用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 ( 銅鑼灣 ) 軒尼詩道官立下午小學 (P.M.)家長分享區
樓主: byychan
go

軒尼詩道官立下午小學 (P.M.)家長分享區 [複製鏈接]

原帖由 hoichun 於 10-10-11 23:43 發表
THX! Sindy .......  冇得訂平書 !   

如果最近你睇啱,我都可以幫下你既.......

原帖由 Sindy 於 10-10-12 01:38 發表

如果最近你睇啱,我都可以幫下你既.......

http://teacher.scholastic.com/clubs/lucky/october.htm

原帖由 irene09 於 10-10-21 12:26 發表
28/10 第一次測驗,  有冇人可告知測驗模式是怎樣?怎樣同佢溫書好??  

如校方將前年嘅測驗試題發放於內聯網內作參考,  咁就perfect 啦!!

中文:來來去去都係供詞填充,不供詞填充,重組句子,作句,例:.....又....又,睇返本作文簿,再有幾篇閱讀理解

英文:good morning, good afternoon, goodbye..之類既運用,教左is am are 未?再有幾篇閱讀理解

數學: 都係書教同做功課果D

常識:供詞填充, reading corner, 不供詞常識問答題, T & F

希望幫到你!!

原帖由 irene09 於 10-10-26 13:18 發表
Thanks Sindy!  
咁會唔會在WS or WB copy 出來考 or 考d小朋友未見過d?

copy應該唔會掛...但係WS/WB都係強化返書教既野...以我記憶,WS/WB無教課外野,但常識就會有幾題時事題,不供詞,你睇下有咩係熱門,我諗大約一個月前到啦,叫定佢識下D字,給你參考,我仔果年就有問世運/亞運,隨地掉垃圾罰款之類既野

原帖由 ccychan 於 10-11-13 08:34 發表
Dear Sindy :

我想問你怎樣幫亞仔溫習,另外測驗是計50分定60分為合格呢?
我看過上午校的試卷,非常容易.
下午校是否深過上午校呢??

我都係依之前POST文咁溫.....下午校測驗50分合格....考試都應該係,但無留意...

我無睇過上午校係咪淺過下午校...通常我都係跨校比較多D,我都覺下午校出卷唔係特別深,一般而已....不過常識既不供詞時事題就比較click手

原帖由 ccychan 於 10-11-21 08:18 發表
聽你咁講你小朋友一定好叻,他有冇補習??

我仔唔叻架...R班......
‹ 上一主題|下一主題