聽到隻歌識得做動作,媽咪唱小朋友做動作得唔得呢? Thanks

回覆 6# 0226 的文章

we sent it on Oct 2, also not receive yet...

今天再打去問,我在9月30日晚寄出,那位老師說,因
10月1日係假期,即10月4日他們才收到並開始處理。

佢再說,從10月5日起計兩內都未收到的,可再打給他們問。呢位老師非常有耐性。我都希望快D收到。

此外,吾知今次他們安排了幾多號到幾多號INTERVIEW呢? 有無家長可以提供。謝謝。

原帖由 primrose_bb 於 14-10-2009 09:32 發表
到今天都未收到,打了電話去問,話過左20號都未收到先再打電話問。
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

小女有幸今年讀KV K1,前幾日問過啲老師,佢地話今年有好多人apply,現已肯定超過5000人啦!祝各位好運。

原帖由 beansan 於 09-10-14 16:19 發表
今天再打去問,我在9月30日晚寄出,那位老師說,因
10月1日係假期,即10月4日他們才收到並開始處理。

佢再說,從10月5日起計兩內都未收到的,可再打給他們問。呢位老師非常有耐性。我都希望快D收到。

此外,吾知今次他們安排了幾多號到幾多號 ...

sorry "佢再說,從10月5日起計兩內都未收到的"<--咩意思呢 ?

剛收到, Nov/15 in 3:00 pm  (app. #A1119) -- 郵chop 是 Oct/13

寄出 
9/30            未收(0702)

5/10 (07年2月)     未收到 (0226)
4/10              未收到 (jeje)
1/10 (細B)                             未收到
1/10                                      未收到
30/9 (大B)                             已收(媽珠) IN Nov/15
2/10 (0702大B)                     未收到(GIRAFFE1215)
3/10寄 (0709bb)                未收到  fafa_yim

我UPDATE左以下, 因為我都未收到.

寄出 
9/30            未收(0703)

原帖由 媽珠 於 14-10-2009 16:28 發表
剛收到, Nov/15 in 3:00 pm  (app. #A1119) -- 郵chop 是 Oct/13

寄出 

1/10 (細B)       ...
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

從10月5日起計兩星期內都未收到的..
(sorry)

原帖由 NICOLE123 於 14-10-2009 16:23 發表

sorry "佢再說,從10月5日起計兩內都未收到的"

我寄嗰封未收到,前日叫堂哥拿,今日就收到啦,interview at Nov 15 11:30am.(app number A9XX)

我今日都收到,我係30/9寄的,係咪男女分開排的,我個仔個張係b字頭之後先到數字,今年超過5000人報,咁厲害 咁咪好難入!!!

uote]原帖由 Cissytsui 於 09-10-14 16:20 發表
小女有幸今年讀KV K1,前幾日問過啲老師,佢地話今年有好多人apply,現已肯定超過5000人啦!祝各位好運。 [/quote]

我都係30號寄, 今日都未收到

寄出 
9/30            未收(0703)
9/30                                    未收(0703)

醒目開學勳章

我今日終於收到, 我30/9寄, 0703BB, 15/11 下午interview, 我個號碼係A 10XX 粉紅色表

更新以下, 我今天已收到

寄出 

1/10 (細B)                             未收到
1/10                                      未收到
30/9 (大B)                             已收(媽珠) IN Nov/15
2/10 (0702大B)        已收 IN Nov 15 GIRAFFE1215)
3/10寄 (0709bb)                未收到  fafa_yim

‹ 上一主題|下一主題