用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 約克中英文幼稚園 2010/11已被取錄K1家長請報到!!! ...
樓主: beautiful_mama
go

約克中英文幼稚園 2010/11已被取錄K1家長請報到!!! [複製鏈接]

原帖由 gigi812 於 09-12-9 10:57 發表
你過2日打去問佢地有無收到呀 !! 到4月你再打去問, 4月會知有無位:loveliness: 放出來.  我係傳真比佢地, 交留位費時佢地馬上轉比我, 你講明你一定會讀, 佢地就會做野架啦 !!

...

hello...gigi812...
請問你傳真比約克ga轉上午班ga內容點樣寫?係傳真比邊個收?
我依家係3月17號要去交註冊費,但我真係好想比阿仔讀到上午班。所以我想17號之前好像你噶樣,傳真一次比他,希望有轉機。
多謝幫忙!!!
     蚊蚊媽咪

hi 蚊蚊,

其實好簡單, 唔洗寫咁多, 寫小朋友名, 編号, 寫你想轉上午既原因, 信係寫比校長.
我封信係個文員收到, 我打去學校, 同佢講明一定要上午先讀到, 下班我無人接放學, 讀唔到. 間咗一日, 我又打比這個文員, 佢就轉比我, 佢話我留位時同其它同事講就得了. 或者你打比校長, 佢實幫你攪架 !! 你迫下佢地啦.

剛剛有另一間我心儀既幼稚園, 收咗阿仔, 所以唔讀york啦, 本來我一心會讀, 因我老公都係度畢業架, 所以到而家有關york既主提, 我都會好留意. 如果你重有咩唔明, 你留言啦!!, 我會回你既!

原帖由 08716320 於 10-3-7 11:42 發表

hello...gigi812...
請問你傳真比約克ga轉上午班ga內容點樣寫?係傳真比邊個收?
我依家係3月17號要去交註冊費,但我真係好想比阿仔讀到上午班。所以我想17號之前好像你噶樣,傳真一次比他,希望有轉機。
多謝幫忙!!!
     蚊 ...

[quote]原帖由 gigi812 於 10-3-8 23:05 發表
hi gigi812,

不好意思 又麻煩你!
我打去學校揾校長,接電話的人(應該是馮xx)說:校長很忙,跟住我講清楚我自己的情況(下午班沒人接,讀不到之類),跟住XX說:轉告主任,主任1-2個鐘頭後回覆我們,暫時沒位,還是要等到下一輪,交完註冊費後,才看到有沒位,到時有位,儘量轉給我們之類ga。。。
好無助! 不知道該怎麼辦?
17號馬上就到了。

原帖由 08716320 於 10-3-15 15:45 發表
[quote]原帖由 gigi812 於 10-3-8 23:05 發表
hi gigi812,

不好意思 又麻煩你!
我打去學校揾校長,接電話的人(應該是馮xx)說:校長很忙,跟住我講清楚我自己的情況(下午 ...

你放心la..應該有位..因為我個仔本身讀上午...而家轉讀國際班...還有其他學生會轉....

Hi poon小朋友,

請問何解你咁快就決定讀國際班嘅?

你會唔會join今個禮拜五的seminar?

我都好想知道有什麼要點係我要去留意以助決定讀「主流班」或是「國際班」。

可否分享一下!謝謝!

Miuccia224

原帖由 poon小朋友 於 10-3-15 15:55 發表

你放心la..應該有位..因為我個仔本身讀上午...而家轉讀國際班...還有其他學生會轉....

原帖由 Miuccia224 於 10-3-15 19:55 發表
Hi poon小朋友,

請問何解你咁快就決定讀國際班嘅?

你會唔會join今個禮拜五的seminar?

我都好想知道有什麼要點係我要去留意以助決定讀「主流班」或是「國際班」。

可否分享一下!謝謝!

Miuccia224

...

因為普通話時間日日有..唔洗再出去報普通話..
我會join..

你等多陣, 等到17和19号, 學校就知上午班有幾多位放出來, 你到時就記住, 馬上打返比這個主任, 迫下佢地, 因會有其它人都想轉上午班. 我上次都煩咗佢地3-4次.

我諗轉上午應該可以, 因多咗國際班. 你唔好擔 !

原帖由 08716320 於 10-3-15 15:45 發表
hi gigi812,

不好意思 又麻煩你!
我打去學校揾校長,接電話的人(應該是馮xx)說:校長很忙,跟住我講清楚我自己的情況(下午 ...
‹ 上一主題|下一主題