用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Funful -Durham Road
go

Funful -Durham Road [複製鏈接]

面試時話會於二個星期後至四個星期通知,即是最快係NEXT MON。

原帖由 wongshiulo 於 09-11-12 11:47 發表
Does anyone know when will this school release their result for N1 admission? My girl just had an interview on Oct 31.

Any comment on this school? Good or not?

我都好想快D知道RESULT,因為我囝囝係細仔,INTERVIEW 時只有13個月大,所以好希望方方可以收我囝囝。

預祝大家可以做同學仔喇!

原帖由 wongshiulo 於 09-11-13 13:25 發表
Thanks for your information.

I called them up yesterday and they couldn't confirm me the appropriate date. Just saying that you will receive letter in due course.

"Say equal no say".

Quite disappo ...

哎呀!  嘜係你呀!  

我今日打去問過,佢哋話今個星期尾會寄出通知書,如果方方收咗花BB,有一間在手,我個心都定D。

希望Tiffany和花BB做到同學仔喇!  不過我係報PM喎。

原帖由 ptu 於 09-11-15 17:19 發表
hi fishballbaby,

TiffanyBB 31/10 都去左方方interview 啊~~
仲未收到結果啊!Tiffany 比花bb 仲要幾多2個月, 睇黎都好眇望

睇翻以前D THREAD,方方好似唔難入,但係08年出生率極高,加上係細B,好多幼稚園都唔IN我哋,又唔想讀屋村幼稚園,方方現在好像是我唯一的希望。

原帖由 SaSa930 於 09-11-16 14:59 發表
I confirmed that they will send letter on 20/NOV.
So don't disappointed if all mama do not receive letter yet...
It's not difficult to get in...coz they have many seats for N1. My bb interview in 31/O ...

我冇報到THINK呀! 有點後悔,少了一個機會  

原帖由 BCLA 於 09-11-17 14:05 發表
Hi !
我都係細b, 08年9月, 你有無考Think (KT) ? 收咗我囡囡pm wor ~

我今天仍未收到信,可能唔收我囝囝了。

原帖由 wendycyp 於 09-11-22 00:35 發表
My son is also accepted by funful (am class).

我是31/10 IN的,當時我囝囝只有13MTHS。

原帖由 薇薇細語 於 09-11-23 15:25 發表
hi fishballbaby, 請問interview時問什麼? 我囡囡現在17m, 什麼都未答到, 我諗當去下見識下.

花BB仲未收到信呀,會唔會我係報PM的原故呢?  

有冇其他PM BB已經收咗信呀?

原帖由 ptu 於 09-11-24 18:04 發表
tiffany bb收到信了,收左佢入a.m

PTU

今日仍然冇信,所以 去問,答覆係D信寄哂出去,應該收到。不過老師好好,幫我CHECK,原來收咗花BB讀PM,下星期可以去交留名費。

你幾時去交留名費呀?  睇吓可唔可以約埋一齊去。

原帖由 ptu 於 09-11-25 12:51 發表
其實可以打去學校問下結果的

其實我囝囝以13個月大既BB嚟講,當日表現也算不錯,沒有怕羞、沒有扭計,只係因為太細個,要企响椅子上來做老師要求的指示。如果和哥哥姐姐們比較,當然不及他們醒目了。

原帖由 vinvillalee 於 09-11-23 17:26 發表

How's your BB's performance in the interview?

半日 HK$3,300
全日 HK$4,930

原帖由 薇薇細語 於 09-11-25 15:21 發表
好似大部份都被取錄. 囡囡現在一間都未收, 有些擔心

請問有沒有人知N1一個月學費多少錢?

你好嗎?  唔知花BB會唔會同相中咁得意既BB同班呢?

原帖由 cutiyuki 於 09-11-25 23:40 發表
方方都收左我囝囝,pm班呀

花c9,我地小朋友可以做同學仔勒~~~yeah

我聽翻嚟,啟思是HAPPY SCHOOL,課程較淺,但係九龍塘啟思又好多人掙囉,所以真係唔知點解

原帖由 EggEgg08 於 09-12-10 14:24 發表
係呀...就係律倫街嗰間 lor....but seems 方方英文好d...ai....

我睇翻已前既POSTS,D媽咪話K1已經要學寫A-Z既大細階。

有D人批評方方,都係話校舍舊,NET係INDIAN,但係我覺得比上不足,比下有餘,雖然比不上一D九龍塘名校,但亦好過好多一D連NET都冇既幼稚園,只要老師是有愛心,我已經好滿意。

原帖由 NoelB 於 09-12-10 14:35 發表

律倫街嗰間好似幾好架喎, k1開始仲有學劵!!我十月中才開始搞報名, 然後佢地已經截咗喇!

乜原來方方英文好d架, 我真係唔知道, 因為我報學校時已經好遲, 當時serch教署個website, 見有n班未截就報名囉...

咦...搞 ...

好多家長都係咁,讀完PN再考其他學校K1,我都打算咁做,如果考唔到更好的,就繼續响方方讀囉

原帖由 Jacobbaby2 於 09-12-10 15:29 發表
Funful does not want to disclose P1 result so they do not upload such data on website.  Previously I call both campus  (Durham & Prince Edward) to find out more details and the teacher says PI result  ...
‹ 上一主題|下一主題