用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已經10月中,還未知有冇1月插班位,好煩~~
go

已經10月中,還未知有冇1月插班位,好煩~~ [複製鏈接]

囡囡12月滿2歲,年頭已幫她報了幼兒園,想在明年1月插班.

剛打去問了幼兒園,哪知要到12月才知有冇位.現在不知應否再找其他幼兒園或安排1月playgroup給她.好煩~~~~

0    0    0    0

醒目開學勳章

你有無問過學校舊年點安排呀? e.g. 幾多月先full? 起碼你有個idea, 出年一月會唔會無希望先啦!
如果無乜望嘅.. 咪搵過間囉! 又唔係一定要讀佢嘅~
我個仔2007年頭出世, 今年4-5月都有位插班, 不過就要pm囉, 同一間學校, 聽講早咗兩個月full am班~
我唔覺得想讀書嘅人會搵唔到學位囉~

Yes I think so too!

you better find some playgroups etc for your daughter in Jan...

原帖由 pipi331 於 09-10-20 01:59 發表
我覺得似系無位,系waiting list 等有人退學至有位放出果種情況. 有位的話 老早要您交留位費la. 不過可以問吓學校, 小朋友系waiting list 度排第幾, 系唔系要等有人退學至有位ge. btw, 比我搵定另一d學校. ...

聽佢語氣,係無位要等人退學.佢連我囡插班機會大唔大都唔肯講.
再問另外幾間都話已經full晒.
去育嬰園想報日託又話只收到兩歲.
唔知係個囡可憐定我可憐...
~_~....

你想讀邊區呀?
‹ 上一主題|下一主題