用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 ( 銅鑼灣 ) 軒尼詩道官立下午小學 (P.M.)家長分享區
樓主: byychan
go

軒尼詩道官立下午小學 (P.M.)家長分享區 [複製鏈接]

各位媽咪,
大家好! 軒小下收咗我囝囝,佢將會係2010年9月入讀小一, 我有一些問題想請教:
1) 2次期考大約會在何時進行? 為期多久? 作為過來人, 你們有沒有請假陪他在家溫習?
2) 親子旅行大約會在何時舉行?
3) 水運會、陸運會會不會在星期六進行? 家長需要出席嗎?
4) 除了上述活動外, 還有什麼活動家長是需要出席呢? 因我並非全職媽媽, 我希望善用年假出席相關活動, 請幫忙回覆!

JoJo,

Thx for your detail information.

Hi, 我囝仔今年9月會入讀軒小下一年班, 佢今日話對白色運動鞋好緊, 我打算買一對適合軒小下規則嘅運動鞋, 請問軒小下著的運動鞋有什麼規限? 是否要著白飯魚或可以著全白色的運動鞋呢?

有冇家長打算明天9am到學校睇普通話班抽籤結果呀? 我plan咗會去, 希望囝囝今次又再一次好彩有運抽中喇!

好開心呀! 我囝仔好彩抽到讀普通話班! 今年有99人申請, 抽54人分2班, 再抽20人放係waiting list.

咁! 是否需要準備小食放在學校提供的食物袋內呢?

提醒大家明天要交牙保表及$20費用!

食物袋係8月30日果日班上派! 每個小朋友都有—個!

今日放學校車俾原定時間遲了足足半小時, 第一日真係咁混亂架咩?

Hi ivysham,
我囝仔搭E車, 1P班! Nice to meet u.
‹ 上一主題|下一主題