用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到又一村學校取錄信呀?
樓主: Denisech
go

有無人收到又一村學校取錄信呀? [複製鏈接]

留位費係咪只可以比cash呀?

yes, got the offer for AM class as well

收咗上午班!!
妳哋會唔會去in其他幼稚園呢?

Are they still accept the application now?

點解真係好似好容易收既.我個仔都收左全日.不過而家仲等緊in禮賢同崇真.萬一禮賢一收我應該會轉.崇真就會再考慮同比較下.不過淨睇環境又一村又真係不錯(之前IN過德貞)D MISS睇個樣都似有D愛心.但實則有冇愛心同掂唔掂呢就真係要開學讀過先知.

我都收到信係waiting list, 我個女當日interview 差不多答得近乎perfect, 又有笑容, 又有禮貌, 冇大哭亂走, interview完仲kiss miss.

結果都令我有點驚訝??? 雖然呢間幼稚園唔係我哋首選, 但真唔明佢哋收生準則.

當日interview完兩個鐘之後, 學校打比我話冇校車cover我哋屋苑, 因我哋住新界東, 佢話冇校車接我哋, 你會唔會考慮? 咁我即係話冇校車唔緊要, 我自己搵保母車攞, 跟住佢話如果你個女坐保母車來回學校途中有乜事, 學校係唔負責架.

唔知係咪呢個原因而唔收我個女呢?

原帖由 ylchu 於 09-11-3 23:38 發表
收咗上午班!!
妳哋會唔會去in其他幼稚園呢?

我只會去in 禮賢, 其他幼稚園都唔考慮了, 反正又一村我都好鐘意.

原帖由 hkjody 於 09-11-3 18:51 發表

my son failed !  school reply claims he is put into waiting list.r

你覺得阿仔係"衰"乜..點解唔收呢?

好開心呀....我個仔都收咗上午班. 星期六我會去交留位費.

但其實我有少少想幫仔仔轉全日, 因為我見又一村個環境好好..老師同校工都非常有愛心, 感覺好好, 好放心比仔仔返全日.

不過我都會去IN.埋浸幼. 因為佢地有小學直升. 其實我都想問有無人知又一村既學校如果出去考小學...多唔多學校收架呢 ?
When Otis BB in Baby House 歡迎參觀Otis B's World

我個女都收了上午班,佢係0708的
她就不怕早起身,因為由細到,佢都係6點幾起身,
不過我原本今個星期六仲要in4間幼稚園的,都可以減少一d啦!!
因為又一村都幾好呀!!,都算係我第二選擇

我睇了08-09年資料
上午校都係收左95人

你哋個個都係31/10 IN?星期六就交留位費?
原本我都係31/10 IN,不過我要求改日子,點知一改就改到14/11,咁我咪變咗做後備?

我唔會in其他了,因為yyc係我第一選擇,我希望阿囡開開心心完成幼稚園課程,上到小學就開始緊張的了.

yyc係咪收細b多?
佢地都收左我囡囡讀上午班,但係亞女係大女,所以yyc唔係我1st choice,不過都會交住留位費先!

你地會唔會交留位費呀?

又一村學校有無保母車去天水圍呢?

收到 offer 收左我囡囡, 佢係 0708 都ok.

e+讀緊九龍塘迦南n班, 90%可以直上 k1, 請問你們選擇又一村 or 繼續留在九龍塘迦南? 請俾d意見 !!!

我星期二已經收到信啦!上午班。

星期六要一早去交留位費添,交完仲要趕返工,

回覆 13# pusal 的文章

我個仔都收左,其他都未in,吾知點好,
咁你會比留位費嗎?

我都會交留位費,其它仲未in. 早幾日打去問可否轉上午,老師叫交留位費時於通知書上寫轉上午,但唔肯定得唔得.

又一村唔知係未先到先得?囡囡係0705.
‹ 上一主題|下一主題