用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到根德園報名表喇 ~~
樓主: zoesychan
go

收到根德園報名表喇 ~~ [複製鏈接]

吓?咁多人?機會好渺茫!

原帖由 Cissytsui 於 09-10-14 16:20 發表
小女有幸今年讀KV K1,前幾日問過啲老師,佢地話今年有好多人apply,現已肯定超過5000人啦!祝各位好運。

我2/10寄,尋日我都收到信. 15/11 下午 in, 綠色form.

相信一定多...因為好多人羅唔到st cat form. kv老師們真係in到頭暈. @.@

原帖由 Cissytsui 於 09-10-14 16:20 發表
小女有幸今年讀KV K1,前幾日問過啲老師,佢地話今年有好多人apply,現已肯定超過5000人啦!祝各位好運。
~easybring~

me too, but pink form for girl

原帖由 heihei1228 於 09-10-15 09:52 發表
我2/10寄,尋日我都收到信. 15/11 下午 in, 綠色form.

hi Cissytsui

請問還記得去年面試既問題及情況嗎?那時你女兒已介了片嗎?

謝謝!

我昨日都收到,我係10月5日寄的,我仔係07年5月,而面試係11月15日下午3點........Good Luck to all!!!

我9月30日寄都係14號先收都係11月5日下午3點呀.......

原帖由 wing135 於 09-10-15 11:52 發表
我昨日都收到,我係10月5日寄的,我仔係07年5月,而面試http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=119&cb=12345645&n=adeb5136係11月15日下午3點........Good Luck to all!!! ...

我都15/10寄,仲未收到,我仔係02/07
想問下你張支票過左數,我仲未ar,真係驚寄失
有個BK mami 話佢bypost 個封信仲未有寄form 來,反而早2日by hand 到school, 第2日就收到form la
真係唔知根德係點處理D 寄出form 的時間

我係30/9 寄都未收到呀, 我都係好怕寄失左...
好似越早寄果d就會越遲先收到既

原帖由 0226 於 09-10-15 12:40 發表

我都15/10寄,仲未收到,我仔係02/07
想問下你張支票過左數,我仲未ar,真係驚寄失
有個BK mami 話佢bypost 個封信仲未有寄form 來,反而早2日by hand 到school, 第2日就收到form la
真係唔知根德係點處理D 寄出form 的時間 ...

我都係0甘話.
可能越早寄在最下面, 所以越遲寄越早收到...我都係30號寄的...未收到.

原帖由 ppwlp 於 15-10-2009 12:55 發表
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

我5/10 寄 都係15/11 面試  no. 108x

醒目開學勳章

我剛剛收到啦, 係21/11 9:15 interview, 無記錯好似同另外兩間報左名嘅幼稚園同一日, 真係麻煩, 唔知放棄邊間好, 希望夾到時間啦.
jeje

原帖由 beansan 於 09-10-15 12:57 發表
我都係0甘話.
可能越早寄在最下面, 所以越遲寄越早收到...我都係30號寄的...未收到.

我10月1日寄都係未收到.....等到頸都長.......

原帖由 kitthen 於 09-10-14 19:05 發表
我寄嗰封未收到,前日叫堂哥拿,今日就收到啦,interview at Nov 15 11:30am.(app number A9XX)

若又重複寄領取申請表的信或自己寄另叫人攞,點處理?有人知道學校會否blacklist?

去年都有4千幾人報,所以今天有5千多人報一啲都唔出奇,更何況是KV老師說的呢!
媽媽記得上年是8/11下午in的,in果時都幾緊張(媽媽),因為KV是媽媽的首選。小女當時已介了片,老師都係問啲common sense的嘢,例如問媽媽點解揀這間學校、期望......問孩子姓名、幾多歲、砌積木(考創意)、顏色、睇圖畫等,最後唱歌。(分開大人同小朋友問)
另外小女不是大女06年7月出世架!
不過,肯定不是5千幾人都以KV作首選啦!很多人都是以湊熱鬧、挑戰吓或貪過癮的心態報名吧!(這風氣不知從何時起)但媽媽卻視KV為心儀對象,所以係用個heart來in的。祝各位媽咪好運。

原帖由 jcryan 於 09-10-15 11:35 發表
hi Cissytsui

請問還記得去年面試既問題及情況嗎?那時你女兒已介了片嗎?

謝謝!

我係30/9 寄掛號, 上星期初收到表!

原帖由 ppwlp 於 09-10-15 12:55 發表

我係綠色FORM, 點分綠定粉紅表?   

原帖由 安安太太 於 09-10-14 22:48 發表
我今日終於收到, 我30/9寄, 0703BB, 15/11 下午interview, 我個號碼係A 10XX 粉紅色表

回覆 112# jeje 的文章

子晴好大個囡呀, 有小淑女風範, 係咪樣子似你多D呀?   你話21/11 係咪指民生定邊2間?

我5號寄, 收到信 15 號 in 3:30pm...

回覆 5# Cissytsui 的文章

收到信啦!  5千份form?? $30 x 5,000 = $150,000?? 好收入...
‹ 上一主題|下一主題