用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人in咗富榮花園間迦南呀?
go

有無人in咗富榮花園間迦南呀? [複製鏈接]

有無人係17/10去咗富榮間迦南in呀? 妳地有消息未呀? 我聽佢話要3個星期有通知, 但我唔知佢係3個星期內定係後呀! 如果有mama係呢日interview入黎傾下呀!
   0    0    0    0

請問可否參考是點樣interview呀,是一組或單對單,家長陪同.因我今個星期六要見呀.多謝.

我都係17號面試,囡囡表現麻麻,所以都冇太大信心。我唸應該三星期後有結果通知

原帖由 Prettyabc 於 09-11-2 04:52 PM 發表
請問可否參考是點樣interview呀,是一組或單對單,家長陪同.因我今個星期六要見呀.多謝.

單對單, 一位家長陪同, 但其實同一課室仲會有1-2個小朋友in緊. 老師會叫小朋友玩下車車, 砌下積ホ, 問下顏色等等. ..

點解妳今個星期六先in嘅?唔係全部迦南都係17/10見嘅咩?妳係報K1上午班定下午班呀?

我就一間課室見五個小朋友,每一個老師對一個小朋友,老師會先問家長問題,之後就問d圖畫係乜,又叫小朋友砌嘢等等,不過我好心急想快d知果啫!

原帖由 Prettyabc 於 09-11-2 16:52 發表

請問富榮迦南好唔好?我報了N1.

原帖由 史迪仔 於 09-11-2 18:43 發表
點解妳今個星期六先in嘅?唔係全部迦南都係17/10見嘅咩?妳係報K1上午班定下午班呀?

我就一間課室見五個小朋友,每一個老師對一個小朋友,老師會先問家長問題,之後就問d圖畫係乜,又叫小朋友砌嘢等等,不過我好心急想快d知果啫!

...

全部迦南k1都係17/10 in架, 我都有報富榮, 但最後無去, 反而去左九龍城那間, 因為考慮到富榮本身有n班, 收街外人會較少, 但九龍城就由k1起, 無n班.  不過我無信心呀, 仔仔係細仔, in得又差 :( 我都心急想知結果, 祝大家好運.

[quote]原帖由 jaycee_mami 於 09-11-2 22:15 發表

請問大角咀天主教明我幼稚園和富榮迦南那間好.

我囝讀緊富榮迦南nursery 班, 佢係2月插班讀下學期, 因佢係大囝, 所以今年都要讀番nursery, 我覺得老師幾有愛心, 佢2次既班主任都好好人, 不過佢地唔會成日打電話比家長講近況, 只係好間唔中打黎...但你去湊放學時可以問老師...同埋佢地有家長日, 上下學期各一次....k1 就會有外籍老師教, 不過好似得15mins..普通話有冇我就唔知...但nursery既英文係由本地老師教既...而nursery 已有8本英文書同8本中文書要學...我估k1 會仲多...不過我囝唔考慮直升富榮迦南, 因我唔多鐘意佢地冇outdoor playground, 但我知佢地會出去個公園basketball playground 當outdoor playground 用黎玩活動

而明我, 我只知佢地既英文深過救世軍, 其他就唔多清楚

我想問一下富榮迦南既環境係點? 我未去過, 有無好大既活動空間呢?

係又一村學校果d有個大playground, 定似屋村幼稚園得一個好大既校舍係某一座大廈既地下呢?
‹ 上一主題|下一主題