用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 第61屆校際朗誦節
樓主: Lovely媽咪
go

第61屆校際朗誦節 [複製鏈接]

我印象中無人穿便服朗誦, 就算得, 穿校服啦, 免麻煩..
啊女今年唔開心, 佢抽到第2場, order 61...佢話, 點解要最後一個喎...早早攪掂就好啦...

我只好安慰佢, 好多人望抽中最後添..你執到寶都唔識高興...佢又信以為真..哈哈!

啊女上次luck左一句, 好彩都順利完成, 有78分, 今年, 只求順順利利, 攞個經驗同志在參與...

原帖由 KKMo 於 09-11-17 14:24 發表

請問由比賽到等如果, 要預幾多時間??

我地上一次, 普遍攞75-80分, 全場最高分個位, 83, 第2名, 81, 第3名, 80, 其他相信up得晒都有78...啊女就係..

第一名, 是一名鬼妹仔, mud校際朗誦唔係比英文唔係mother langauge既人咩?

有幾位都朗得好好, 不過名落孫山, 原來, 評判講明佢唔喜歡有太多動作...會扣分...

原帖由 Little_cy 於 09-11-17 16:42 發表
琴日已經完了, 阿女羅左85分, 吾知其實即係好吾好, 不過anyway, 至在參與啦.
想問有冇cert 架

我諗係好個人既, 睇下你遇到咩評判..
我又唔信, look木咁企係度係好事...總之, 取個平衡啦...

原帖由 Pooh_Pooh 於 09-11-17 17:31 發表
乜真係唔建議太多動作架??

你係咪指the cat呀? 好似話如果係"open"果組, 母語與否都可以!

今年好嚴, 一個小朋友只可以比一位家長陪同, 而且, 下半場既, 唔可以入上半場, 有家長係中途行左出去, 都唔準佢再返入去...

超嚴..有家長帶埋細佬去 (因為湊放學, 一湊湊2個), 求佢比細佬入去坐, 都唔準, 結果, 佢細路企係門外等足2個多小時..

今年那麼不近人情..佢強調係大會安排, 盡量減低豬流感, 咁都比佢測埋體溫啦, 唔怕啦啩, 都唔得...

個小朋友一個人企係場外, 仲要比負責人趕佢企到好遠, 罰企了2粒幾鐘, 又無媽咪係身邊...

奉勸各位, 千萬不要博一鋪, 有家長(父同母)一齊入左房, 在眾目葵葵下, 比大會負責人趕一個出來, 話, 白紙黑字, 都係要犯規..家長..

洗唔洗咁?

原帖由 龍舌蘭 於 09-11-19 17:29 發表

可以架, 總之一定要有人等分紙就得.

點解你地既子女咁叻, 動不動就85分?
尋日先同另一位朋友傾, 佢差di唔想比啊女去參加, 因為, 佢今年唔經學校, 無咩點訓練就去比賽, 佢自己聽都話好差..

點知都有85分...我啊女一般水平, 80, 星期二又黎,

啊女參加了好幾年, 次次最高分個位都係83咋...81已經係第3名...

原帖由 IMAX 於 09-11-20 09:03 發表

亞女今日比賽果場 , 第一名都係 89分 , 86分好似係 第三名.
‹ 上一主題|下一主題