用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 (直資) 優才小學.. 收左我個仔
go

(直資) 優才小學.. 收左我個仔 [複製鏈接]

醒目開學勳章

你申請前唔係了解學校,同意學校適合自己的小朋友才申請嗎?

GT係好學校,好多有小朋友在讀的全部是讚,
但我個人因學費較貴,over my budget
我唔會考慮,而你有2個小朋友,也真的要擔心這問題

http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=251

以上是講GT的BK,希望幫到你啦

原帖由 jjbe 於 09-10-19 14:33 發表

你都講得好arm,... 多謝指點.

講問有無人可以比d優才的資料我呀...?

醒目開學勳章

申請20幾間30間?
說笑吧,
全部直資得20間 (3間男,17間男女)
全部私校40間 (6間女,31間男女,3間男)
但不是全部都是男女校,加上各間學校在東南西北,面試也是主要集中在9月份
申請一半學校?
如果是這樣漁翁撒網.我只能說佩服
而且這樣子,不了解學校也正常

原帖由 ko06879 於 09-10-20 18:08 發表

申請左二十幾三十間學校, 邊了解得曬。

醒目開學勳章

真利害,我都會逐一研究,但始終會有一些學校不合自己的要求
- 地點啦
- 學費啦
- 學校教學理念啦
等等
七除八扣下,我想有十幾間都已經是利害
但你可以20幾30間,我想你真的破了我在BK聽到的最高記錄
你的小朋友沒有反對嗎?

原帖由 ko06879 於 09-10-20 19:07 發表

由赤柱聖士提反殺到天水圍激活英文小學
再由將軍澳優才殺到青衣地利亞
由南到北, 由東到西。
最衰是有幾間都叫培X, (培道, 培正, 培橋), 跟著又叫真道,播道, 真係攪到我同老公都亂曬龍!!!
...

醒目開學勳章

但係offer了唔要,等自行結果,萬一唔ok,那回頭叩GT,會不會很困難,始終學校會覺得.....

所以完全了解你的困難,所以我只生一個,雖然明白多一個是好,但就是怕面對你的問題

原帖由 jjbe 於 09-10-21 12:23 發表

SUMSUM BB
我無搬呀, 都系tko住, 因為多左個女, 所以真系要想真d,出年, 女開始上幼兒園, 兩個好貴呀, 重要比佢地學野... 唉, 真系好煩, 現在重想更,
政府抽籤我地like 東華三院黃余家潔.. 佢有1條龍, 但又唔知抽 ...
‹ 上一主題|下一主題