用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 你們選擇崇真的原因是…
樓主: Loklok2
go

你們選擇崇真的原因是… [複製鏈接]

崇真絕對系好學校,老師好,學生品性又純,維一要考慮只是價錢,但據知$3600系定了未來起碼6年都會不變的(上次校長在升小家長會中承諾的),所以計翻通漲又好似都OK,至於升中,深崇有聯系,表現不錯,崇小學生表現不是太差,應該都會收,而沙崇上年就有8個考到,兩間中學都系英中,至於小學的補底,老師話不是成績差就要你一定補,還要挑選的,不是想補就補。。。
我小朋友在崇幼,現最爭扎只是學費問題,但除此之外,我都好中意崇真,它感覺很踏實。。。

Hello,
祟幼主流剛收了我囡囡,好多comment都話崇幼是一個好的幼稚園,好多人讀崇幼有2原因 :一)是祟幼多外籍老師,二)是有一條龍上祟小,但我有疑問是祟幼每日得15min 上英文,足夠嗎?還有如果唔選祟小(學費太貴),其他出名小學喜歡收祟幼的學生嗎?想問問有冇唔係直升祟小的家長,你們最後選讀了哪間小學

原帖由 alvintyy 於 09-11-7 22:16 發表
Hello,
祟幼主流剛收了我囡囡,好多comment都話崇幼是一個好的幼稚園,好多人讀崇幼有2原因 :一)是祟幼多外籍老師,二)是有一條龍上祟小,但我有疑問是祟幼每日得15min 上英文,足夠嗎?還有如果唔選祟小(學費太貴),其他出 ...

我的小朋友讀祟幼,我是選擾直資或私校比個仔,他已經考到崇小和優音,而英華就考唔到,因為二千幾人考,競爭實在太大了,而大抽獎就選九官小,我根本沒打算比個仔讀派位學校,只是用來試抽,叫做人抽我又抽,如果抽到我都未必會比個仔讀,始終覺得直資和私校學生好些,像崇小那樣我就喜歡純樸,我知道有好多公務員仔女讀,所以我仲喜歡選擇,學生比較乖和質素好,至於將來升中就將來先算啦!如果小朋友有料就不愁冇好中學,都係選擇些校風好的,對小朋友發展都會比較好。
‹ 上一主題|下一主題