用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已經收到培正回信
go

已經收到培正回信 [複製鏈接]

今日收到,表格於11月6日寄出,若11月13日仍未收到就要打去問
   0    0    0    0

我都打咗電話去問, 佢幫我留咗個名, 話如果下星期一再無收到再打電話俾佢哋

我9/10 寄左未收到回音
20/10再寄寫左信講明係再寄
如果呢個星期六都無消息
我27/10 會親身去

I called Pui Ching.  They said if the letter is not received by this Sat, we have to send the request again!

收唔到信應該唔關幾時寄去事噃,我係9/10寄出的,14/10就收到佢地回覆了,可能係太多人寄,未處理好吧了。

我12/10 by hand拎去, 14/10收到回郵話16/11會寄出報名表....

咪就係, 真係有少少浪費, 好彩有上來看看同埋有好心媽媽講出來, 否則 miss 左都唔知, 現在知就可以寄過!!  

原帖由 小齊媽媽 於 09-10-21 17:54 發表

大家都係一心諗住12號寄到 je....唔...如果真係 reject 左, 都應該寄回頭通知下家長, 裡面又有兩個回郵信封可以用....如果有 d 家長唔知一路等, 以為有 form 點知冇就慘了.... ...

I would like to know for those who have received the letters, Pui Ching sent you the acknowledgement or the application form please?

I sent on Oct 9 and no reply from them yet.

回覆話辦理梗咋播

我12/10寄出,但仲未收到信~

我係 9 /10 寄既.
16號收到回信la>

我都係10月10日寄出的. 都收不到.
AI....

原帖由 snakeson 於 21-10-2009 13:13 發表
我同你一樣, 10/10寄出了!! 我想寄失就假既, REJECT左就真.
其失唔係唔守規舉, 只不過以為係10月12日學校收到就OK, 唔知原來係睇郵CHOP既!!
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

原帖由 snakeson 於 09-10-21 13:13 發表
我同你一樣, 10/10寄出了!! 我想寄失就假既, REJECT左就真.
其失唔係唔守規舉, 只不過以為係10月12日學校收到就OK, 唔知原來係睇郵CHOP既!!

大家都係一心諗住12號寄到 je....唔...如果真係 reject 左, 都應該寄回頭通知下家長, 裡面又有兩個回郵信封可以用....如果有 d 家長唔知一路等, 以為有 form 點知冇就慘了....
:lol: :oops: :roll: ;-) :wave:

醒目開學勳章

唔係嘛, 我係10月10日sat 下午寄,
咁都係12號郵chop... 都未收到喎.
唔通post office sat 下午仲開工 ???

york's interview on Oct 17, Oct 24.  my son's one is on Oct 24

原帖由 小齊媽媽 於 09-10-21 10:02 發表
我係10/10寄架啦, 都未收到回覆, 尋日打去問佢都係話應該寄失左, 叫我再寄過, 今日拿拿臨去寄掛號囉....

又會寄失既....

原帖由 鈞堯媽 於 09-10-21 11:44 發表
個人認為, 人地講明 10月12日先接受申請, 早咗寄個郵 chop 會睇到個 date, 可能就係咁比人 reject 咗, 因為唔守規則.

兩睇啦
佢無講明以郵 chop 為準
咁9/10-11/10 寄出都應該係12/10 到學校

個人認為, 人地講明 10月12日先接受申請, 早咗寄個郵 chop 會睇到個 date, 可能就係咁比人 reject 咗, 因為唔守規則.

原帖由 小齊媽媽 於 09-10-21 10:02 發表
我係10/10寄架啦, 都未收到回覆, 尋日打去問佢都係話應該寄失左, 叫我再寄過, 今日拿拿臨去寄掛號囉....

又會寄失既....

就咁睇似係早寄果d(即係12/10之前)就無哂回音.......

回覆 18# NICOLE123 的文章

又會寄失既....
:lol: :oops: :roll: ;-) :wave:
‹ 上一主題|下一主題