用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 (直資) 優才小學.. 收左我個仔
go

(直資) 優才小學.. 收左我個仔 [複製鏈接]

據我知優才可以申請學費減免,請問有冇人知3人家庭年收入幾錢以下可以申請學費減免呢?

我都知直資可以申請學費減免,不過唔知優才可以減免既入息上限是幾多,希望知情人士可以告知.

SumsumBB:
我好應同你講GT既優點, 12.既優點我幫你加上去,就是GT既家長質素比較高(我是從BK感覺出來既),當其他人將GT同其他學校作比較既時候,GT家長通常只會講GT既優點,好少講其他學校既缺點,當某D人講GT既缺點時,佢地只會輕描淡寫咁作出解釋,唔會群起而功之咁作出好大回應,唔會好激烈咁作出反激,從中我覺得GT既家長好有修養.所以我覺得GT既家長質素都可以作為GT既其中一個優點.
出年就輪到我囡囡報小一,我囡囡非常活潑好動,我用著一年時間留意著好多小學,我暫時發覺只有GT適合我囡囡同埋可以包容我囡囡,希望我囡囡出年都可以成為GT一份子.

原帖由 SumSumBB 於 09-10-27 21:32 發表

Hi ruth_esther,

優才一直是我心儀的小學,而St Paul Boys 只是朋友推介所以報埋,順理成章,面試撞期的話便捨St Paul Boys 選優才。

至於為甚麼我prefer GT,我在另一topic post 過,我喜歡優才:
1) 由NET教英文,小三全級 ...

janicetsang:
智激校園我都有睇,優才學生真是好醒, 雖然我女出年先報讀小一,但我依家都好關心優才既資訊, 希望我囡囡出年都入到優才.

原帖由 janicetsang 於 09-11-10 01:09 發表
阿月讀左兩個月, 佢真係好開心.
幼稚園佢讀下午校,現在要6時半起床, 7點左右就要搭校車.
現在佢鐘意早幾分鐘落樓,要同同學仔等車時傾計.

課程,都深架. 剛剛的 term break ,小一要寫一篇中文週記,同作一篇英文作文.  ...
‹ 上一主題|下一主題